Bisnes Untuk Pelajar Universiti Menjana Income Sampingan

Saya pernah membaca tentang suatu artikel, pengakuan benar salah seorang pelajar universiti yang menjual diri demi membiayai yuran pengajian serta menghantar duit untuk keluarga di kampung. Mengucap panjang saya membacanya. Namun, itulah realiti masyarakat kita yang ada. Semoga mereka ini dimurahkan rezeki yang halal serta dipandu Allah ke jalan yang lurus. Amin.

Hari ni, omma terpanggil untuk berkongsi kepada mereka yang ada masalah kewangan, namun masih belajar di universiti. Iya! suatu bisnes yang sangat mudah dan pastinya tidak akan mengganggu pola pembelajaran anda di universiti.


Ramai yang sangat memandang negatif kepada pelajar uni yang membuat bisnes, dalam masa yang sama tengah study. Boleh ke dia? Tu kata orang. Tiada apa yang mustahil kerana hanya kita yang lebih tahu apa masalah kita dan keluarga kita. Betapa ramai yang dari keluarga miskin namun berjaya menjadi figure billionnare yang hebat.

Soalan untuk anda:

- Sanggup tak melihat mak ayah berhutang untuk pengajian anda>
-Sanggup tak berhutang dengan ptptn?
- Sanggup tak meminjam dengan kawan sana sini?

Saya yakin, rata-ratanya kita tidak akan sanggup. Jadi, kenapa kita tidak mahu mencari income sampingan dengan melakukan bisnes yang sangat fleksibel ni?

Saya akan sharekan kenapa bisnes ini adalah bisnes yang sangat sesuai dengan jiwa pelajar, sesuai dengan keadaan sekeliling kita. Bisnes ini adalah bisnes shaklee. Pernah dengar tentang shaklee?


Sebelum tu, jom baca kisah benar mereka yang telah berjaya.



TESTIMONI 14 : NURUL AZIYANA

[PENSYARAH AMBIL CUTI TANPA GAJI UNTUK FOKUS JANA PENDAPATAN LUMAYAN BERSAMA SHAKLEE]

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Nama Saya Nurul Aziyana. Ibu kepada 2 orang anak. Bekerja sebagai pensyarah di politeknik tapi sekarang mengambil cuti tanpa gaji selama 9 bulan. 
.

Penglibatan saya dengan Shaklee bermula Jun 2012 lagi. Sudah hampir 6 tahun. Waktu itu saya mula consume product Shaklee iaitu ESP. Tujuannya untuk tambah susu. Merasai keberkesanan product, saya pilih untuk beli lagi dan terus jadi ahli pada 26 julai 2012.  
.

Saya suka berniaga. Sebelum saya mula serius dengan bisnes Shaklee, saya dah berniaga macam-macam iaiatu baju-baju baby, makanan, ambil tempahan menjahit, jual tudung dan macam-macam lagi lah. Bila upline saya tunjuk income yang beliau dapat dengan bisnes Shaklee, saya jadi teruja untuk cuba juga. Jadi saya tak fikir panjang, terus mula berkongsi kebaikan product. Masa tu medium yang saya gunakan adalah Facebook dan blog (http://nurulaziyana.blogspot.com
.

Sekarang saya juga berkongsi info kesihatan di http://bebelsihat.com bagi membantu lebih ramai orang untuk dapat kesihatan dan kecantikan. 
.

Alhamdulillah, bila berkongsi tak sangka dapat sambutan yang baik. Order dari pelanggan macam tak menang tangan. Jadi secara perlahan-perlahan saya hentikan jual macam-macam barang tu. Saya Nampak potensi sangat besar dalam bisnes ni. Walaupun saya bukan d ari latar belakang kesihatan, tapi menjual product kesihatan tidak menjadi masalah kerana kami dapat banyak training dan support dari syarikat dan group.  Saya banyakkan membaca dan bertanya. Dari situ semakin hari semakin suka dengan bidang kesihatan. 
.

Paling mengujakan, 3 bulan lepas saya serius dan focus dengan bisnes ni saya berjaya jana income 4 angka. Alhamdulillah group saya Road To Success (kini dengan nama Emerald Family) semakin berkembang. Allah sahaja yang tahu perasaan saya ketika itu yang mana dari bisnes yang jual macam-macam sebelum tu pun tak pernah cecah 4 angka, tapi yang ni boleh bagi saya peluang dan kejayaan untuk raih income impian. 
.

Sejak itu, saya nekad. Inilah bisnes yang saya akan buat sungguh-sungguh. Hari demi hari, bulan berganti bulan dan rank berganti rank, saya Berjaya capai kesemua 3C yang ditawarkan syarikat iaitu Cash, Car dan Convention. Dengan izin Allah, saya berjaya melayakkan diri untuk dapat Car bonus yang diberi dalam bentuk duit setiap bulan bergantung kepada pencapaian kita. Itulah duit yang saya guna untuk bayar ansuran kereta kami setiap bulan, sejak itu memang peruntukan duit gaji untuk kereta tidak terusik. Boleh diguna untuk perkara lain pula. Alhamdulillah. 
.

