Set Mandian Organik Untuk Bayi Berkulit Sensitif



Bayi yang baru lahir kulitnya rasa lembut sangat. Sehinggakan kawan saya pernah kata tak berani nak sentuh sebab terasa seperti kulit cicak. hehe. Sesetengah kulit baby ni tersangatlah sensitif. Sehingga timbulnya ruam dan sebagainya. Untuk kes begini, set mandian organik dirasakan penyelamat untuk masalah bayi berkulit sensitif.

Mulalah ibu dan ayah kalut bertanyakan tentang set mandian organik yang sesuai untuk bayi kita kan. Sebagai ibu bapa ni, risau sangat dengan produk yang ada di pasaran sekarang. Even jenama yang memang dah lama establish kukuh di Malaysia, baru-baru ni dikatakan terdapat bahan kimia paraben yang mencetus kepada kanser. Nauzubillah!

Bagi saya, biarlah melabur sedikit demi bayi kita kan. Asalkan mereka sihat walafiat dan membesar menjadi manusia yang bermanfaat untuk orang lain. Kan kan mommy? hehe



Hari ni nak share satu produk mandian baby organik dari shaklee. Set Shakleebaby ni ada 3 jenis tau. Mandian, losyen dan minyak untuk urut.



Gentle Wash


Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik, mandian yang lembut ini menenteramkan, menenangkan dan melegakan kulit. Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti, sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut.


Soothing Lotion


Kekalkan pipi gebu si manja dan kelembapan jari-jemarinya dengan losyen yang lembut ini. Ianya mengandungi chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik.


Massage Oil


Minyak urut yang sangat lembut ini sememangnya sempurna untuk mengurut bayi anda pada bila-bila masa ataupun untuk digunakan sebagai pelembap selepas mandian. Mengandungi minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile, ia memberikan sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang.

Bestkan bahan-bahan produk ni. Ianya sangat sesuai untuk kulit baby yang sensitif dan ekzema. Ikut pengalaman saya, Umar saya memang menggunakan produk ni. Lepas mandi, saya selalu massage badan dia dengan shaklee massage oil. Memang dia akan lena tidur. Alhamdulillah. Jom tengok testimoni pulak ye mami.





Mama ingin mendapatkan set shaklee baby ni untuk bayi yang bakal lahir tu? Boleh beli online dengan klik gambar di bawah ye.



Atau anda ingin mendapatkan diskaun 15-20%  harga produk ini dengan mendaftar sebagai ahli shaklee? Jangan lupa contact saya di 0198583575, Puan Zarina.


Image may contain: Cik Norlis, smiling

Labels: , , , , , ,