Bisnes Tanpa Modal Untuk Ibu Tunggal

Bisnes Tanpa Modal Untuk Ibu Tunggal- Bergelar ibu tunggal bukan mudah. Dialah ayah, dialah ibu, dialah guru untuk anak-anak. Urusan menyara keluarga sudah terletak di bahunya jika si suami sudah pergi terlebih dahulu. Tabik dengan ibu tunggal yang bekerja keras menyara anak yang masih kecil. Ibu angkat kepada anak buah saya berbangsa cina di Kuala Lumpur. Suaminya meninggal ketika anak-anak mereka masih kecil. Dia bercerita bagaimana keluarganya memulaukan mereka. Dia bangkit berniaga. Dan kini, beliau mampu membuka lot kedai sendiri di Jalan Hang Tuah KL, dan memiliki pelbagai aset. 

Saya sangat tersentuh dengan cerita beliau. Beliau bangkit dari kehidupan yang gelap menjadi semakin bersinar. Beliau tidak mengharapkan simpati orang lain. Dan kini, anak sulungnya adalah penyandang PHD termuda di Malaysia, anak kedua study di US dalam bidang anime, anak ketiga study di Kedah mengambil aliran farmasi, anak bongsu baru sahaja mendapat result straight A. Lihatlah! dia membesarkan sendiri anak-anaknya.

Ibu tunggal, jangan risau dan jangan bersedih, kita perlu move on demi anak-anak. Nabi telah berkata, 9 dari pintu rezeki adalah dari berniaga.

Image result for ibu tunggal

Saya ingin menawarkan kepada semua ibu tunggal untuk berniaga online. Berniaga apa? supplemen shaklee. Pernah dengar?

                                   Mesti Baca...!!!>>> Apa Itu Shaklee

Jika anda merasakan anda tidak pandai berniaga. Ianya adalah kata-kata saya setahun  lebih yang lepas. Saya bukanlah budak bisnespun. Tapi, saya telah diguide oleh mentor yang hebat sehingga saya mampu menjana income 4 angka sebulan.
Image result for shaklee

Mengapa shaklee paling sesuai untuk anda dan saya?

1. Modal terendah rm75 untuk mendaftar sebagai ahli shaklee

Ianya digunakan untuk membeli starter kit yang mengandungi pengenalan tentang produk shaklee yang boleh menjadi panduan anda setiap hari. Anda tidak perlu loan duit di bank, simpan stok di rumah. Anda hanya perlu mendaftar ahli untuk mendapat lesen menjual supplemen ini.

2. Saya tak ada kereta nak hantar barang?

Shaklee menawarkan sistem online di www.shaklee2u.com.my. Hanya anda perlu klik dan melakukan pembelian di sana, dan shaklee akan menghantar terus ke hadapan pintu rumah customer anda. Senang bukan?

3. Boleh pergi jauh ke jual supplemen?

Shaklee sudah bertapak di Malaysia sudah lama. Bahkan ianya syarikat yang sangat kukuh. Pakaian, makanan akan bertukar saban hari. Tapi supplemen untuk kesihatan sememangnya sentiasa manusia akan cari. Bukankah manusia tidak dapat dipisahkan dari kesihatan?

4. Shaklee sangat luas marketingnya
Mengapa saya katakan begitu? Hal ini disebabkan shaklee memiliki:

a. Supplemen kesihatan
Image result for shaklee

b. Skincare

Image result for youth shaklee
c. Penjagaan rumah

Image result for home shaklee

Image result for baby shaklee



d. Penapis air
Image result for penapis air shaklee

Best tak...? Target kita akan menjadi banyak. Tidak hanya fokus kepada suatu kelompok. 

5. Apa yang saya perlu sediakan?

Henpon yang ada data internet dan komitmen yang tinggi. Iya! inilah yang kita perlukan. Jangan tunggu!

6. Jika saya berminat, apa yang saya perlu lakukan?

Anda boleh call/ wassap saya di 0198583575. Saya akan reply wassap anda dengan sesegera yang mungkin. Bagi saya peluang untuk membantu anda.

