Cara Merawat Muka 'breakout' Secara Semulajadi


 muka breakout


Wanita sememangnya obsesi dengan kecantikan. Tak kira berapa usia kita, fitrah wanita suka cantik dan dilihat cantik. Sebab itu, kadangkala timbulnya frasa, biar papa asal bergaya. Namun, awas! pastikan ianya bukan cantik yang memudaratkan. Jom, baca pengalaman Puan Farah Qurratun yang pernah mengalami muka breakout ini.

[WAJAH YANG BREAKOUT TERUK KEMBALI CANTIK SELEPAS KONSISTEN RADIANT 4 DAN SKINCARE YOUTH].
.

Nama saya Farah Qurratun Aini. Isteri dan ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya nak ceritakan kisah benar bagaimana kulit saya boleh breakout  teruk dan kembali cantik selepas bersama Shaklee. 
,

Dulu semasa bujang saya terjebak dengan produk timbang kilo. Masa tu takde ilmu pon pasal kandungan yang bahaya dalam kosmetik timbang kilo. Tapi jenama produk tu dulu memang terkenal lah. 
.

Minggu pertama pakai memang cantik kulit. Putih bersih. Licin dan lembab. Keadaan macam tu elok selama 3 bulan. Bulan ke empat masa tu dah nak kahwin, dah mula tumbuh jerawat. Risau ! Tapi nasib baik jurusolek pandai tutup jerawat yang ada. 
.

Selepas kahwin, makin teruk. Berjerawat penuh . Merah-merah lagi. Masa ni dah tertekan. Orang pula makin bertanya kenapa kulit macam tu. Malu nak berdepan dengan orang. Bila pakai produk tu semakin pedih jadi saya berhenti pakai produk tu. 
.

Suami bawa saya ke klinik kulit untuk dapatkan rawatan. Mana klinik kulit tak pergi. Semua klinik pergi. Bayaran bukan murah. Ratus-ratus semuanya. Tapi kesan tetap sama malah makin teruk pon ada. Jadi suami tak bagi teruskan pakai produk klinik.
.

Kemudian saya mengandung. Dalam tempoh mengandung hormon tak stabil pula maka kulit kembali teruk. Sampaikan saya dirujuk ke doctor pakar kulit di hospital kerajaan. Saya dibekalkan ubat yang dikawal maknanya ubat sapu yang kuat. Saya pakai juga sebab masa tu terpaksa pakai untuk bagi kulit reda dari alahan yang teruk. 
.

Selepas bersalin saya teruskan sesi dengan pakar kulit tu. 3 bulan sekali. Tapi sebabkan saya tak guna selalu ubat yang dibekalkan maka saya discaj sendiri appoiment dengan doctor pakar. Sebab risau juga efek ubat tu. Yang saya perasan ubat tu hanya sembuhkan lapisan luar sahaja. Jika tak pakai ubat tu, naik kembali merah-merah dan gatal-gatal.
.

Tekanan sangat masa ni. Dah tak larat nak segan dengan orang. Dah sengsara rasa nak melayan pertanyaan orang lirikan mata yang terkejut tengok kulit muka. Keyakinan diri pon takde masa tu .
.

Jadi saya nekad untuk rawat kulit saya dari dalam. Jika rawat dari luar sahaja ia hanya sembuhkan lapisan kulit luar sahaja. Di lapisan dalam masih ada baki-baki bahan kimia yang bahaya.
.

Saya mulakan dengan GLA Complex untuk stabilkan hormon. Saya perasan bila hormon tak stabil kulit muka semakin teruk. Jadi saya mulakan dengan stabilkan hormone dahulu dengam  mengambil GLA Complex. Kemudian saya konsisten set radiant 4 shaklee iaitu ESP, SR VitaC Plus, Gla Complex dan Collagen serta Vivix.
.

Selepas sebulan saya consume tanpa miss terutamanya collagen tu saya dapati kulit muka lebih elok berbanding sebelum nya. Dan ramai yang menegur kulit muka makin ok dari dahulu. Cuma masa ini masih kelihatan parut-parut lagi. 
.

