Tips Menjana Pendapatan Tambahan Sambil Bekerja Dengan Sistematik

Rakyat Malaysia berhadapan dengan isu kenaikan harga barang akibat ekonomi Malaysia yang kurang memberangsangkan akibat tercemarnya nama Malaysia akibat ketirisan kerajaan terdahulu. Impaknya turut dirasai pekerja di sektor kerajaan. Sebab itu, ramai pekerja kerajaan memilih untuk menjana pendapatan tambahan di samping kerja hakiki  yang ada.

Image result for kenaikan harga barang

Cuba anda bayangkan dilema pekerja kerajaan seperti saya.
Dari gaji yang diterima akan ditolak

Rm1400   bayar pinjaman perumahan
RM520     bayar kereta
Rm400     bayar pengasuh anak
Rm 300    keperluan anak
Barang dapur?
Bil elektrik dan air?
Bil telefon?
Minyak kereta?

Hakikatnya semua orang dibelenggu dengan masalah ini. Nak kata ukur baju di badan sendiri, memang dah ukurpun. Cuma realitinya kita dibelenggu dengan kos sara hidup yang melampau.

Terpaksalah kebanyakan penjawat awam menjana pendapatan tambahan sambil bekerja. Sebelum ni, saya pernah dilamar beberapa agents kosmetik untuk bersama mereka melaksanakan bisnes. Agak lama saya berfikir melihat kepada pro and contrast. Akhirnya, hati saya lebih cenderung kepada bisnes shaklee.

Kenapa mesti shaklee..?


1. Asasnya yang kukuh dan sangat meyakinkan.

Ianya sebuah syarikat yang telah bertapak selama 60 tahun. Berasaskan bahan organik dari permulaan penanaman sehinggalah ianya diproses, dipacking.

                 Mesti Baca..!!!>>> Hebat Sangat Ke Shaklee Tu??

2. Satu satunya syarikat yang ada Land Mark Study

Land Mark Study adalah kayu ukur sebuah supplemen itu terbaik atau tidak. Shaklee adalah satu satunya syarikat yang mengupah pihak ketiga untuk melaksanakan kajian samada supplemen shaklee selamat atau tidak digunakan dalam tempoh masa yang panjang.

3. Pemberian bonus infiniti

Sebelum kenal bonus shaklee, percayalah, saya kenal shaklee effects terlebih dahulu. Bonus come the second one. Anda boleh membaca pengalaman saya bersama shaklee di bawah ini

>>> Bagaimana shaklee menarik saya ke lembah supplemen

Saya start serius berbisnes shaklee pada Januari 2017, dan alhamdulillah, tak sangka saya berjaya menjana income 3 angka. Masuk bulan keempat, saya berjaya naik rank dan meraih income empat angka. 

4. Saya dan keluarga menikmati shaklee effects dengan baik

Selain suami dan anak saya, mak, ayah dan kakak saya antara orang terdekat yang menikmati shaklee effects. Lutut mak dah semakin baik. Kurang sakitnya. Ayah bagitau badannya semakin cergas. Hadiah kesihatan adalah yang terbaik untuk kita berikan kepada keluarga kita.

5. Adanya support sistem yang terbaik

Nak berjaya kena ada mentor. Dalam grup Celik Vitamin, kami diajar tentang pelbagai ilmu. Dari sharing berkaitan rohani sehinggalah kepada teknik marketing. Dan semua ini diberi percuma uools. Kalau diluar, ilmu begini beribu juga nak kena bayar.


Ini adalah gambar Leader CVG yang berjaya menghadiri BLNC shaklee 2018. Best sangat sebab berjumpa dengan leader yang hebat.


Kami juga diajar untuk menghasilkan poster yang sangat menarik. Dan ianya adalah teknik yang mampu memikat hati customer.

Dan anda..? sudah memikirkan sumber pendapatan anda..? Dibawah ini saya suggestkan antara beberapa sumber pendapatan anda boleh jana:

a. Kereta sewa

Ianya income segera yang membantu anda menambahkan income sampingan. Cuma anda perlu berhati-hati dengan risiko yang ada. Sebab ianya melibatkan customer yang menggunakan aset anda.

b. Makanan

Jika anda mempunyai kelebihan memasak, anda boleh menggunakan kemahiran tersebut untuk memasak. Cuma anda penat banyaklah.

c. Grabcar

Ramai juga yang mengikuti grab car ni . Namun, anda perlu bijak membahagikan masa. Sebab kadang kala anda perlu berjaga hingga larut malam.

d. Sewa rumah

Jika anda ada banyak aset seperti rumah. Barangkali anda menyewa di kuarters kerajaan dan anda boleh menjadikan rumah anda untuk disewa.

e. Mengajar tuition

Jika anda mempunyai kelebihan mengajar, anda boleh melakukan tuition setiap hujung minggu. Ianya juga mampu menjana pendapatan anda.


Tapi, yang saya listkan di atas memang tidak sesuai dengan jiwa saya. Saya lebih suka memilih bisnes menjual supplemen shaklee kerana ianya sangat fleksibel untuk saya sebagai ibu, isteri, wanita bekerjaya, study. Ianya sangat kena dengan jiwa saya.

Anda?

Kenapa tak mencuba untuk melakukan bisnes shaklee..?

Sekali anda dah kenal, memang akan jatuh cinta. Percayalah. hehe

Modal serendah RM75. Dan anda dah boleh menjual shaklee dan layak diguide oleh mentor yang hebat seperti saya. cewah!


Jadi, apa tunggu lagi? Jom hubungi saya sekarang juga!


Puan Zarina
Tel/Wassap: 0198583575
Pakar Shaklee Anda
Bisnes Mentor Anda

Labels: , , ,