Bagai menaikkan lagi semangat anda, jom baca ni:


NURUL AZIYANA

[PENSYARAH AMBIL CUTI TANPA GAJI UNTUK FOKUS JANA PENDAPATAN LUMAYAN BERSAMA SHAKLEE]

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Nama Saya Nurul Aziyana. Ibu kepada 2 orang anak. Bekerja sebagai pensyarah di politeknik tapi sekarang mengambil cuti tanpa gaji selama 9 bulan. 
.

Penglibatan saya dengan Shaklee bermula Jun 2012 lagi. Sudah hampir 6 tahun. Waktu itu saya mula consume product Shaklee iaitu ESP. Tujuannya untuk tambah susu. Merasai keberkesanan product, saya pilih untuk beli lagi dan terus jadi ahli pada 26 julai 2012.  
.

Saya suka berniaga. Sebelum saya mula serius dengan bisnes Shaklee, saya dah berniaga macam-macam iaiatu baju-baju baby, makanan, ambil tempahan menjahit, jual tudung dan macam-macam lagi lah. Bila upline saya tunjuk income yang beliau dapat dengan bisnes Shaklee, saya jadi teruja untuk cuba juga. Jadi saya tak fikir panjang, terus mula berkongsi kebaikan product. Masa tu medium yang saya gunakan adalah Facebook dan blog (http://nurulaziyana.blogspot.com
.

Sekarang saya juga berkongsi info kesihatan di http://bebelsihat.com bagi membantu lebih ramai orang untuk dapat kesihatan dan kecantikan. 
.

Alhamdulillah, bila berkongsi tak sangka dapat sambutan yang baik. Order dari pelanggan macam tak menang tangan. Jadi secara perlahan-perlahan saya hentikan jual macam-macam barang tu. Saya Nampak potensi sangat besar dalam bisnes ni. Walaupun saya bukan d ari latar belakang kesihatan, tapi menjual product kesihatan tidak menjadi masalah kerana kami dapat banyak training dan support dari syarikat dan group.  Saya banyakkan membaca dan bertanya. Dari situ semakin hari semakin suka dengan bidang kesihatan. 
.

Paling mengujakan, 3 bulan lepas saya serius dan focus dengan bisnes ni saya berjaya jana income 4 angka. Alhamdulillah group saya Road To Success (kini dengan nama Emerald Family) semakin berkembang. Allah sahaja yang tahu perasaan saya ketika itu yang mana dari bisnes yang jual macam-macam sebelum tu pun tak pernah cecah 4 angka, tapi yang ni boleh bagi saya peluang dan kejayaan untuk raih income impian. 
.

Sejak itu, saya nekad. Inilah bisnes yang saya akan buat sungguh-sungguh. Hari demi hari, bulan berganti bulan dan rank berganti rank, saya Berjaya capai kesemua 3C yang ditawarkan syarikat iaitu Cash, Car dan Convention. Dengan izin Allah, saya berjaya melayakkan diri untuk dapat Car bonus yang diberi dalam bentuk duit setiap bulan bergantung kepada pencapaian kita. Itulah duit yang saya guna untuk bayar ansuran kereta kami setiap bulan, sejak itu memang peruntukan duit gaji untuk kereta tidak terusik. Boleh diguna untuk perkara lain pula. Alhamdulillah. 
.

Setiap tahun, Allah izinkan juga untuk saya merasai Trip Percuma Shaklee. Tahun pertama, saya dapat kelayakan ke Sabah. Hadiah ini saya beri pada suami. Tahun kedua, saya layak ke USA. Kali ini saya bawa bersama anak saya. Tahun ketiga, saya layak ke Italy. Sekali lagi saya hadiahkan buat suami kerana saya dalam pantang anak kedua waktu itu. Tahun keempat, saya layak ke Jepun dan tahun kelima iaitu tahun ini sekali lagi saya layak untuk ke trip Cruise Meditteranean ke 3 buah Negara iaitu Spain, Italy dan Perancis. 
.

Allahuakbar, terasa sangat besar nikmat yang Allah bagi. Pengalaman pertama ke luar Negara adalah dengan trip Shaklee. Saya selalu mengimpikan untuk travel ke luar negara, tapi terasa mustahil kerana pelbagai kekangan namun dengan trip percuma ni, itulah hadiah yang Allah bagi untuk impian saya. Bertambah seronok kerana trip ini dengan kawan-kawan seangkatan.  Dan saya juga boleh hadiahkan percutian ke Korea untuk keluarga kecil saya dengan bonus Shaklee sepenuhnya. 
.

