Trip Percutian PERCUMA ke luar negara dari SHAKLEE..!!!

Ha! Assalammualaikum semua. hehe. Sergah dulu ye dak. Nak bagitau berita gembira untuk korang yang kaki travel ni tapi duit kopak. Pernah terfikir tak, nak travel tanpa keluarkan duit 1 sen sekalipun, bahkan duit poket diberi untuk belanja. Walaweh! Ohsem sangat neh.

Mungkin banyak syarikat menganggap benda ni normal. Tapi, dengan shaklee sangat berlainan. Jap. jap. nak tunjukkan gambar ye.




                                                                    [Naik Cruise Sioot]




                                                      [Surprised buat peserta]



                                                             [ Ni harganya RM800]



  [Istanbul, Turki]



[shaklee yang dijual di Jepun]









Pergh! Giler trip shaklee neh. Dalam bisnes shaklee ni best sangat tau. Kenapa? Bonus duit dapat, travel dapat, bonus insentif kereta pun ada. Yang ni nanti saya cerita lain na.

Travel 5 star! Pergh! Kalau guna duit sendiri, bergegar kepala lutut betul tak? Ni, boleh dikatakan kita bawa tubuh je, Baju sikit2 lah kan. Wah bestnya.

Jom baca ni dulu:


NURUL AZIYANA

[PENSYARAH AMBIL CUTI TANPA GAJI UNTUK FOKUS JANA PENDAPATAN LUMAYAN BERSAMA SHAKLEE]

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Nama Saya Nurul Aziyana. Ibu kepada 2 orang anak. Bekerja sebagai pensyarah di politeknik tapi sekarang mengambil cuti tanpa gaji selama 9 bulan. 
.

Penglibatan saya dengan Shaklee bermula Jun 2012 lagi. Sudah hampir 6 tahun. Waktu itu saya mula consume product Shaklee iaitu ESP. Tujuannya untuk tambah susu. Merasai keberkesanan product, saya pilih untuk beli lagi dan terus jadi ahli pada 26 julai 2012.  
.

Saya suka berniaga. Sebelum saya mula serius dengan bisnes Shaklee, saya dah berniaga macam-macam iaiatu baju-baju baby, makanan, ambil tempahan menjahit, jual tudung dan macam-macam lagi lah. Bila upline saya tunjuk income yang beliau dapat dengan bisnes Shaklee, saya jadi teruja untuk cuba juga. Jadi saya tak fikir panjang, terus mula berkongsi kebaikan product. Masa tu medium yang saya gunakan adalah Facebook dan blog (http://nurulaziyana.blogspot.com
.

Sekarang saya juga berkongsi info kesihatan di http://bebelsihat.com bagi membantu lebih ramai orang untuk dapat kesihatan dan kecantikan. 
.

Alhamdulillah, bila berkongsi tak sangka dapat sambutan yang baik. Order dari pelanggan macam tak menang tangan. Jadi secara perlahan-perlahan saya hentikan jual macam-macam barang tu. Saya Nampak potensi sangat besar dalam bisnes ni. Walaupun saya bukan d ari latar belakang kesihatan, tapi menjual product kesihatan tidak menjadi masalah kerana kami dapat banyak training dan support dari syarikat dan group.  Saya banyakkan membaca dan bertanya. Dari situ semakin hari semakin suka dengan bidang kesihatan. 
.

Paling mengujakan, 3 bulan lepas saya serius dan focus dengan bisnes ni saya berjaya jana income 4 angka. Alhamdulillah group saya Road To Success (kini dengan nama Emerald Family) semakin berkembang. Allah sahaja yang tahu perasaan saya ketika itu yang mana dari bisnes yang jual macam-macam sebelum tu pun tak pernah cecah 4 angka, tapi yang ni boleh bagi saya peluang dan kejayaan untuk raih income impian. 
.

Sejak itu, saya nekad. Inilah bisnes yang saya akan buat sungguh-sungguh. Hari demi hari, bulan berganti bulan dan rank berganti rank, saya Berjaya capai kesemua 3C yang ditawarkan syarikat iaitu Cash, Car dan Convention. Dengan izin Allah, saya berjaya melayakkan diri untuk dapat Car bonus yang diberi dalam bentuk duit setiap bulan bergantung kepada pencapaian kita. Itulah duit yang saya guna untuk bayar ansuran kereta kami setiap bulan, sejak itu memang peruntukan duit gaji untuk kereta tidak terusik. Boleh diguna untuk perkara lain pula. Alhamdulillah. 
.

