Cara Menghilangkan Jeragat Di Usia 30-an Dengan Cepat

/
0 Comments
Dulu, saya seorang yang ambil mudah berkaitan penjagaan wajah. Namun, semenjak munculnya jeragat di usia 30-an, ianya sangat merisaukan saya. Nampak hodoh!..huhu -Cara Menghilangkan Jeragat Di Usia 30-an.


Saya tinggal di kawasan Pulau yang dikelilingi Laut China Selatan yang sangat panas disebabkan angin laut. Saya ke luar rumah tanpa foundation, tanpa sun block, saya juga turut  menggunakan produk murah yang dibeli di tepi jalan, wajah memang putih melepak, tapi, rupa-rupanya, kulit makin menipis.

Punca Jeragat Terjadi

Sebelum merawat, kita kenalah tahu puncanya kan. Barulah kita dapat merawat dan mencegh hingga ke akarnya.

1. Terdedah secara langsung dengan cahaya matahari

Tidak dinafikan Cahaya Matahari sangat kita perlukan bagi penerimaan Vitamin D. Vitamin D bagus untuk menguatkan tulang kita. Bagus untuk kulit dan sebagainya. Terutamanya di waktu awal pagi. Namun, matahari terik yang terkena kulit kita secara langsung akan mengundang perkara yang sebaliknya. Tambahan lagi lapian atmosfera bumi kita semakin menipis, jadi sinaran matahari yang selamat dan baik kini semakin rendah julatnya.

Sinaran matahari yang tidak baik ini jika terkena pada kulit, ianya akan menyebabkan kulit kita sun burn. Lama kelamaan jika tidak dirawat, ianya kana bertukar menjadi hitam dan maka terhasillah jeragat.

Image result for cahaya matahari terkena kulit


2. Pengambilan pil perancang

Pil perancang sangat bagus untuk diambil oleh mereka yang ingin menjarakkan kehamilan atau tidak ingin mendapatkan zuriat. Namun, ianya akan memberi kesan kepada perubahan hormon dalam badan kita. Gangguan hormon ini akan turut sama mengaktifkan pengeluaran melanocytes yang menghasilkan melanin(pigmentasi) pada kulit dengan lebih banyak. Jadi, jangan hairan jika anda salah seorangnya yang memiliki kulit wajah berjeragat kerana mengambil pil perancang.
Image result for pil perancang
3. Penggunaan produk yang menipiskan kulit

Lambakan produk timbang kilo dipasaran tanpa kawalan akan hanya menghancurkan orang ramai. Justeru turut membahayakan nyawa. Kenapa saya katakan begini? Majoriti produk ini mengandungi bahan kimia berbahaya seperti hydroquinone, merkuri dll. Produk ini ternyata mampu memutihkan kulit dalam masa beberapa hari. Mana tak putih, lapisan luar kulit terhakis. jadi, perlindungan dari sinar UV dah semakin tipis. Cantik, tapi..?? Jangan tak tahu, kanser kulit sering dialami oleh mereka yang berkulit cerah tau.

                                       Mesti Baca..!!!?? 10 Bahan Kimia Bahaya Dalam Kosmetik

Image result for produk timbang kilo


4. Tidak suka mencuci muka sebelum tidur

Sikap tidak suka mencuci muka dengan toner dan pencuci adalah salah satu sebab jeragat terjadi juga. Kotoran ini akan menyumbatkan liang roma yang ada dan akhirnya akan menyebabkan berlakunya white head dan black head. Lama kelamaan jeragat akan kelihatan di kawasan tersebut. Jadi, rajinkanlah mencuci muka dengan toner dan kemudia menggunakan pencuci muka yang organik.

Image result for cuci muka


5. Amalan Pemakanan Yang Tidak Sihat

Tidak dinafikan amalan pemakanan yang tidak sihat seperti berlebihan mengambil makanan berminyak, bersantan, berlemak akan menyebabkan penghasilan minyak berlebihan di muka. Ianya juga akan mengganggu sistem dalam tubuh. Kurang pengambilan buah dan sayur juga menyebabkan kulit wajah bermasalah. Lihatlah buah buahan yang tinggi anti oksdan. Kulit diluarnya licin dan tegang. Rahsianya adalah pada komposisi tinggi anti oksidan.