Nikmat Allah tak terhenti di situ. Dengan bisnes ni, saya jalinkan lebih banyak ukhuwah kerana bisnes ini adalah People Business. Saya belajar banyak perkara tentang manusia. Ilmu saya berkembang dan saya ajarkan pula pada downline-downline. Nikmatnya bila downline mendapat hasil dari apa yang diajar. Semoga Allah rezekikan saya untuk dapat pahala berpanjangan dengan bisnes ini. 
.

Saya amat percaya, banyak impian saya tercapai dengan bisnes ni termasuklah menaja keluarga menunaikan umrah. Saya juga percaya, anda di luar sana juga mampu lakukannya tidak kira apa jua tahap pendidikan kerana sudah ramai yang buktikannya. Walaupun buat secara part time, yakin lah ianya boleh dilakukan kerana bisnes Shaklee sudah ada sistem yang kukuh untuk diikut. 
.

Semoga perkongsian ini memberi inspirasi kepada semua bahawa kita semua mampu capai apa jua impian yang kita nak. Kita buat kerja kita, dan Allah aturkan segalanya. Saya jemput anda yang masih mencari-cari bisnes yang kukuh, ada sistem dan jana income impian untuk sama-sama lakukannya dengan bisnes Shaklee 
.

Nurul Aziyana 
Founder Emerald Family


TESTIMONI 2


AYU ADYANI

[BISNES SHAKLEE BANTU SAYA BAHAGIAKAN INSAN TERSAYANG]
.

ASSALAMUALAIKUM W.B.T  &  SALAM SEJAHTERA
SAYA AYUADYANI. Nama timangan dalam dunia bisnes Shaklee saya ialah RV. Ratu Vivix hihi. Bukan nak cerita tentang vivix, si suplemen antioksida terbaik tu, tapi nak cerita tentang Bisnes Shaklee itu sendiri.
.

Saya mula terjebak dengan Shaklee sewaktu mencari suplemen untuk berpantang abnak ketiga. Saya memerlukan vitamin untuk saya kekalkan kesihatan saya tatkala berpantang tanpa menjejasklan kesihatan anak yang berisiko jaundis ( serik dengan pengalaman anak sebelum ini prolong jaundis). 
.

Alhamdullih, saya diperkenalkan dengan set berpantang Shaklee dan kemudiannya saya amalkan juga set menyusu memandangkan saya perlu membuat stok susu sebelum memulakan kerja.
.

Alhamdulillah.. Entah bagaimana saya mula cintakan produk Shaklee dan mula berkongsi kebaikan Shaklee dengan kawan-kawan yang Nampak perubahan pada diri saya sendiri. Seperti, berat turun sehingga 14 kg selepas bersalin serta masalah kesihatan lain seperti  sinus gastrik dan migraine saya juga semakin baik.
.

Long story short, Bonus pertama yang saya terima ialah rm 28 sahaja, iaitu pada kali pertama saya daftar keahlian Shaklee hanya untuk makan sendiri. Tak pernah pun saya pandang nilai rm 28 tu. Masa tu, saya tak tahu juga yang Shaklee menawarkan plan bisnes terbaik yang saya pernah kaji hihi. (malu sendiri).
.

Dari situ juga, saya mula cuba untuk baca info-info produk dan plan bisnes Shaklee. Disamping itu, saya juga mula mendekati upline iaitu mentor saya untuk tahu selok belok bisnes ini. 
.

Pada mulanya, saya hanya sasarkan nak dapat wang tambahan RM 500 sahaja sebulan, untuk keperluan tambahan diri sendiri, memandangkan saya sudah mempunyai kerja tetap.  Hihi.. bila diingatkan kembali adudududu kecilnya cita-cita ku..
.

Bisnes Shklee mengajar saya, dari tak kenal blog, hingga mampu jadikan blog lubuk duit. Dari tak kenal instagram, boleh ada akaun instagram untuk jana pendapatan. Plus, yang terbaru sudah berjinak dengan dunia vlogger. Seronok dan bahagia terasa hihi.. opss! Saya juga bermula dari zero!!!
.