Setiap tahun, Allah izinkan juga untuk saya merasai Trip Percuma Shaklee. Tahun pertama, saya dapat kelayakan ke Sabah. Hadiah ini saya beri pada suami. Tahun kedua, saya layak ke USA. Kali ini saya bawa bersama anak saya. Tahun ketiga, saya layak ke Italy. Sekali lagi saya hadiahkan buat suami kerana saya dalam pantang anak kedua waktu itu. Tahun keempat, saya layak ke Jepun dan tahun kelima iaitu tahun ini sekali lagi saya layak untuk ke trip Cruise Meditteranean ke 3 buah Negara iaitu Spain, Italy dan Perancis. 
.

Allahuakbar, terasa sangat besar nikmat yang Allah bagi. Pengalaman pertama ke luar Negara adalah dengan trip Shaklee. Saya selalu mengimpikan untuk travel ke luar negara, tapi terasa mustahil kerana pelbagai kekangan namun dengan trip percuma ni, itulah hadiah yang Allah bagi untuk impian saya. Bertambah seronok kerana trip ini dengan kawan-kawan seangkatan.  Dan saya juga boleh hadiahkan percutian ke Korea untuk keluarga kecil saya dengan bonus Shaklee sepenuhnya. 
.

Nikmat Allah tak terhenti di situ. Dengan bisnes ni, saya jalinkan lebih banyak ukhuwah kerana bisnes ini adalah People Business. Saya belajar banyak perkara tentang manusia. Ilmu saya berkembang dan saya ajarkan pula pada downline-downline. Nikmatnya bila downline mendapat hasil dari apa yang diajar. Semoga Allah rezekikan saya untuk dapat pahala berpanjangan dengan bisnes ini. 
.

Saya amat percaya, banyak impian saya tercapai dengan bisnes ni termasuklah menaja keluarga menunaikan umrah. Saya juga percaya, anda di luar sana juga mampu lakukannya tidak kira apa jua tahap pendidikan kerana sudah ramai yang buktikannya. Walaupun buat secara part time, yakin lah ianya boleh dilakukan kerana bisnes Shaklee sudah ada sistem yang kukuh untuk diikut. 
.

Semoga perkongsian ini memberi inspirasi kepada semua bahawa kita semua mampu capai apa jua impian yang kita nak. Kita buat kerja kita, dan Allah aturkan segalanya. Saya jemput anda yang masih mencari-cari bisnes yang kukuh, ada sistem dan jana income impian untuk sama-sama lakukannya dengan bisnes Shaklee 
.

Nurul Aziyana 

Founder Emerald Family

 bisnes pelajar universiti

Bestkan membaca pengalaman dan kisah benar dari mereka yang telah berjaya ni. Ianya sangat menginspirasikan. Kenapa adik-adik juga perlu mulakan dari sekarang untuk berbisnes shaklee?:

1. Modal Yang Paling Rendah RM80

RM80 ini adalah sebagai membership fee anda. Rm80 ini akan digunakan untuk membeli starter kita yang boleh didapati dalam bahasa melayu, mandarin dan english. Ianya berkaitan tentang produk shaklee. Bila dah jadi, member anda akan layak membeli dengan harga member iaitu diskaun 15-20% untuk setiap produk.

Hasil gambar untuk STARTER KIT SHAKLEE


2. Fleksibeliti

Bisnes shaklee adalah sangat fleksibel. Kenapa? Sebab, customer akan sentiasa mencari kita. Bila mereka dah bank in untuk mendapatkan sesuatu produk, barulah kita akan proceed. Jangan risau tentang penyimpanan stok dan sebagainya. Tidak perlu menyimpan stok di rumah. Jadi, anda jangan risau tentang modal.


3. Bisnes Bermentor

Hasil gambar untuk CVG SHAKLEE

Bestnya lagi bisnes ni kerana anda akan diguide oleh mentor yang sangat hebat. Mereka bukan calang-calang orang tau. Mereka ni  ada yang suri rumah tapi ada degree, ada master ada PHD. Ada peguam, doktor, jurutera, cikgu, nurse dan lain-lain lagi. Ada yang masih bekerja hakiki. Mereka sangat merendah diri dalam berkongsi ilmu yang ada.

4. Bonus infiniti

Adanya untung runcit dan bonus yang shaklee akan beri kepada kita. Bergantung kepada hasil jualan kita. Shaklee kalau nak beri bonus, fuh! memang tak akan ada nilak maksimum. Bahkan ada yang telah menjana 7 angka! Giler.

Jadi, apa tunggu lagi? Kita buat sampai jadi!

Mesti Baca..!!!>>> Apa itu Shaklee


Mesti Baca..!!>>> Kelebihan Mendaftar Ahli Shaklee



Jom, menjana income bersama omma. Omma akan guide sampai lebam tangan menjawab wassap customer. hehe


Zarina Ismawi
Pengedar Shaklee Bertauliah
019.858.3575
ID : 1244624



Labels: , , , , , ,