Cara Menghilangkan Jeragat Dengan Cepat

Selain daripada menghindari perkara yang boleh menjadi punca berlakunya jeragat, anda boleh berikhtiar dengan mengambil supplemen berikut:

Kini, ramai penggemar kecantikan sudah beralih arah kepada resveratrol yang kaya dengan anti oksidan. Untuk melindungi kulit dari radikal bebas seperti asap rokok, radiasi, bahan kimia, kita perlu mengambil makanan yang kaya dengan anti oksdan. 

Buah-buahan dan sayur sayuran yang ada sekarang realitinya sudah kehilangan vitamin semasa proses penanaman dan penyediaan makanan. Jadi, mengambil supplemen sebagai makanan tambahan sangatlah wajar.

Keistimewaan vivix shaklee yang tinggi antioksidan ternyata mampu melindungi telomero kromosom kita dari rosak. Jadi, anda akan mampu mendapatkan wajah yang cantik, bersih dan bebas cela.

Image result for vivix dan jeragat

Kedua, Collagen Powder shaklee ekstrak dari sisik ikan merah dari laut dalam ini ternyata mampu mencerahkan kulit anda, memudarkan pigmentasi.

Image result for collagen dan jeragat


ESP- Serbuk protein soya ini sangat membantu dalam pembinaan sel yang baru. Sel yang baru akan menggantikan sel yang rosak. Ianya akan mencerahkan kulit wajah justeru menghilangkan jeragat di wajah.

Vitamin C- Vitamin C akan membantu membina kolagen di wajah dan turut sama mencerahkan kulit serta memudarkan pigmentasi.

Coq Trol Plus- Mengandungi resveratrol yang mampu memelihara kulit dan melambatkan proses penuaan akibat radikal bebas.

Skincare Youth Shaklee:

Image result for youth shaklee


Skincare keluaran shaklee 100% organik ini pasti akan memikat hati anda. Diuji oleh pakar kulit, pakar mata serta ujian dilakukan secara klinikal bagi memastikan ianya betul-betul berkesan.

Bahan utamanya terdiri dari anggu muscadine yang melindungi kolagen dan elastin dari rosak, apple stem sel yang terbukti memberikan kulit wajah yang sangat cantik,Schisandra Chinensis Fruit Extract yang mempunyai tinggi anti oksdan dll. 

                              Mesti Baca..!!!>>> Bahan Utama Youth Shaklee


TESTIMONI PENGGUNA



SHAHIZAN RAHIMI

[MUKA PECAH RUMAH]

Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru.


Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.


Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. "Ni memang takde lain la ni mesti makan terung" tak pun "dah tau alergik terung sapa suruh makan". Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah dal atau gulai. 


Tak perlu seketul terung, kuahnya saja cukup untuk memusnahkan impian untuk miliki kulit bersih. Setiap kali terperangkap dengan terung muka Che Yan akan ditumbuhi bintik-bintik seolah jerawat dibawah kulit tapi tidak pula ada "mata" kerana seringkali jerawat pastinya ada "mata" dan apabila matang jerawat tersebut akan bertukar menjadi kekuningan.


Dalam kes Che Yan bintik-bintik tersebut timbul dibawah kulit dan kadang-kadang berangkai sehingga membentuk satu tompokan. Bintik-bintik tersebut akan meninggalkan parut hitam dan mengambil masa berbulan-bulan untuk lenyap dari pandangan. Keadaan lebih tragis jika bintik berangkai membentuk satu tompokan parut hitam yang besar dan dan mengambil masa berbulan- bulan untuk hilang dari pandangan. Nak cover dengan make up atau bedak asas yang tebal terasa "fake" sangat.


Sebelum kenal Shaklee kalau alergic dulu-dulu lagi teruk. Bahagian bawah hidung hingga ke dagu akan penuh dengan tompokan air bisa seperti terkena cacar air. Keadaan mulut Che Yan seperti orang memakai topeng kerana seluruh bahagian mulut di tumbuh seperti cacar air dan berwarna hitam. Pernah juga terpaksa berjumpa doktor kerana kesakitan melampau sehingga mulut tak boleh dibuka.


Selepas konsisten vitamin Shaklee sekiranya alergic terung Che Yan akan mengalami masalah bintik-bintik dibawah kulit seperti yang Che Yan ceritakan. Syukur sebab tidak sekronik dulu namun rasanya semua orang menginginkan kulit bersih tanpa cela.


