Perut boroi atau buncit sangat sinonim dengan orang lelaki. Simbol kekayaan kata mereka. hehe. Namun, awas! ramai yang mengalami kesukaran untuk bernafas atau kerap semput disebabkan perut boroi ini.

Apakah Punca Masalah Perut Buncit?
Berikut merupakan beberapa penyebab yang boleh menyebabkan berlakunya perut buncit. Antaranya adalah:

1. Tanda awal memiliki masalah sistem penghadaman.

2.Mempunyai masalah Lactose Intolerance iaitu ketidakupayaan untuk memecahkan gula semulajadi iaitu lactose. Ianya adalah bersumberkan produk tenusu seperti susu, coklat dll.

3. Giardasis. Jangkitan parasit di dalam usus kecil akibat mikroscopic parasit yang kita gelar sebagai giardia.

4. Kewujudan cacing dalam usus kecil.

5. Sindrom penyerapan yang tidak normal dimana kegagalan organ untuk menyerap nutrien dengan baik.

6. Masalah usus kecil yang tersumbat menyebakan cecair, najis dan angin tidak dapat melaluinya.




Ada banyak lagi penyebab berlakunya masalah perut buncit ini. Anda boleh melakukan beberapa kaedah ini bagi membantu menghilangkan masalah lelaki preggy yang tidak akan bersalin sampai bila-bila ni. hehe

1. Lakukan seat-up dan senaman tekan tubi yang membantu anda untuk menyingkirkan belly yang bergoyang-goyang itu.
Pastikan anda melakukannya dengan konsisten dan menggunakan pelapik yang lembut di belakang bagi mengelakkan kecederaan pada tulang belakang.

.

Anda juga boleh melakukan gerakan seperti di atas dengan konsisten bagi mendapatkan hasil abdomen yang rata. 

Video berikut juga boleh anda jadikan sebagai rujukan bagi mendapatkan perut yang kelihatan rata dan tidak buncit. Selamat mencuba!


2. Amalkan mengunyah makanan sehingga ianya betul-betul halus. 

Pastikan makanan yang anda kunyah betul-betul halus sebelum ditelan. Ianya membantu proses peritalsis yang baik. Dan ianya tidak memberikan tekanan kepada sistem penghadaman anda. Cuba praktis dari sekarang untuk mengunyah 40 kali sebelum menelan makanan. Jauhi sikap rakus dengan menelan makanan terus. Saya fahan sangat jika kita teramat lapar, rasa nak menelan terus tanpa kunyah ye. hehe



3. Rajinkan diri untuk goyang inul!

Ewah! hahaha. Seeloknya selepas makan, jangan nak mengada-ngada cari bantal ye. Cubalah untuk berjalan dan menggoyangkan tubuh badan. Kalau boleh, pagi-pagi sebelum turun kerja, kita jogging sekejap, dan balik kerjapun kita cuba untuk melakukan senaman. 3 kali seminggu sudah cukup bagus untuk kita mendaatkan tubuh yang lebih slim.



4. Aktifkan diri di gym

Mendaftar sebagai member di gym berhampiran rumah anda tidaklah merugikan. Banyak sangat pusat gym yang ada masa kini yang boleh kita manfaatkan. Bayarannya tidaklah mahal. Apa salahnya melabur untuk kesihatan, sedangkan pakaian kita sering bertukar saban bulan. Sihat itu lebih bahagia!


5. Ikuti program kesihatan yang mampu membantu anda mengeluarkan peluh.

Saya sendiri sangat aktif dalam penyertaan pelbagai aktiviti. Mempunyai anak kecil bukanlah penghalang untuk saya aktif menari zumba, bermain badminton dan bergelar runner. Lately banyak sangat kes mati mengejut di usia muda. Nak tak nak, kena paksa diri untuk jaga kesihatan.

Image may contain: 3 people, including Rozana Qaresya, people smiling, people sitting


6. Pengambilan Jus Limau Dalam Setiap Hidangan Makanan Kita

Jus limau ini bertindak sebagai agents detoks. Ianya membantu menyingkirkan lemak dan toksin dari dalam tubuh kita. Nak kurus dan perut tiada belly? Minumlah jus limau tanpa gula!


7. Amalkan pengambilan teh hijau

Teh hijau antara herba yang tidak asing lagi bagi membantu menyingkirkan toksin dari dalam tubuh kita. Ianya juga mampu meningkatkan proses pembakaran lemak atau proses metabolisme. Jika mengambil teh hijau dan melakukan senaman secara konsisten, anda akan lebih cepat mendapatkan perut yang rata. Barangkali 6 pax terus! hehe. Kalah sunjay duttt.


