Cara Mengatasi Endometriosis Untuk Cepat Hamil


" Kalau period memang rasa nak mati. Sakit sangat. Doktor bagitau, saya ada endometriosis. Ada tak cara nak mencegah dan mengatasi endometriosis kak? Bantu saya kak. Saya dah operate semua. Still tak jalan. Tak kan saya nak bergantung dengan ubat tahan sakit selamanya " Angel, 34





Endometriosis adalah suatu keadaan di mana sel-sel endometrium bertukar dari uterus(rahim) ke anggota tubuh yang lain. Endometrium adalah sel-sel yang membentuk lapisan pada uterus. Ianya menimbulkan masaah kerana sel yang sepatutnya tidak berada pada bahagian yang tepat dan menyumbang kepada permasalahan bagi sistem pembiakan wanita.


Walaupun hakikatnya, sel-sel ini terletak bukan pada tempatnya, namun sel ini tetap bertindak balas terhadap rangsangan hormon-hormon sistem pembiakan. Hal ini akan menyebabkan pendarahan semasa menses yang luar biasa. Pendarahan ini akan beranjutan sehingga merebak ke luar uterus.  Darah ini tidak akan dapat disinggkirkan dari tubuh secara normal, dalam jangka masa yang panjang, darah akan berkumpul dan membentuk jaringan parut. Walaupun ianya tidak berbahaya, namun, ianya akan menimbulkan rasa sakit di bahagian bawah abdomen dan membawa kepada masalah kesuburan.
Sebanyak 5% dari populasi wanita Amerika meghidapi endometriosis dan menjadi salah satu penyebab tertinggi masalah ketidaksuburan.

PUNCA ENDOMETRIOSIS
Secara umumnya, punca masalah endometriosis ini masih belum dapat diketahui. Namun, beberapa faktor di bawah ini mampu menyumbang kepada berlakunya masalah endometriosis:
➤ Refluks Menses
Ianya berlaku kerana darah haid kita mengalir kembali ke tube fallopian dan bukan keluar melalui vagina seperti kebiasaannya.

GEJALA ENDOMETRIOSIS
BAGAIMANA VIVIX DAPAT MEMBANTU MASALAH ANDA..!!

4 Perkara Vivix Shaklee Bantu Kesihatan; Vivix Shaklee Untuk Endometrisosis


1) Membantu melindungi dan membaiki DNA di dalam sel badan. Kalau kita ada sel yang sihat secara automatik sistem dalam badan kita berfungsi dengan baik. Ini antara powerful kandungan yang ada dalam vivix, kandungan daripada alam semulajadi yang ada dalam sebotol vivix tu. Kita sedia maklum bahawan endometriosis ini adalah melibatkan pertumbuhan sel yang abnormal.

2) Berfungsi untuk meningkatkan prestasi sel. Prestasi sel ni bermaksud untuk sel ini bekerja ,ia perlukan sesuatu yang sihat. Tetapi sel akan banyak tak sihat disebabkan oleh AGE Protein yang ada banyak dalam sel.
AGE protein ini ialah protein daripada access sugar yang berlebihan, contoh karbohidrat yang berlebihan yang tak digunakan dalam badan , ia akan membentuk AGE protein.
AGE protein ni sangat jahat. Ia datang dalam keadaan menyerang sel-sel badan kita yang sihat, lama-kelamaan sel badan kita menjadi makin lemah dan makin lemah, lama-kelamaan sel menjadi mati.
Bila sel mati, maka keseluruhan sel badan kita tak dapat berfungsi dengan baik. Ini kaitannya.
3) Kandungan dalam Vivix membantu meningkatkan tenaga sel. Seperti yang kita tahu, sel kita kita akan sentiasa bergerak-gerak dan sel ni akan divide untuk ia menjalankan fungsinya.
Dengan pengambilan Vivix, kajian menunjukkan kandungan yang ada dalam vivix tu,menunjukkan ia membantu meningkatkan kadar penghasilan tenaga sel iaitu mitochondria dalam sel meningkat.

4) Menggalakkan kekuatan Telomere. Shaklee ada buat kajian, bila orang yang makan vivix ni, pemendekkan telomere (protective cap untuk DNA), dalam sel kita ada DNA. 
Kadar pemendekkan telomere 40% untuk orang yang consume Vivix. Maksudnya kadar pemendekkan telomere untuk pengguna vivix 40% lower daripada orang yang tak makan Vivix.
Jadi bagaimana Vivix membantu dalam mencegah pertumbuhan sel yang abnormal seperti endometriosis, bahkan yang paling teruk iaitu kanser dengan melindungi sel & memperbaiki sel. Vivix membantu membaiki sehingga sampai kepada DNA sel. Sebab itu ia sangat bagus untuk orang normal yang nak mencegah kanser.

Telomere Study

Ada satu kajian Vivix yang sangat menarik Ija nak kongsi, tentang telomere study. Kajian ini Shaklee buat antara 2 golongan.:
  1. Golongan pertama, golongan yang consume Vivix untuk 5 tahun, dan hidup biasa-biasa iaitu hidup di bandar, terdedah pencemaran ,kehidupan normal macam biasa.
  2. Golongan kedua, golongan yang tak makan Vivix, tapi tinggal di tempat yang sihat. Yang jauh daripada pencemaran dan permakanan secara sihat.
 Menakjubkan, telomere orang yang makan vivix ni walaupun duduk di kawasan bandar yang tidak terlalu alam semulajadi, telomere golongan pertama lebih panjang berbanding dengan golongan kedua yang duduk di pedalaman di kawasan alam semulajadi.

 Yang ni adalah research yang dibuat oleh saintis Shaklee. Dengan kandungan resveratrol dan polifenol yang ada dalam vivix sangat bagus. Bagi individu yang :


GLA BANTU MASALAH KITARAN HAID TIDAK TERATUR

Fungsi Gla Shaklee: 

💢Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
*Membantu meningkatkan kesuburan
*Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
*Membantu dalam menangani menopus
*Menguatkan kuku dan rambut
*Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
*Membantu menangai ekzema
*Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
*Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
*Menguatkan imuniti tubuh
*Memperlahankan proses penuaan
*Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
*Mengawal kencing manis dan darah tinggi
*Mengawal kolesterol
*Untuk fungsi saraf



TESTIMONI VIVIX UNTUK ENDOMETRIOSIS



Ada yang bernikah selama 10 tahun, masih belum dikurniakan anak disebabkan masalah endometriosis ni. Siapa kata telah lama bernikah, mustahil untuk mendapatkan anak. Saya ada buktinya!

>>>Mesti Baca..!! 18 tahun bernikah berjaya hamil anak pertama..!!
Jangan biarkan masalah anda menganggu hari-hari anda. Mengapa menunggu keajaiban sedangkan kini anda tahu ada jalan keluar kepada masalah anda. Jangan tunggu, contact saya untuk  membantu anda. Klik direct untuk instan reply.

Atau anda ingin mendapatkan produk ini secara online dengan membuat pembelian di sini:


>>>>Mesti Klik..!!! Penjimatan sehingga 15-20% dengan mendaftar sebagai member shaklee sekarang juga..!!

Disclaimer:* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

PROMO VIVIX SEHINGGA BERGETAR OVARI..!!!!

August Promotion


Labels: , , ,