Penemuan terbaru Shaklee membuka satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan. #YOUTH dilancarkan "on time" muka Che Yan tengah nazak. Sedap sangat makan nasi berlauk gulai talang di tempat kenduri tak perasan terselit terung dalam masakan tersebut. Bila tersedar terasa bagai petir menyambar "Allah dugaan muka pecah rumah lagi lepas ni". 


Terung Che Yan boleh ibaratkan sebagai "ibu" segala masalah kulit kerana ia ibarat "trigger". Jika Che Yan termakan terung maka segala jenis makanan yang seringkali tersenarai sebagai makan alergic untuk kulit Che Yan tak boleh sentuh contohnya seperti makanan laut dan kekacang. 


Fuhhh ujian sangat kerana itu semua kegemaran. Semua itu hanya boleh dilihat sehingga semua parut dimuka beransur pulih dan bintik-bintik yang ada sudah tidak reaktif. Jika tidak bukan setakat jadi muka pecah rumah mungkin akan jadi muka jambatan roboh.


Bulan 3 #YOUTH dilancarkan. Apabila melihat harga, wow boleh tahan. Tapi Che Yan nekad dan percaya #YOUTH ada sesuatu. Bicara tentang produk penjagaan wajah, dari drug-store, produk bani kilo ( masa ni tiada kesedaran) sehinggalah produk bertaraf antarabangsa. 


Selalunya Che Yan dapat info paraben dalam penjagaan wajah atau apa-saja bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut adalah mengikut piawaian yang dibenarkan. Maka pakai saja.


#YOUTH datang dengan khabar ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan 100% Vegan. Lebih mengujakan apabila bahan yang terdapat dalam #VIVIX juga menjadi salah satu bahan dalam rangkaian penjagaan kulit #YOUTH. Wow, "Vivix luar dalam".


Bukan mudah juga nak menjadi pemilik #YOUTH pada peringkat awal kerana dugaan "sold out"nya seringkali berlaku. Bila dah dapat banyak hari pulak ditiliknya. Sebab pembukusan yang menarik, putih suci murni jadikan Che Yan sayang nak pakai. Dah kena penyakit apa pulak dah beli sayang nak pakai. Maka bermulalah rutin  #YOUTH Che Yan. 


Che Yan bermula dengan menggunakan basic set seperti yang disarankan walaupun Che Yan memang beli full set sebab dapat C+E percuma dengan belian full set. Dalam masa yang sama Che Yan amalkan #RADIANT5. Sebelum sedar diri ni mengandung Che Yan sengaja habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. 


Memang kesannya sangat booster. Namun setelah disahkan mengandung Che Yan teruskan pula dengan rutin set hamil untuk dalaman. Manakala rutin #YOUTH tidak terganggu kerana tidak ada apa-apa yang perlu diwas-waskan kerana ianya bebas bahan kimia berbahaya.


Disini Che Yan kongsikan sekali gambar sebelum dan selepas penggunaan #YOUTH.


Che Yan boleh katakan #YOUTH is the best n #YOUTH is hope untuk rangkaian penjagaan kulit muka. 


There is so many good and better product outhere but Che Yan choose the best #YOUTH.

TESTIMONI 2


WAJAH YANG BREAKOUT TERUK KEMBALI CANTIK SELEPAS KONSISTEN RADIANT 4 DAN SKINCARE YOUTH].
.

Nama saya Farah Qurratun Aini. Isteri dan ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya nak ceritakan kisah benar bagaimana kulit saya boleh breakout  teruk dan kembali cantik selepas bersama Shaklee. 
,

Dulu semasa bujang saya terjebak dengan produk timbang kilo. Masa tu takde ilmu pon pasal kandungan yang bahaya dalam kosmetik timbang kilo. Tapi jenama produk tu dulu memang terkenal lah. 
.

Minggu pertama pakai memang cantik kulit. Putih bersih. Licin dan lembab. Keadaan macam tu elok selama 3 bulan. Bulan ke empat masa tu dah nak kahwin, dah mula tumbuh jerawat. Risau ! Tapi nasib baik jurusolek pandai tutup jerawat yang ada. 
.