8. Ambil SET DETOKS SHAKLEE YANG SEMULAJADI ITU

Antara faedah detoks kepada tubuh anda adalah seperti berikut:



                                                           Mesti Baca!<<< Apa itu Set Detoks Shaklee


Image result for testimoni set detox shaklee


Image result for testimoni set detox shaklee



Image result for testimoni set detox shaklee

Jom kita tonton video ini dulu ye.



Banyak sangat manfaat yang akan kita dapat dari Program Detoks Bersama Shaklee ini. Setelah sekian lamanya anda sengsara membawa perut boroi simbol kekayaan itu, apa kata mulai saat ini anda hasilkan pula 6 pax. hehe. Tiada yang mustahil dengan set detoks shaklee. Percayalah! Anda boleh dan kita semua boleh. Nak sihat kan?

Jadi, apa tunggu lagi. Hubungi saya segera untuk mendapatkan set detoks ini sekarang juga. Konsultasi terbaik hanya untuk anda customer saya yang ohsem. Lepas ni, isteri senyum sokmo pandang anda ye. Yang teruna pula jadi idaman si dara! wah wah! kelas ko jahhhhh!!


Zarina Ismawi
Pengedar Shaklee Yang Paling Comel
ID 1244624
Call/Wassap : 0198583575

Adakah anda stress memikirkan kulit wajah yang kering dan asyik mengelupas? Tengah mencari cream muka untuk kulit kering yang selamat dan berkesan?Jangan risau, setiap masalah ada solusinya. Ada jalan penyelesaiannya. Percayalah.

Sebelum tu, kena tahu dulu. Apakah punca kulit muka anda kering?

1. Kurang minum air kosong


Ya. Kurang pengambila air seharian adalah salah satu punca utama kulit wajah anda kering dan mengelupas. Cuba untuk tambahkan kuantiti air yang anda minum seharian. 25kg bersamaan 1Liter air yang anda perlukan. Kalau berat anda 60kg, anda perlukan 4L sehari. Kadang kala kita tersalah tafsir, sebenarnya sel kita hauskan air, iaitu perlukan air, naun kita ingatkan kita lapar makanan. Jadi, kita mengisi makanan menyebabkan berat kita semakin hari semakin bertambah. Semakin berat badan kita, semakin banyak jumlah air yang badan kita perlukan untuk memastikan sistem dalam tubuh berfungsi dengan baik.

2. Sering terdedah di bawah cahaya matahari tanpa perlindung spf


Melihat permandangan matahari terbenam ni best je kan. Tapi, jika kita sering terdedah di bawah cahaya matahari yang terik dan panas, ianya akan menyebabkan kulit wajah kita akan kehilangan kelembapan semulajadi dan akan menyebabkan ianya kering.

3. Pemilihan cream pelembab yang salah



Zaman ni, zaman kosmetik yang sangat banyak dan melambak. Sampai ke satu tahap tak tau nak pilih yang mana, Betul tak? Jangan ehhhh. Mesti wajib pilih cream pelembab yang berasaskan bahan semulajadi. Iklim Malaysia ni sangat panas. Kita perlukan cream yang ada Sun Protection Foundation at least 50. Ada ke..? Memang ada!

4. Habit suka mengorek kulit kering

Ha. yang ni akupun suka. haha. Kalau jerawat yang ada nanah lagilah geram nak picit kan. Tapi, sebenarnya perangai macam ni tak elok untuk kulit wajah. Kalau kulit kering dikorek, makin lukalah kulitnya tu kan. Alahai. Cuba tuam dengan air suam. Kan elok gitu.

5. Pengambilan Steroid bagi jangka masa panjang

Certain mereka yang mengambil ubat seperti steroid sebenarnya berisiko untuk mendapatkan kulit muka yang kering. Ianya memberikan tindak balas kepada sistem dalam tubuh badan. Jadi, jangan hairan jika kulit anda yang mengambil ubat steroid akan kelihatan kering dan mengelupas.


Cream Muka Yang Sesuai Untuk Anda

Cream muka ini telah dikaji oleh pakar selama 8 tahun. Diuji secara klinikal dan diuji juga oleh pakar kulit dan pakar mata. Ianya bagi memastikan krim ini selamat untuk semua orang. Bahkan jaminan 100% diberikan bahawa mereka yang menggunakan produk ini akan menjadi semakin muda dan jelita.