Setiap tahun, Allah izinkan juga untuk saya merasai Trip Percuma Shaklee. Tahun pertama, saya dapat kelayakan ke Sabah. Hadiah ini saya beri pada suami. Tahun kedua, saya layak ke USA. Kali ini saya bawa bersama anak saya. Tahun ketiga, saya layak ke Italy. Sekali lagi saya hadiahkan buat suami kerana saya dalam pantang anak kedua waktu itu. Tahun keempat, saya layak ke Jepun dan tahun kelima iaitu tahun ini sekali lagi saya layak untuk ke trip Cruise Meditteranean ke 3 buah Negara iaitu Spain, Italy dan Perancis. 
.

Allahuakbar, terasa sangat besar nikmat yang Allah bagi. Pengalaman pertama ke luar Negara adalah dengan trip Shaklee. Saya selalu mengimpikan untuk travel ke luar negara, tapi terasa mustahil kerana pelbagai kekangan namun dengan trip percuma ni, itulah hadiah yang Allah bagi untuk impian saya. Bertambah seronok kerana trip ini dengan kawan-kawan seangkatan.  Dan saya juga boleh hadiahkan percutian ke Korea untuk keluarga kecil saya dengan bonus Shaklee sepenuhnya. 
.

Nikmat Allah tak terhenti di situ. Dengan bisnes ni, saya jalinkan lebih banyak ukhuwah kerana bisnes ini adalah People Business. Saya belajar banyak perkara tentang manusia. Ilmu saya berkembang dan saya ajarkan pula pada downline-downline. Nikmatnya bila downline mendapat hasil dari apa yang diajar. Semoga Allah rezekikan saya untuk dapat pahala berpanjangan dengan bisnes ini. 
.

Saya amat percaya, banyak impian saya tercapai dengan bisnes ni termasuklah menaja keluarga menunaikan umrah. Saya juga percaya, anda di luar sana juga mampu lakukannya tidak kira apa jua tahap pendidikan kerana sudah ramai yang buktikannya. Walaupun buat secara part time, yakin lah ianya boleh dilakukan kerana bisnes Shaklee sudah ada sistem yang kukuh untuk diikut. 
.

Semoga perkongsian ini memberi inspirasi kepada semua bahawa kita semua mampu capai apa jua impian yang kita nak. Kita buat kerja kita, dan Allah aturkan segalanya. Saya jemput anda yang masih mencari-cari bisnes yang kukuh, ada sistem dan jana income impian untuk sama-sama lakukannya dengan bisnes Shaklee 
.

Nurul Aziyana 
Founder Emerald Family


Saya tak pernah menjajak kaki ke luar negara.hehe. Memang ada niatlah nak ke Mekah, Turki, Korea, Jepun. Tapi, masih belum berkesempatan. Tapi!! nak bagitau, inshaAllah, November ni saya, mak dan ayah saya akan berangkat ke Istanbul Turki, kemudian ke Mekah dan Madinah untuk mengerjakan umrah. Alhamdulillah, ni adalah hasil serba sedikit duit bonus dan keuntungan runcit dari bisnes shaklee saya.

Image result for PERCUTIAN PERCUMA SHAKLEe istanbul

Kalau anda follow entry saya sebelum ni, anda akan perasan VISION BOARD saya memang nak ke turki dan mekah pada 2020. Tapi, alhamdulillah, tahun ini Allah rezekikan awal. Dalam bisnes shaklee ni, kami dilatih untuk mempunyai impian yang besar. Jiwa yang besar. Kita boleh dapat apa yang kita nak asalkan kita betul2 nak benda tu. Macam mana caranya? Sebab itulah dalam bisnes kita sangat perlukan guide dari mentor. Macm saya. eh. emmm. hehe.

Siapa tahu, suatu hari nanti, kita boleh taja mak ayah, mertua untuk buat umrah sekali. Wow! 

Nak kata mustahil, tapi bukti ada depan mata anda ni. Jadi, saya bentangkan tangan yang luas untuk menyambut anda masuk kedalam keluarga empayar shaklee saya iaitu Ommasihat.

Jangan tunggu lam-lama. Jom buat bisnes shaklee sampai bonus setiap bulan rm100, 000. Tak nak?


Contact omma sekarang juga tau.


Puan Zarina Ismawi
Tel/Wassap:0198583575
Facebook: Zarina Ismawi Ommasihat

No comments:

Powered by Blogger.