Pengalaman Buat Bisnes Shaklee Sejak Januari 2017

Saya lahir dalam keluarga yang berbisnes ikan mentah, udang kering, ikan salai dan pelbagai lagi menu hasil dari laut. Dulu, tiada media sosial untuk promote produk. Taklah macam sekarang ni kan. Berlambak -lambak. Pengalaman Buat Bisnes Shaklee Sejak Januari 2017

Kalau ikutkan, saya telah menggunakan shaklee since 2012. Time ni saya ada anemia dan migrain. Ambikpun jarang2 sebab duit tak cukup. Budgetnya ke lain. hehe. Time tu kesedaran tentang kesihatan suam-suam kuku je. Tapi, setelah saya melahirkan anak sulung saya tahun 2016, saya start mencari produk untuk cepatkan luka sembuh, support breast feeding saya. Time tulah saya contact mak shaklee saya, Intan di Gombak. Sibu ke Gombak. No hal.

Januari 2017, mentor saya ajak serius berbisnes shaklee. Alhamdulillah. Bulan pertama terus dapat tiga angka. Bulan keempat 4 angka.



Best sangat bila teringat momen naik rank. Terbeliak biji mata melihat bonus shaklee. 4 ANGKA uuu.. sapa nak bagi kan. Akhirnya saya serius dan berjaya menubuhkan empayar saya sendiri iaitu Team Ommasihat. Ramai dah merasai bonus shaklee.

Bisnes ni antara yang paling dekat di hati saya. Sebab apa tau? Sebab ianya sangat fleksibel. Saya ni seorang wanita bekerjaya, ada sistem oncall, ada anak kecil. Kiranya kena fokus betul2. Time tu, saya berstatus student pjj jugak. Ulang-alik dari Sibu ke Kl hampir setiap hujung minggu. Alhamdulillah. Sale tetap berjalan seperti biasa.

Teringin pula nak naik rank seterusnya. Senior Supervisor. Lagi banyak bonusnya. Alhamdulillah. Saya bersyukur dengan pencapaian saya setakat ni. InshaALLAH, bakal menemani ayah dan ibu ziarah umrah ke Istanbul, Turki dan seterusnya ke Mekah dan Madinah untuk melakukan Umrah. Of kos dalamnya ada juga sumbangan duit shaklee saya. Terima Kasih shaklee atas peluang yang diberikan. Dan andapun mampu berjaya jika mencuba. Tak teringin bersama saya ..?

=)

Image result for istanbul turki



Image result for mekah

Ini antara cebisan pengalaman saya. Jom baca pengalaman salah seorang suri rumah ni pulak.

FUZIAH IDRIS

[SHAKLEE TAWARKAN BISNES MODAL RENDAH TANPA KERUGIAN]
.

Assalamualaikum, saya Fuziah Idris berumur 33 tahun bakal ibu anak empat. Merupakan Surirumah sepenuh masa dan memilih shaklee sebagai sumber pendapatan bagi menampung keperluan keluarga yang makin membesar.
.

Saya daftar keahlian shaklee pada september 2013. Pada masa itu saya sedang cari peluang menjana pendapatan dimana ketika sedang mengandung anak kedua. Agak susah sebuah Syarikat akan tanggung risiko ambil wanita sedang mengandung bekerja.
.

Alhamdulillah, syukur Allah dorongkan saya mendaftar ahli shaklee. Saya Daftar ahli shaklee kerana kemampuan saya untuk mula berniaga dibawah RM100. Saya sudah survey nak jadi agen produk saya tak berkemampuan, buntu fikir nak berniaga apa. Bermula dengan modal RM75 ketika itu untuk mendaftar keahlian dan saya akui 'zero' Modal untuk membeli stock. Jadi setiap order saya akan minta bayaran.
.

Pendekkan cerita pada bulan pertama daftar ahli, Walaupun tak sampai 2 minggu promot dengan kawan-kawan dapat la bonus +/-RM25 tidak termasuk untung runcit. Rasanya dalam ratus-ratus jugalah keuntungan runcit dan bonus, kiranya bulan pertama dah balik modal. Ya Allah kecil nilainya bagi orang lain, besar bagi saya.
.

Dari untung runcit saya membeli suplemen untuk diri sendiri. Beli 1-2 produk setiap bulan untuk cukupkan set prenatal shaklee. Selama hampir 5 tahun dalam shaklee, Sekali sahaja saya terima bonus 2 angka iaitu bulan pertama. Syukur mengenali business yang tiada langsung menanggung kerugian.
.

Pada cycle 2016/2017 iaitu tahun ketiga dalam shaklee, pertama kali dapat 1 tiket ke Local trips shaklee, iaitu dapat belayar dengan Star Cruise Libra. Pelayaran bermula dari Port klang - pulau langkawi - phuket - Penang. Teruja sangat dengan Trip shaklee bertaraf 6 bintang. Saya surirumah terpaksa buat passport.
.

Pada cycle itu juga saya telah mendapat Shaklee Star Award iaitu Car Bonus. Bersyukur kehadrat Ilahi, kerana ketika itu saya sarat mengandung anak ketiga kereta selalu rosak. Saya berjaya mendapatkan Car bonus pada ketika usia kandungan 38week. Alhamdulillah dengan car bonus shaklee lapang dada membeli sebuah kereta impian saya dan suami Toyota VIOS.
.

Teramat bersyukur, jika dulu saya rasa satu kerugian setelah tamat belajar dalam ijazah sarjanamuda dalam bidang kejuruteraan mekanikal dan 'terpaksa' menjadi surirumah. Tetapi sekarang tidak lagi kerana kerjaya saya sebagai Work At Home Mom (WAHM) juga dapat juga memberi wang saku kepada mak ayah setiap bulan tanpa gagal.
.

Kepada Mak ayah yang bercita-cita nak lihat anak mereka sebagai jurutera tidak kesampaian, tapi inshaAllah saya percaya rezeki yang Allah bagi ini lebih tepat dan indah.
.

Seterusnya, Misi dan Visi adalah untuk membantu melahirkan ramai yang berjaya menjana pendapatan 4-5 angka sebulan di bawah team saya #SSMpire. Business shaklee ini tidaklah rumit, Saya ajar apa yang saya dah buat.
.

Jika anda masih tercari-cari business modal rendah tanpa kerugian, Shaklee ada jawapannya.
Attachments area



Puan Zarina Ismawi
Tel/Wassap : 0198583575
Facebook: Zaraina Ismawi Ommasihat

Labels: , , ,