Cream Pelembab Youth ini ada SPF50 yang membantu melindungi kulit anda dari sinaran matahari yang iri dengan kecantikan anda miliki. Ade ke cream kat luar sana  yang mencecah SPF 50?Youth satu-satunya yang memberikan jaminan terbaik untuk anda,

AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50
Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan Utama
SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract





                                                                       Mesti Baca!<<<Skincare Bebas Bahan Kimia


Produk 100% vegan atau semulajadi ini sangat sesuai untuk kulit wajah anda.  Alam semulajadi menjanjikan keselamatan buat kita dari bahan kimia yang hanya merosakkan kulit wajah kita yang sedia ada seperti bidadari itu. Cewah.

Bagi pencinta kesihatan, dan kecantikan, anda sangat mementingkan bahan semulajadi yang selamat dan berkesan untuk wajah anda bukan?

Nah, sekarang inilah gilirannya untuk anda menghubung saya bagi mendapatkan cream hebat ini. Jom! hubungi saya sekarang juga!


Zarina Ismawi
ID 1244624
0198583575



Masalah Kulit Berminyak dan Berpori besar ini selalunya dialami oleh lelaki dan juga wanita. Ianya menimbulkan rasa kurang keyakinan diri disebabkan muka yang sentiasa berkilat seolah cermin. Tambahan lagi liang pori yang terbuka luas memperlihatkan struktur kulit yang tidak sihat dan tidak cantik.

Sebelum merawat sesuatu, kita perlu tahu apakah punca kulit kita berminyak dan berpori besar, betul tak? Barulah kita boleh mencegah dari awal hingga ke akarnya.

Punca Kulit Berminyak

1. Pengambilan makanan yang tidak sihat

via jacfitclub.com

Makanan segera yang diambil mengandungi tinggi minyak dan koleterol. Contohnya seperti pisang goreng di tepi jalanan, entah berapa kali minyak yang digunakan untuk menggorng telah direcycle. Kesianlah kita yang membeli tanpa usul periksa, Golongan yang menjual juga dihimpit dengan persekitaran disebabkan semua harga barang semakin meningkat saban tahun.

Habit yang begini jika tidak dikawal akan menyebabkan kulit kita kelihatan lebih berminyak dan tidak sihat. Nutrien tidak ada dan tidak mencukupi untuk kegunaan tubuh.


2. Pemilihan Kosmetik Yang Tidak Betul

via vemale.com


Lambakan kosmetik pelbagai jenama hari ini menyebabkan kita perlu bijak mengkaji dan memilih jenis kosmetik yang kita perlukan. Jika tersilap dan kurang bijak, kita bakal memilih krim timbang kilo yang sangat murah dan boleh memutihkan wajah selama 3 minggu!pffff..! Walhal proses penukaran sel kulit kepada yang baru mengambil masa selama 120 hari iaitu kira-kira 3 bulan. Fuh! Beli kosmetik yang murah dan kesannya cepat, namun didiagnose menghidap kanser kulit tidak lama selepas itu. Seram!

                                      Mesti baca!<<<10 bahan kimia dalam kosmetik yang perlu anda tahu

Apa salahnya melabur untuk diri sendiri dengan memilih produk skincare yang berasaskan bahan semulajadi. Jika handbag dah dari bahan berjenama sebab kita pentingkan kualiti, apatah lagi untuk kulit wajah yang kita nak sentiasa awet muda. Betul tak?

                                                   Mesti Baca!! <<<<Skincare Yang Bebas Bahan Kimia Seperti Merkuri Dan Paraben

3. Pola Tidur Yang Tidak Betul


via miamine95.blogspot.com

Pola tidur yang tidak menentu juga turut mempengaruhi penghasilan minyak di wajah. Pola tidur yang tidak betul akan menyebabkan kita cepat stress dan kulit wajah kelihatan kusam dan tidak bermaya. Apabila kulit wajah berminyak, ianya akan menyebabkan liang pori wajah akan terbuka juga.


4. Ketidakseimbangan Hormon

via life.viva.co.id

Ketidakseimbangan hormon dalam tubuh juga boleh menyebabkan berlakunya penghasilan minyak lebih banyak. Ianya sangat bagus jika jumlah minyak yang dikelruarkan ini di paras yang normal bagi menjaga kelembapan wajah kita. Namun, jika ianya terlalu banyak, wajah kita akan kelihatan tidak normal dan merimaskan. Anda perlu mencari alternatif untuk menstabilkan hormon anda kembali. EPO atau evening primrose oil antara supplemen yang sangat bagus untuk membantu anda mentsabilkan hormon.