Bukan itu sahaja, nilai yang saya dapat dalam bisnes Shaklee ni bukan setakat nilai ringit sahaja tetapi merangkumi nilai kemanusiaan juga. Contohnya, saya bahagia bila dapat bantu kawan-kawan dan customer saya untuk atasi masalah mereka, serta bantu fahamkan apa itu gaya hidup sihat, fahamlan apa beza ubat dan suplemen. 
.

Selain itu, bisnes Shaklee juga memberikan saya lebih ramai kenalan dari seluruh pelusuk Negara. Seronok! Bahagia!
EH, takat tu je ke bisne sshaklee boleh bagi? Ok jom masuk bab insentif bonus. Shaklee menawarkan 3 jenis bonus. Bonus cash, bonus kereta, dan bonus pelancongan. Bonus cash tu semua tahu kan, ada dua iaitu untung runcit dan bonus bulanan yang unlimited. Bonus kereta pula bonus yang diberikan setiap bulan dalam bentuk cash juga. Nilai bonus kereta juga unlimited! Kemudian bonus atau insentif melancong. 
.

Bagi saya, bila dah terrrrmulakan bisnes Shakele ni, kita memang akan teruja untuk dapatkan dan kecapi semua jenis bonus itu. Alhamdulillah..
.

Cash bonus saya yang pada awalnya bermula dengan rm 28 sahaja, dan target pada awal rm 500 kini meningkat saban bulan.. 2 angka..3 angka.. 4 angka.. dan still counting. Alhamdulillah 
.

Car bonus .. Yang ini juga salah satu bonus yang memberi impak pada saya. Dengan car bonus Shakle saya hadiahkan sebuah kereta untuk ibubapa mertua.  Bukan nak cerita bab hadiahkan tu, tapi nak beritahu car bonus tu fleksible dan dengan adanya extra income, kita boleh memberi dengan lebih banyak especially untuk orang-orang yang kita sayangi serta yang ada disekeliling kita. Tak lupa untuk insan2 yang memerlukan.
.

Insentif pelancongan atau lebih dikenali sebagai trip. Alhamdulillah pda tahun 2017 berjaya tempatkan diri untuk local trip ke start cruise libra. Pakej melancong 5 bintang ini saya hadiahkan buat mama saya tercinta. Alhamdulillah dan InsayAlllah 2018 juga akan ke Bangkok. Doakan saya juga dapat capai impian untuk sertai National trip pula,yang sudah pastinya lebih menarik.
.

Ya, bisnes Shaklee ni merupakan satu bisnes yang ‘real’ bukan bisnes mainan mahupun skim cepat kaya. Rulesnya mudah, U BUAT, U DAPAT. Dan bila kata nak kecapi sesuatu kejayaan, halangan dan rintangan perlu dihadapi dengan bijak
.

Mentor yang betul lagi benar sangatlah diperlukan jika anda juga ingin Berjaya dalam bisnes Shaklee ini. Alhamdulillah, saya berada dalam group yang betul. Terima kasih mentor-mentor saya yang terdiri dari Master Azrin, pengasas Our Shaklee Family (OSF), Pengasas Supermom Shaklee, Master Hadhatina serta pengasa Ireach Master Siti Norazlina serta seluruh warga Shaklee Malaysia amnya. 
.

Special thanx juga untuk semua ahli ohmyvitamin group family yang banyak mengajar dan mendorong kejayaan saya sehingga hari ini.
.

Akhir kata, doakan saya agar dapat bergelas Master RV secepat mungkin hihi.
.

Terima kasih buat supermom Shaklee story memberi ruang dan peluang untuk saya coret sedikit tinta buat semangat diri dan kawan-kawan yang dambakan “spirit” untuk sukses!

Terima Kasih.

RV,
Mentor Shaklee kesayangan anda

Kisah benar di atas adalah antara beberapa kisah beribu mengenai bisnes shaklee. Ramai dah yang menjadi Jutawan shaklee. Percayalah, permulaannya sangat payah, tapi pengkahirannya sangat manis. Jika mereka boleh, kitapun boleh! Pasti. Kitalah sebaik-baik makhluk ciptaan Allah. Jadi, kenapa perlu merasa rendah hati?

Beri saya peluang untuk bantu anda.


Puan Zarina Ismawi
Tel/Waasap:0198583575
ID shaklee: 1244624
Facebook: Zarina Ismawi Ommasihat

Labels: , , , , ,