Tips Luka Caesar Cepat Sembuh Dengan Bahan Semulajadi

Adakah anda salah seorang seperti saya yang bersalin secara caesar? Masih ingat momen tu mami? Ngeri kan. huhu. Dilema kita lepas bersalin caesar ni adalah, untuk mencari tips luka caesar cepat sembuh.


Bersalin secara pembedahan ni bukan mudah. Statistik menunjukkan ramai wanita yang mengalami mati mengejut dalam tempoh berpantang disebabkan pulmonary embolisme.

>>>Mesti Baca..!!! >>Atasi Darah Beku Selepas Bersalin Caeser, Elak Mati Mengejut..!!

Antara langkah-langkah yang perlu kita lakukan adalah:

1. Pastikan kawasan jahitan czer kita sentiasa kering dan dicuci sentiasa bagi mengelakkan berlakunya jangkitan kuman di kawasan tersebut.

Time saya bersalin anak pertama dulu, doktor ada bekalkan kepada saya kapas dan alkohol bagi mencuci luka jahitan. Ianya bagi mengelakkan berlakunya jangkitan kuman di kawasan tersebut.

Jika, jahitan sentiasa basah, ianya agak mengambil masa untuk cepat sembuh.2. Mulakan pergerakan yang sederhana selepas bersalin. Jangan anda manjakan diri. Kita takut anda akan mengalami darah beku sehingga menyebabkan darah terdeoksigen tidak akan dapat diagihkan ke seluruh tubuh anda. Pergerakan yang sederhana ini akan membantu sistem aliran darah kita mengalir seperti sedia kala walaupun ianya tidak sebaik sebelum kita melakukan pembedahan. 

Ianya sangat penting untuk tubuh kita. Sebab itu, sangat penting anda mengambil suntikan heparin selepas melakukan operation czer.


3. Elakkan pengambilan ikan haruan. Sesetengah doktor akan menasihati anda untuk mengelak dari mengambil ikan haruan sebagai satu cara mempercepatkan luka sembuh. Ianya boleh merisikokan anda untuk mengalami adhesion colic. Dimana usus dan dinding rahim anda melekat antara satu sama lain.

Image result for adhesion colic

Saya ada seorang rakan yang mengalami adhesion colic. Dia kerap mengalami kesakitan yang teruk disebabkan komplikasi dari pembedahan yang dilakukan sebelumnya. Ikan haruan akan menyebabkan healing process itu berlaku dengan tidak semulajadi. Terlalu cepat menyebabkan tissue akan menjadi berparut.

4. Jangan skip intake buah dan sayur dalam menu berpantang. Buah dan sayur mempunyai vitamin yang turut membantu dalam proses penyembuhan luka selepas bersalin zcer. Terutamanya yang kaya dengan vitamin C. Kalau boleh, elakkan pengambila buah atau sayur yang menyebabkan luka anda terasa gatal dan sebagainya. 

Certain orang kita ni jarang nak follow sangat cara berpantang orang lama, lama-lama luka jahitan bernanh semula, dan gatal. Lagi ngeri kan!
5. Amalkan pengambilan vivix shaklee! sejurus selepas anda bersalin.

Laaa, jual barang rupanya. eh! Bukan sembarangan tau saya suggestkan untuk anda mengambil vivix. Anda nak tahu, vivix shaklee ni tinggi polifenol yang membantu dalam proses rejuvenate sel kita. Kiranya, ia membantu memperbaiki hingga ke peringkat sel kita. Penghasilan sel yang baru dapat membantu mempercepatkan luka kita sembuh. Bukan sahaja dari luar kita kena jaga tau, dari dalam. Ingat mudah ke bersalin czer? Berlapis-lapis kena belah tau. Seram!

Tonik merah ni bukan sembarang tonik. Kandungan anggur muscadine, lobak ungu, elderberry sangat kaya dengan anti oksidan. Ianya membantu memberikan kecergsan pada tubuh anda, memperbaiki hingga ke peringkat sel. Nak bina sel baru pula, kena cukup pengambilan protein. Jangan risau, shaklee ada ESP yang membantu memberikan protein kepada tubuh anda.


Testimoni Vivix Untuk Bersalin CzerRamai dah merasai kesan positive pengambilan vivix shaklee. Jadi, kini giliran anda pula. Saya dah, dan anda pula selepas ini. 

Luka di bahagian luar, kita masih boleh perhatikan elok. Luka di bahagian dalam? Sebab tu, even dah berbulan selepas bersalin czer, masih ramai lagi yang mengadu rasa berdenyut di kawasan luka jahitan.

Rahim kita ni nak pakai lama kan. Nilah aset yang kita ada. Jom, melabur untuk kesihatan dalaman kita. Jangan tunggu luka jahitan berdarah dan bernanah kembali. Kita berikan yang terbaik untuk diri. Berpantang sekali sahaja. Bukannya lama kan. Kalau boleh, biarlah dah habis pantang, kita benar-benar sihat.

Jika anda ingin mendapatkan produk ini, hubungi saya segera untuk mendapatkan info.


Atau anda ingin mendapatkan produk ini segera dengan membeli secara online:>>>>Mesti Klik..!!! Penjimatan sehingga 15-20% dengan mendaftar sebagai member shaklee sekarang juga..!!

Disclaimer:* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Labels: , , , , , , ,