Dan bila skincare youth masuk, saya terus beli tanpa lepaskan peluang dan pakai setiap hari. Alhamdulilah saya rasa semakin cantik sekarang dan suami sendiri tegur kulit makin cantik, tona kulit lebih sekata dan parut-parut kelihatan semakin pudar.  Kalau suami sendiri yang tegur tu betul lah kan..kulit makin baik dan makin cantik. 
.

Saya sangat gembira dan keyakinan diri kembali yakin untuk berjumpa dengan orang dan berselfie. Syukur , produk Shaklee mengembalikan keyakinan diri saya. 
.

Itulah Shaklee Effect saya !
Terimakasih Shaklee.


 muka breakout


Ngeri kan melihat wajah yang breakout selepas penggunaan produk yang tidak betul. Selalunya punca masalah begini terjadi adalah disebabkan bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut. Sebab itu, kita perlu menjadi wanita yang bijak. Jangan hanya mendamba  wajah cantik tapi kurang bijak. Sanggup membeli produk murah di pasar malam, kesannya cepat berbanding yang organik, tapi, akhirnya kita sendiri yang sengsara. Aduiii, tak nak!

Kita perlu tahu, proses penghasilan sel kulit yang baru lebih kurang 120 hari. Dalam masa 3 bulan kan. Tapi, produk instant timbang kilo di pasaran kini, sekejap sahaja wajah menjadi sangat putih dan gebu. Wow! Walhal kandungan hydroquinine dan merkuri dalam tu terlalu tinggi!


Hasil gambar untuk produk timbang kg


Tidak mengapalah, saya lebih rela memilih yang mahal dan berkualiti. Alah membeli, menang memakai. Kan, kan. 

                                     Mesti Baca.!!!>>> 10 Bahan Kimia Dalam Kosmetik

CADANGAN SET UNTUK MERAWAT MUKA BREAKOUT


1.VIVIX- Sirap anti-oksidan yang diperolehi dari sumber semulajadi iaitu anggur muscadine. Polifenol semulajadi tinggi anti oksidan dan bersifat anti inflame mampu merawat sel dari dalam. Kecantikan bermula dari dalam. Sihat di dalam akan terpancar keluar.

2.Collagen Powder- Serbuk collagen dari sisik ikan merah laut dalam ini bersaiz 1000 dalton. Saiz yang sangat sesuai untuk diserap oleh tubuh secara maksimum. Ianya membantu top up kolagen dalam tubuh badan kita. Ingat! Se,makin berusia kita, semakin banyak kehilangan kolagen. Sebab itu, wajah akan cepat kelihatan tua, kusam, kedut dll.

3. Esp- Sumber protein dari kacang soyak non gmo. Diproses menggunakan suhu yang rendah agar sebatian proteinya tidak musnah dengan suhu yang tinggi. Ianya membantu memperbaharui sel kulit kita. Sel baru, wajah akan kelihatan lebih sihat dan jelita.

4. Vitamin C- Ianya membantu tubuh menyerap pengambilan supplemen dengan baik. Membantu top up kolagen dengan baik justeru memudarkan parut jerawat. Vitamin C dan cantik berpisah tiada.


5. Vitamin E- Vitamin E membantu memudarkan bekas jerawat justeru bertindak sebagai anti oksidan juga yang melindungi kulit dari keradangan.


6.Youth Shaklee- Skincare terbaik masa kini yang paling viral keran ianya 100% organik. Bebas 1500 bahan kimia tercemar. Jaminan kulit 10 tahun lebih muda dari usia.

                            Mesti baca..!!!!>> Skincare Bebas Bahan Kimia Dan Paraben


Anda juga boleh klik link dibawah untuk meneruskan pembacaan:

1. Bahan-bahan Utama Youth Shaklee
2. Testimoni Youth Shaklee Kulit Wajah Muda 10 Tahun Dari Usia


Nota: Terima Kasih Kerana Berkunjung ke website saya. Semoga hari-hari anda berlalu dengan baik dan bahagia. Amin.


Jika anda memiliki sebarang pertanyaan mengenai articles ini atau tentang produk ini, anda boleh klik butang wassap di kanan anda sekarang juga atau anda boleh call saya di

Zarina Ismawi
0198583575
ID: 1244624
Email : zarinaimaging87@gmail.com

Labels: , , , , , , , ,