Cara Merawat Anak Demam Dan Batuk Berkahak Tanpa Ubat Hospital




Cara Merawat Anak Demam Dan Batuk Berkahak Tanpa Ubat Hospital- Sekarang ni musim anak-anak demam dan batuk berkahak. Kalau lalu kat ward Paed, SCN, NICU, sedihnya melihat anak-anak yang terbaring sahaja. Bahkan ramai pula yang mengunjungi kaunter x-ray untuk membuat pemeriksaan x-ray bagi memastikan mereka bebas jangkitan kuman atau tidak.- Cara Merawat Anak Demam Dan Batuk Berkahak Tanpa Ubat Hospital.


Bergelar seorang ibu adalah saat-saat yang paling indah bagi wanita selepas berstatus isteri orang. Kehadiran si kecil mewarnai hari-hari mendatang dengan penuh ceria dan kesyukuran. Mana tidaknya, teletah si manja mampu mencuit hati. Hilang penat seharian bekerja melihat si comel tersenyum. Betul tak?





Namun, bila mereka diuji dengan demam, batuk berkahak, asyik menangis, kita sebagai ibu bapalah yang paling risau kan. Fikirkan kerja, tambahan lagi jika pekerjaan kita sangat susah untuk apply cuti. Stress ke tidak kalau gini?


Fasa 2 tahun ke bawah adalah fasa yang agak kritikal bagi seorang kanak-kanak. Sebab apa tau, mereka masih dalam fasa untuk membina antibodi sendiri. Sebab tu, umur begini mereka selalu jatuh sakit. Tapi, kita tidak boleh membiarkannya begitu saja kan. Sebagai ibu bapa, biarlah kita gunakan kudrat yang ada demi anak, asalkan mereka sihat. Lagi merisaukan jika mereka warded sampai berminggu-minggu. Betul tak?


Sebagai ibu, kita sangat memahami perkara ini. Anak saya Umar, kerap juga demam, batuk berkahak, hilang selera makan, gusi berdarah dll. Sehinggakan dia tidak mahu makan langsung dalam masa beberapa hari. Tubuh badannya susut mendadak. Ibu mana yang tidak risau kan.


Walaupun, saya seorang penjual supplemen, ianya bukanlah bermaksud saya menolak rawatan doktor dan sebagainya. Supplemen adalah alternatif yang saya pilih selepas berjumpa doktor. Semasa anak saya sakit tu, saya bawa dia ke Klinik 1 Malaysia, bawa ke staff klinik hospital, bawa ke Doktor Pakar Kanak-Kanak di klinik swasta.


Anak saya memang diberikan ubat demam dari doktor. Namun, bila melihat demam dan batuknya tidak juga kebah, saya ambil alternatif lain iaitu memberikan set shaklee untuk boost sistem imun mereka.





Set Meningkatkan Sistem Imun Anak


1. Mealshake




Sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein.


Kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan.





Mealshake ni juga sangat sesuai untuk diambil oleh kanak-kanak yang kerap demam dan sebagainya. Ianya juga mampu menambah selera makan anak kita ketika demam. Cara penyediaan mealshake ini juga berbeza bagi peringkat usia. Beli dengan saya, saya akan ajar cara yang betul untuk anda.

2. Omega guard

Omega guard shaklee menyediakan minyak ikan tulin yang kaya dengan DHA dan EPA yang membantu meningkatkan sistem imun dan mengurangkan keradangan pada anak-anak. Nak tahu apa beza minyak ikan shaklee dan minyak ikan yang lain?





Pastikan anda membeli minyak ikan bukan minyak hati ikan yang bertoksik dan keberangkalian ada merkuri yang tercemar itu.











3. Nutriferon

Nutriferon ini adalah serbuk yang rasanya manis adalah kajian dari Dr Kojima, pakar sistem imunisasi dari Jepun. Kajian pakar tau. Bukan produk rebrand ke apa ke.

Campuran botani lazat diperbuat daripada biji labu, biji plantago, Japanese Honeysuckle dan bunga safflower. Ianya membantu boost sistem imun anak kita. Teringat semasa Umar saya mengalami bengkak gusi bulan lepas, makan tak nak, menyusu jelah dia mau. Nak tahu apa yang saya bagi dia? Nilah, nutriferon ni.

Mesti Baca..!!!>>>>> Anak Mengalami Bengkak Gusi, Apa Nak Buat?






Tiga produk ini sangat bagus untuk disimpan sebagai stok di rumah untuk emergency case. Sebagai ibu yang bekerja, saya tak kisah melabur untuk kesihatan anak. Daripada saya risau, tidak fokus bekerja kerana fikirkan kesihatan anak, saya lebih rela melabur membeli supplemen ini untuk mereka. Saya tidak mahu anak bergantung dengan ubat hospital semata-mata, juga tidak mahu mereka bergantung dengan supplemen 100%. Jadi, saya ambil langkah berikan supplemen jika perlu. Tambahan lagi, saya tidak meragui akan selamatnya produk shaklee ini. 100% organik dan tidak membahayakan kesihatan.
 
Berapa sangatlah produk ini jika dibandingkan dengan telatah mereka yang menceriakan kita. Bukan kita yang membahagiakan mereka, tapi kehadiran mereka yang sangat membahayakan mereka. kan? Sayang anak, mama hadiahkan kesihatan yang baik ya. Daripada mereka warded, huhu. Mama tak sanggup!
 
Jika anda ingin mendapatkan produk ini dari saya, anda boleh hubungi saya sekarang juga. Saya akan guide anda cara pengambilan yang betul.
 
 
Puan Zarina
Pengedar Shaklee Anda 
Tel /Wassap:019.858.3575
Facebook: Zarina Ismawi Ommasihat
id Shaklee: 1244624

Labels: , , , , ,