Selepas kahwin, makin teruk. Berjerawat penuh . Merah-merah lagi. Masa ni dah tertekan. Orang pula makin bertanya kenapa kulit macam tu. Malu nak berdepan dengan orang. Bila pakai produk tu semakin pedih jadi saya berhenti pakai produk tu. 
.

Suami bawa saya ke klinik kulit untuk dapatkan rawatan. Mana klinik kulit tak pergi. Semua klinik pergi. Bayaran bukan murah. Ratus-ratus semuanya. Tapi kesan tetap sama malah makin teruk pon ada. Jadi suami tak bagi teruskan pakai produk klinik.
.

Kemudian saya mengandung. Dalam tempoh mengandung hormon tak stabil pula maka kulit kembali teruk. Sampaikan saya dirujuk ke doctor pakar kulit di hospital kerajaan. Saya dibekalkan ubat yang dikawal maknanya ubat sapu yang kuat. Saya pakai juga sebab masa tu terpaksa pakai untuk bagi kulit reda dari alahan yang teruk. 
.

Selepas bersalin saya teruskan sesi dengan pakar kulit tu. 3 bulan sekali. Tapi sebabkan saya tak guna selalu ubat yang dibekalkan maka saya discaj sendiri appoiment dengan doctor pakar. Sebab risau juga efek ubat tu. Yang saya perasan ubat tu hanya sembuhkan lapisan luar sahaja. Jika tak pakai ubat tu, naik kembali merah-merah dan gatal-gatal.
.

Tekanan sangat masa ni. Dah tak larat nak segan dengan orang. Dah sengsara rasa nak melayan pertanyaan orang lirikan mata yang terkejut tengok kulit muka. Keyakinan diri pon takde masa tu .
.

Jadi saya nekad untuk rawat kulit saya dari dalam. Jika rawat dari luar sahaja ia hanya sembuhkan lapisan kulit luar sahaja. Di lapisan dalam masih ada baki-baki bahan kimia yang bahaya.
.

Saya mulakan dengan GLA Complex untuk stabilkan hormon. Saya perasan bila hormon tak stabil kulit muka semakin teruk. Jadi saya mulakan dengan stabilkan hormone dahulu dengam  mengambil GLA Complex. Kemudian saya konsisten set radiant 4 shaklee iaitu ESP, SR VitaC Plus, Gla Complex dan Collagen serta Vivix.
.

Selepas sebulan saya consume tanpa miss terutamanya collagen tu saya dapati kulit muka lebih elok berbanding sebelum nya. Dan ramai yang menegur kulit muka makin ok dari dahulu. Cuma masa ini masih kelihatan parut-parut lagi. 
.

Dan bila skincare youth masuk, saya terus beli tanpa lepaskan peluang dan pakai setiap hari. Alhamdulilah saya rasa semakin cantik sekarang dan suami sendiri tegur kulit makin cantik, tona kulit lebih sekata dan parut-parut kelihatan semakin pudar.  Kalau suami sendiri yang tegur tu betul lah kan..kulit makin baik dan makin cantik. 
.

Saya sangat gembira dan keyakinan diri kembali yakin untuk berjumpa dengan orang dan berselfie. Syukur , produk Shaklee mengembalikan keyakinan diri saya. 
.

Itulah Shaklee Effect saya !
Terimakasih Shaklee.

TESTIMONI SET JERAGAT SHAKLEE


Image result for testimoni set jeragat shaklee


Image result for testimoni set jeragat shaklee


Image result for testimoni set jeragat shaklee


Wow!! Meletup semua testimoni mereka ni kan. Ala, tipu jer. Edit-edit je gambar ni. Eh? Ni ke yang anda tengah bisikkan dalam hati. Kalau ianya tidak benar, pasti gambar mereka tidak akan berada di sini. Anda boleh lakukan kajian lanjutan tau. Jeragat bukanlah menjadi masalah utama anda sekarang kerana kini, solusi kepada permasalahan anda sudah terjawab.

Ishhh. Nak jugaklah kulit cantik bebas cela ni. Jadi, jomlah contact saya untuk dapatkan set jeragat dan skincare semulajadi ni dengan harga yang sangat mampu milik. 

Jangan ragu-ragu. Beri saya peluang untuk bantu anda.


Puan Zarina
ID: 1244624
Tel/Wasap:0198583575



You may also like

No comments:

Powered by Blogger.