Cara Merawat Anak Asma @ Lelah Secara Semulajadi

Lelah, Semput atau lebih dikenali dengan penyakit asma adalah suatu penyakit yang jika tidak dicegah awal, akan menjurus kepada asma kronik dan menyebabkan kematian.-Cara Merawat Anak Lelah @ Asma Secara Semulajadi.

Alhamdulillah, saya belum diuji dengan masalah lelah atau asma. Suami saya yes! Dia penghidap asma sejak kecil. Barangkali disebabkan masa kecil dia sering berdampingan dengan kucing. Itu kata ibu mertua saya. Kadang kala saya risau melihat keadaan suami ketika asma dia menyerang. Nafas laju dan berbunyi seolah wisel.

Bagaimana pula jika asma menyerang anak-anak kita?

Kita perlu tahu bagaimana simptom atau tanda awal asma menyerang. Sudah tentu ianya melibatkan tanda berikut seperti:

-Bernafas laju
- Nafas berbunyi
-Dada turun naik
-Wajah pucat
-Batuk tidak berhenti
-dll
Image result for asma attach paed

Penyakit asma boleh dikategorikan seperti berikut:

1. Asma disebabkan allergik
Contohnya, disebabkan allergik dengan debu, bulu binatang seperti kucing, anjing dll sehingga menyebabkan mereka sesah nafas, batuk dll.

2. Non allergik asma

3. Senaman
Senaman berlebihan juga boleh menyebabkan asma. Contohnya, anak-anak kita sering bergerak aktif di siang hari. Terlalu penat di malam hari menyebabkan mereka lelah.

4. Batuk- variant ashma
Batuk yang berlanjutan juga boleh menyebabkan berlakunya sesak nafas, lelah dan menjurus kepada serangan asma.

Dan lain-lain lagi.

Sebagai ibu bapa, apakah persediaan kita?

a. Elakkan anak kita dari mendekati binatang seperti kucing, anjing dll yang mempunyai bulu halus.

b. Jangan biarkan anak kita terlalu active seperti berlari-lari.

c. Elakkan mereka terdedah dengan kawasan sejuk melampau.

d. Bawa dia ke klinik dengan segera jika anda melihat mereka mempunyai seperti tandas di atas. Ingat! Kecuaian anda boleh meragut nyawa orang yang tersayang.


Minyak Ikan Omega 3 membantu pesakit Asma!
Berdasarkan kajian yang telah dilakukan, Omega-3 fatty acids, mengandungi  docosahexaenoic acid (DHA) dan eicosapentaenoic acid (EPA). Ianya nutrien yang ditemui secara semulajadi dalam minyak ikan dan bertindak sebagai anti-inflamasi, anti keradangan. Ianya membantu mengurangkan terjadikan serangan asma.

Sumber: >>>>Klik Di sini

Omega Guard Shaklee kaya dengan asid lemak omega 3 yang mempunyai DHA dan EPA sebagaimana kajian yang dilakukan.

Keistimewaan Shaklee

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
OmegaGuard membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam Omega Guard menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Apa Kata Mereka Yang Telah Memilih Minyak Ikan Terbaik Ini?


Image result for testimoni omega guard untuk asma


Image result for testimoni omega guard untuk asma

Image result for testimoni omega guard untuk asma


Image result for testimoni omega guard untuk asmaProduk shaklee adalah berasaskan bahan organik. Ibu bapa jangan risau ye dengan keselamatan anak-anak. Daripada anda risau melihat keadaan mereka lemah tak bermaya, asyik ulang alik ke klinik, why not spend money anda untuk minyak ikan yang dijamin kualiti ini untuk si manja anda. Kita tidak mampu untuk mengawasi anak-anak kita sentiasa. Jika di luar, siapa yang akan peduli tentang kesihatan mereka?

Pilihan kita cuma satu. Rawat dari akar. Cegah sebelum parah! Berapa sangatlah harga vitamin ini untuk anak kesayangan kita kan.
Jadi, jangan tunggu lagi. Contact saya sekarang juga!


Puan Zarina Ismawi
Tel/Wassap:0198583575
Facebook: Zarina Ismawi Ommasihat


Labels: , , , , , , ,