Cara Mendapatkan Anak Kembar, Ini Petuanya!

/
0 Comments
Bestkan melihat pasangan yang melahirkan anak kembar. Comel sangat! Teringin jugalah nak mendapatkan anak kembar. Nak tahu tak cara mendapatkan anak kembar? hehe. Kot-kotlah sangkut ye.


Anak kembar terjadi disebabkan 2 biji telur dilepaskan oleh si ibu semasa proses ovulasi. Selalunya hanya 1 biji ovum dilepaskan, namun ianya sangat jarang melepaskan dua biji ovum dalam satu masa. Sebab itu, peratus untuk mendapatkan anak kembar sangat tipis, namun ianya bukanlah mustahil.


Image result for ovum twin

7 Cara Mendapatkan Anak Kembar..!!!

1. Makan Ubi Kayu Dan Produk Tenusu.


Suku Yoruba di Afrika Barat adalah salah satu keajaiban dunia yang menunjukkan kadar tertinggi untuk kembar di dunia. Satu kajian penyelidikan menunjukkan bahawa ianya berkemungkinan diet wanita mereka. Wanita-wanita dalam suku ini diketahui makan  ubi kayu dengan banyak. 


Terdapat sebab untuk mempercayai bahawa sayur-sayuran itu dianggap mengandungi bahan kimia yang menyebabkan ovulasi hiper. Terdapat juga kajian yang menunjukkan bahawa wanita yang makan banyak susu juga 5 kali lebih berkemungkinan untuk mengandung anak kembar. Ia mungkin hormon pertumbuhan yang dirawat dan dimakan oleh susu lembu atau produk tenusu dari lembu yang akan membantu meningkatkan peluang anda.

Image result for cassava


2. Ambil Folik Asid

Kajian di Australia menunjukkan, terdapat hubungan antara wanita yang mengambil asid folik sebelum mengandung lebih cenderung untuk hamil dengan kembar. Asid folik sangat penting untuk kehamilan dan bantuan yang sihat dalam mencegah kecacatan tiub saraf. Ia juga memainkan peranan penting dalam membantu badan anda menghasilkan sel darah merah.

Sel darah merah membantu membawa oksigen ke seluruh badan anda. Bukan sahaja anda perlu mengambilnya sebelum anda mula mengandung tetapi sepanjang kehamilan anda dan juga selepas itu. Kajian telah menunjukkan bahawa asid folik dapat membantu melindungi anda dari penyakit jantung juga.

3. Mengandung semasa Breast Feeding!

BF hanya akan menjamin perancangan kehamilan dalam tempoh 6 bulan. Selepas tempoh itu, tidak mustahil ibu BF boleh mengandung. Bahkan, kajian banyak menunjukkan ibu yang mengandung semasa proses BF, lebih tinggi peluang mendapatkan anak kembar! wah! saya ada peluang neh. hehe

Image result for breast feeding

4.  Menunggu usia tua


Walaupun menunggu sehingga anda lebih tua mungkin mengurangkan peluang anda hamil secara amnya, tidak biasa bagi wanita yang lebih tua hamil dengan kembar ketika mereka mendapati diri mereka mengandung. Hal ini adalah disebabkan turun naik yang lebih besar dalam tahap hormon, khususnya hormon yang merangsang folikel (FSH). Hormon ini merangsang pengeluaran telur untuk ovulasi menjadikannya lebih cenderung untuk melepaskan dua telur.

Image result for ibu tua mengandung


5. Tambah berat badan anda


Wanita yang mempunyai berat badan sederhana atau lebih mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mengandung anak kembar. Penyelidik telah mendapati bahawa wanita yang mempunyai BMI pra-kehamilan sebanyak 30 atau lebih lebih cenderung untuk hamil kembar berbanding wanita dengan BMI lebih rendah daripada 30. Wanita yang tinggi juga lebih cenderung untuk mengandung anak kembar juga.