Apabila kulit wajah berminyak, ianya akan menyebabkan jerawat semakin banyak tumbuh dan liang pori wajah juka  semakin besar.

                                                                 Mesti Baca!!<<<<Petua Kecilkan Liang Pori Muka

5. Stress
via epilepsyu.com

Stress boleh menyebabkan penghasilan hormon kortisol akan meningkat. Ianya akan menyebabkan penghasilan kelenjar minyak juga akan meningkat. Ianya akan menyebabkan wajah kita kelihatan lebih berminyak. Jadi, untuk mendapatkan wajah yang cantik dan bebas minyak kena  jauhi? Stress!

Rawatan Kulit Berminyak Dan Berpori Besar

1. Minum banyak air kosong
Air kosong ternyata mempunyai khasiat yang sangat banyak. Ianya membantu dalam proses kitaran sel yang memerlukan cecair sebagai untuk terhasil dan sihat. Air juga membantu banyak dalam proses tubuh. Air mampu mengekalkan suhu badan dan mengurangkan kehadiran minyak di liang pori.


2. Amalkan gaya hidup yang sihat
Kita perlu bersenam sekurang-kurangnya 3 kali sehari. Proses perkumuhan sangat penting bagi menyingkirkan toksin yang berada di dalam tubuh kita.

3. Letakkan ais di wajah untuk beberapa minit
Ais mampu mengecilkan liang pori wajah justeru mengurangkan pengeluaran minyak dan liang pori kurang terdedah kepada cahaya matahari.

4. Pengambilan supplemen yang betul
Supplemen yang perlu anda ambil bagi membantu masalah ini adala vivix, collagen powder, esp, vitamin C, vitamin E, gla dan b complex.


Vivix- Bahan-bahan vivix kaya dengan polifenol yang mempunyai anti oksidan yang sangat tinggi. Ianya mampu memelihara sel kulit kita dari radikal bebas. Radikal bebas seperti asap rokok, asap kenderaan, radiasi dan sebagainya mampu memberi kesan kepada kulit kita. Ianya akan merosakkan kulit kita.

Bestnya lagi, sebab polifenol ini mampu memperbaiki hingga ke sel kita. Kulit akan kelihatan lebih awet muda dan berseri dengan mengamalkan vivix. Artis malaysia seperi heliza helmi, rita rudaini, ayu raudah adalah antara artis yang menjadikan vivix sebagai supplemen harian.

                                             Mesti Baca!!<< Selebriti Malaysia Mengamalkan Shaklee

Collagen Powder- Dihasilkan dari sisik ikan merah dari laut dalam beserta bahan-bahan yang lain seperti kekerang, biji camelia dan sebagainya mampu mengecilkan liang pori wajah, mencerahkan kulit dan melembabkannya.

Vitamin C, Vitamin E - Dua vitamin ini membantu membina kolagen, melembabkan kulit wajah, mencerahkan dan membantu mengurangkan penghasilan minyak di wajah.

GLA- Gla terdiri dari EPO atau evening primrose oil yang membantu menstabilkan hormon. Ianya bagus untuk menstabilkan pengeluaran minyak di wajah. Bahkan ianya melembabkan kulit wajah kita.

Esp- Esp terdiri dari protein yang membantu kita menghasilkan sel yang baru dan sihat. Esp sumber dari kacang soya non GMO yang semestinya istimewa untuk mereka yang cintakan kulit yang sihat dan gebu!

B Complex- Ianya membantu  sel kita bernafas dengan lebih baik. Nak kulit kelihatan pinkish? Kena ambik B Complex!



5. Penggunaan Skincare Berasaskan Bahan Semulajadi

Nak kulit sihat, memang tak de pilihanlah. Kena menggunakan skincare dari 100% bahan semualajadi. Skincare apa ek? Meh, nak share skincare terbaru keluaran shaklee. Sesuai untuk masalah liang pori besar, berminyak, berjerawat dan sebagainya. Kena share testimoni dulu. Biar anda excited sampai lompat bintang. hehe






Best ke tak best?

Ni ha produknya. Youth!

Nak tahu lebih lanjut tentang semua ini? Anda boleh klik butang wassap di kanan anda sekarang juga atau anda boleh contact saya terus di 019.8583575.