Image result for gemuk mengandung

6. Ambil EPO (Evening Primrose Oil)

Minyak Primrose terkenal untuk kesuburan, ianya  berfungsi membantu wanita  mengeluarkan lendir serviks yang sihat yang mengalir dalam saluran pembiakan. Anda mahu lendir serviks yang sihat kerana ia membantu sperma bertahan di dalamnya untuk lebih lama. Ini akan membantu menjadikan perjalanan sperma ke ovari lebih mudah. Untuk mencuba mengandung kembar, dinasihatkan mengambil minyak primrose petang pada puncak haid untuk menaikkan ovulasi.


IKHTIAR HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE!!


[18 TAHUN BERNIKAH, AKHIRNYA MELAHIRKAN ZURIAT SENDIRI DI USIA 37 TAHUN DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE]
.

Assalammualaikum  Hai. Nama saya Zarina Binti Ismawi. Saya nak kongsikan kisah mak saudara saya yang berjaya hamil asbab dari pengambilan set kesuburan shaklee.
.
.
Saya masih ingat lagi bulan Mac 2017, Makcik saya bertanya tentang set kesuburan shaklee. Dah beribu habis membeli produk yang lain. Jadi, dia teringin mencuba shaklee.
.
.
Saya mencadangkan set kesuburan shaklee untuk pakcik dan makcik saya. Makcik saya mengambil esp, gla, b complex, vitalea, vitamin c dan vivix. Manakala pakcik saya mengambil omega guard, vitalea dan vivix.
.
.
Setiap bulan, saya akan membantu mengira waktu subur mereka dengan tepat dan mencadangkan tarikh yang sesuai untuk mereka bersama.
.
.
Makcik dan pakcik saya sangat konsisten dalam pengambilan supplemen shaklee. Langsung tidak pernah skip.
.
.
Akhirnya setelah 6 bulan makcik saya konsisten dengan set kesuburan shaklee, dia mengalami demam yang teruk sehingga terkulai lemah. Muntah dan tidak mampu menghidu bau ikan segar.
.
.
Awalnya saya sangat nervous. Sebab orang kampung membawa cerita makcik saya jatuh sakit selepas mengambil supplemen shaklee. 
.
.
Tapi, saya tetap yakin. Barangkali dia mengandung. Saya menyuruh makcik saya untuk check upt. Check kali pertama terdapat satu garisan clear dan satu lagi kabur. Dalam hati saya merasakan makcik saya mengandung.
.
.
Saya belikan makcik saya upt yang lebih mahal. Check sekali lagi, dan wow! double line!
.
.
Sayalah antara orang yang paling gembira. Malam tu juga saya nasihatkan makcik saya untuk bersedekah di surau sebagai tanda terima kasih dengan Allah.
.
.
Menangis kesyukuran mereka suami isteri. Bayangkan, 18 tahun menunggu zuriat kandung sendiri. Suatu tempoh yang bukan sekejap. Perlukan kesabaran yang tinggi.

Jadi, kepada sesiapa yang masih belun dikurniakan cahaya mata, kita masih ada harapan jika kita mahu berusaha.
.
.
Berusaha, yakin dan sentiasa berdoa. InshaAllah, pasti Allah akan makbulkan. 
.
.
Makcik saya sangat percaya dengan shaklee. Dari mengandung  beliau tidak mempunyai masalah HB rendah, tiada darah tinggi dll. Berpantang dengan vivix dan set berpantang shaklee sangat membantu beliau lebih cergas walaupun ini anak pertamanya.
.
.
Bestkan mendengar kisah makcik saya..? Jadi, kepada sesiapa di luar sana yang ingin berikhtiar mendapatkan cahaya mata, kenapa tidak mahu mencuba shaklee...?

Anda teringin berikhtiar dengan shaklee? Sebagaimana saya memberikan konsultasi terbaik kepada makcik saya. Beli dengan saya, layak mendapatkan konsultasi terbaik dari saya.



Jika anda berminat untuk mendapatkan set kesuburan dan set kehamilan shaklee ni, and aboleh hubungi saya sekarang juga untuk mendapatkan info tentang produk. Melahirkan anak kembar tidak mustahil kan. Siapa tahu, anda dan saya bertuah? hehe


Puan Zarina Ismawi
Tel/ Wassap : 0198583575






You may also like

No comments:

Powered by Blogger.