Zarina Ismawi
Pengedar Shaklee Malaysia
ID 1244624



Assalammualaikum dan Hai untuk semua ibu bapa yang membaca entry ni. Moga sentiasa ceria dan bahagia. Bila berbincang tentang anak-anak, fasa yang paling kritikal bagi kita sebagai ibu bapa adalah saat mereka masih berada di fasa bayi hingga kanak-kanak. Lebih kurang 2 tahun ke bawah ye. Kenapa usia begini sangat kritikal? Hal ini disebabkan dalam tempoh begini badan mereka tengah berperang untuk membina antibodi sendiri.

Dalam fasa ini juga, mereka akan kerap demam, batuk dan sebagainya. Kadangkala disebabkan gigi nak tumbuh. Fasa nak merangkak, nak berdiri, nak berjalan. Perasan tak, setiap kali progress mereka nak ke fasa seterusnya mereka akan demam.? Saat inilah berlakunya pelbagai perubahan sistem dalam tubuh yang terbina bagi melengkapkan sistem yang ada.

Namun, terdapat juga kes di mana dalam fasa usia 2 tahun, terdapat anak-anak yang sangat kurus, tidak ada selera makan, memilih makanan dan sebagainya. Ibu bapa sangat risau melihat berat badan anak asyik di garisan merah betul tak?

Jom tengok video ni dulu ye.




Mengapa Mesti Mealshake?


Sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein.

Kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan.



























TESTIMONI MEALSHAKE SHAKLEE


Ramai customer saya yang sangat berpuas hati selepas mengambil mealshake shaklee. Ingat! ianya hanya sesuai untuk kanak-kanak berusia setahun keatas sahaja. Ianya juga jangan sesuai untuk orang dewasa.

                                Mesti Baca..!!>>>>Tips Tambah Berat Badan Dengan Cepat

Mealshake ni juga sangat sesuai untuk diambil oleh kanak-kanak yang kerap demam dan sebagainya. Cara penyediaan mealshake ini juga berbeza bagi peringkat usia. Beli dengan saya, saya akan ajar cara yang betul untuk anda. Itulah keistimewaannya jika anda membeli dengan agents yang sah. Anda akan diguide secara eksklusif!

Sebagai ibu bapa, kita perlu memberikan sokongan yang terbaik bagi membantu tumbesaran anak-anak kita. Biar mereka membesar dengan sihat dan bebas penyakit. Melabur demi kesihatan anak-anak. Tak kan periuk belangan, tuperware je tersusun elok dalam almari kan, ni ha..supplemen untuk si manja kita. Apa salahnya melabur kan. 1 tong ni tahan lama tau. Selain itu, mereka boleh juga diberikan set meningkatkan sistem imun kanak-kanak iaitu omega guard, vitalea for kids dan nutriferon.

Berminat untuk mendapatkan mealshake ni? Jom contact saya sekarang juga. Saya sedia membantu anda.


Zarina Ismawi Ommasihat
0198583575
ID 1244624

Kulit merupakan organ tubuh kita yang paling besar. Ianya berfungsi dalam melindungi organ dalaman kita dari terkena jangkitan dari luar, membantu regulate suhu badan, bertindak sebagai deria bagi pelbagai sensitiviti seperti rasa sakit dan lain-lain lagi. 

Anda tahu tak? Setiap hari kulit kita akan mengelupas dan berganti baru. Namun, kadangkala ianya akan menimbulkan kerisauan jika mengelupas dengan teruk sekali. Betul tak?

Image result for LAPISAN KULIT

Bahagian yang paling atas dikenali sebagai Epidermis. Ianya terdedah kepada sinar UV dan bahaya dari luar. Ianya terbina dari keratin dan akan sentiasa berganti baru. Sel kulit akan mengambil masa selama sebulan untuk berganti baru. Sel yang lebih muda dan baru akan mengantikan kulit yang telah mati dan rosak ini. Sebab itu, kita akan dapat melihat perbezaan wajah kita selepas menggunakan sesuatu produk selepas sebulan penggunaan tanpa skip.

Berapa Banyak Kulit Mengelupas Setiap Hari?

Kajian telah menunjukkan di mana dalam tempoh 24 jam, sebanyak satu juta sel akan disingkirkan. Pergh! Banyak giler kan. Dalams etahun lebih kurang 4kg sel kulit anda akan disingkirkan. wah!

Namun, disisi yang lain, kulit mengelupas mungkin disebabkan masalah psoriasis, allergik, kulit kering, kurang minum air dll.

Cara Merawat Kulit Mengelupas Secara Semulajadi

1. Gunakan air sejuk

Rendan kain/tuala bersih dengan air sejuk. Perah sedikit. Letakkan kain/tuala ini di muka selama 10 minit. Biarkan sekejap. Anda akan merasakan kulit wajah anda akan lebih segar dan bermaya.

2. Lumur dengan susu, oat dan cuka putih

Cuka putih dapat mengurangkan rasa sakit di kawasan yang mengelupas. Oles sedikit sahaja hanya di kawasan yang mengelupas.

Susu dapat melembabkan kulit. Begitu juga dengan oatmeal. Ianya mampu mengurangkan keradangan di kawasan kulit yang mengelupas.

3. Gunakan Pelembab Wajah

Kulit wajah yang kering perlu dioleskan dengan pelembab. Carilah pelembab wajah yang organik dan semulajadi. Jangan menggunakan produk sembarangan di pasaran hanya kerana nak berjimat. Berjimat yang boleh merosakkan wajah yang sudah sedia elok. Tak maulah ambil risiko!

4. Jangan dikorek dan digaru

Kalau saya ni, suka sangat menggaru jerawat, kulit mengelupas dan bekas luka. hahaha. Sebenarnya benda ni tak elok. Ianya hanya merosakkan dan mengeruhkan lagi keadaan kulit yang sedia anda. Biarkan sahaja ia bertindak secara semulajadi.

5. Amalkan supplemen yang khusus

Anda boleh berikhtiar dengan supplemen yang khusus untuk masalah kulit anda. Antaranya adalah:



a. Vivix



Produk paling unggul keluaran shaklee ini ternyata mampu melindungi hingga ke peringkat sel. Ianya akan memperbaiki sel yang abnormal atau rosak hingga ke peringkat telomero sel. Mereka yang mengamalkan vivix ni akan kelihatan lebih muda dari usianya. Kulit wajah akan dilindungi dari radikal bebas.

b. ESP Shaklee
Esp shaklee adalah produk berasaskan soya yang mengandungi tinggi protein. Protein sangat diperlukan bagi menghasilkan sel yang baru, sihat dan cantik. Sel kulit yang dah mati dan disingkirkan dari tubuh akan digantikan dengan elok selepas anda consume ESP shaklee. Kulit akan kelihatan lembab, moist dan cerah. Tona tidak sekata juga akan turut berkurang.


c. Vitamin E


Vitamin E shaklee turut membantu masalah kulit kering dan menggelupas. Ianya mudah diserap oleh tubuh dan disertakan dengan selenium yang membantu meningkatkan fungsinya secara optimum. Antara bahan nya adalah ekstark biji anggur yang memastikan kulit dilindungi dari radikal bebas yang menyebabkan kulit mudah rosak dan cedera.

d. GLA


Didapati dari minyak borage, dan bunga matahari bagi memberikan fungsi yang optimum untuk kesihatan dalaman dan luaran wanita. Mereka yang mengambil GLA ni, kulit wajahnya akan kelihatan lembab dan moist sentiasa.


6. Gunakan produk penjagaan wajah yang semulajadi, selamat dari bahan kimia bahaya.



Skincare Youth adalah skincare terbaru yang shaklee keluarkan. Ianya adalah 100% berasaskan tumbuhan, diuji oleh pakar dermatologi dan pakar mata. Bebas 1500 bahan kimia yang tersemar yang merosakkan kulit. Bahkan ianya telah diuji secara klinikal. [5 bahan utama youth]


TESTIMONI SHAKLEE UNTUK MASALAH KULIT MENGELUPAS


Image result for VIVIX AWET MUDA



Image result for VIVIX AWET MUDA


Image result for TESTIMONI ESP UNTUK KULIT



Image result for TESTIMONI ESP UNTUK KULIT



Image result for TESTIMONI ESP UNTUK KULIT













Wahhhh! Terlopong mulut anda melihat testimoni di atas ye. Jangan risau, andapun akan mampu memiliki kulit cantik yang mulus tanpa pengelupasan. Cumanya kena melabur sedikit. Sebab apa tau? wajah ni aset kita. Kalau beg mahal, tuudng dan baju silih berganti, apa salahnya untuk melabur demi kesihatan dan kecantikan sendiri kan. Berminat untuk mendapatkan produk di atas? Anda boleh menghubungi saya di 019.858.3575.

                            >>>Mesti Baca! Sebab Mengapa Shaklee Selamat Untuk Diambil

Saya bersedia memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda. Ingat! kecantikan dan wanita berpisah tiada. Mengapa memilih yang meragukan jika yang sedia ada lebih selamat dan semulajadi?
Powered by Blogger.