Produk Penjagaan Muka Lelaki Yang Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

Produk penjagaan muka lelaki | Betul ke lelaki tak perlu menjaga kesihatan kulit muka? Takut dipanggil kunyit? Eleh, tu zaman bila tah. Zaman sekarang ni, lelaki dan wanita kena menjaga kesihatan kulit muka. Kenapa? Kerana matahari tidak memilih jantina. Sinarnya tetap kena pada kulit kita. Nak ke free dapat kanser kulit?

Secara naturalnya, kulit lelaki dan wanita agak berbeza. Dari sudut  struktur, beberapa perbezaan termasuk dari segi ketebalan kulit, kepadatan kolagen, kehilangan kolagen seiring dengan umur, tekstur dan kelembapan. Perbezaan kulit ini sebenarnya boleh mewujudkan perbezaan dari segi penjagaan kulit wajah.


Ketebalan Kulit
Kita tahu bahawa ketebalan kulit berbeza dengan mengikut kawasan, umur dan jantina individu. Selain itu, androgens (iaitu testosteron), yang menyebabkan peningkatan ketebalan kulit, menyumbang mengapa kulit lelaki lebih kurang 25 peratus lebih tebal berbanding dengan wanita. Kulit lelaki juga menipis secara beransur-ansur dengan usia, sedangkan ketebalan kulit wanita tetap berterusan sehingga kira-kira umur lima puluh tahun. Selepas menopaus, kulitnya akan nipis dengan ketara, yang akan berterusan seiring dengan usia.

Ketumpatan kolagen

Tanpa mengira umur, lelaki mempunyai ketumpatan kolagen yang lebih tinggi daripada wanita; ini adalah nisbah kolagen kepada ketebalan kulit. Penyelidik percaya bahawa ketumpatan kolagen yang lebih tinggi menyumbang kepada mengapa wanita kelihatan lebih cepat tua berbanding lelaki pada usia yang sama. Apabila dipertimbangkan  penuaan kulit secara intrinsik (diprogram secara genetik), dikatakan bahawa wanita lebih berusia sekitar 15 tahun lebih tua daripada lelaki yang sama usia. Hal ini sangat benar kerana faktor terdedah dengan matahari.


Kehilangan Kolagen
Kedua-dua lelaki dan wanita kehilangan kira-kira satu peratus daripada kolagen mereka setiap tahun selepas hari jadi ke-30 mereka. Bagi wanita, ianya akan lebih meningkat dalam lima tahun pertama selepas menopause.

Tekstur
Tekstur (pada lelaki) lebih kasar, dan Stratum Corneum lebih tebal. Terdapat juga perbezaan dalam komposisi sebum dan pengeluarannya. Selepas akil baligh, pengeluaran sebum adalah lebih banyak pada lelaki berbanding wanita, yang disebabkan oleh rembesan androgen dan menyumbang kepada mengapa lelaki mempunyai jerawat yang lebih sukar untuk dihilangkan.

Kelembapan
Lelaki mempunyai lebih banyak Asid Laktik dalam peluh mereka, yang menyumbang pH yang lebih rendah (.05 lebih rendah) apabila dibandingkan dengan peluh wanita. Lelaki juga berpeluh lebih daripada dua kali ganda berbanding wanita dan lebih mudah berpeluh, yang dirangsang oleh peningkatan suhu badan. Walau bagaimanapun, kulit lelaki kelihatan lebih lembab daripada wanita, Mungkin berlebihan berpeluh dan pengeluaran Asid Laktik, yang dikenali sebagai humectant semulajadi untuk kulit, bertanggungjawab untuk tahap penghidratan tisu.

PRODUK SESUAI UNTUK LELAKI BERASASKAN BAHAN SEMULAJADI DARI ALAM

Lambakan produk skincare di pasaran yang mengandungi bahan kimia yang mencetus kepada kanser sangat merisaukan. Walaupun lelaki jenis memandang remeh tentang skincare, namun saya yakin, kesedaran mereka tentang bahaya bahan kimia dalam skincare wajar diberi perhatian. Saya akan kongsikan kepada anda skincare dari bahan semulajadi. Antaranya adalah:

MUSCADINE GRAPE
Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki sel DNA dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.


LOTUS JAPONICUS
Youth Complex yang dalam proses patent, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi mengasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. Youth Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinese Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.APPLE STEM CELL EXTRACT
Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut dan lebih lama.SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT
Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.


VITAL REPAIR COMPLEX
Vital Repair Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti-oksidan dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.


5 BAHAN UTAMA INI SANGAT BERKUALITI DAN TERBAIK UNTUK MENJADI PILIHAN ANDA

Untuk menjaga kesihatan kulit wajah anda, anda perlu memiliki:

Pencuci
Toner
Pelembab

3 Produk ini perlu anda ambil untuk menjaga kesihatan kulit anda. Jika kulit wajah anda berjerawat, anda boleh memilih full set skincare YOUTH.


#YOUTH® Luminous Gel Oil Cleanser

Pembersih 3-dalam-1, tanpa sabun, pembersih pH seimbang menggabungkan vitamin dan polifenol yang dipatenkan serta alga pengelupasan untuk menggosok lembut, membersihkan, dan membelai kulit anda. Hadapi dunia dengan cahaya yang dilahirkan khusus untuk anda. 100 bahan organik.

Diboostkan secara Pembaikan Vital + ®, Ekstrak Anggur Muscadine, dan Penggabungan Kompleks Alga Hijau.


#YOUTH® Perfecting Skin Toner
(Menggelupas, Melembabkan Dan Menyerikan Wajah) Membebaskan kulit anda dari sel-sel yang telah rosak dan mati serta menyingkirkan sel yang tela rosak akibat pencemaran alam sekitar . Diformulasi sebagai asas untuk mengelupas, menghidrat, dan menyuburkan dengan campuran vitamin, polifenol, dan botani penting untuk kulit yang bersinar. 

Dikuasakan oleh: Pembaikan Vital + ®, Ekstrak Anggur Muscadine, dan Peremajaan Kompleks Alga Hijau. 
#YOUTH® Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50

Lindungi kulit anda dengan menjarakkannya dengan matahari. Biopolimer marin semulajadi melindungi anda dari pencemaran. Antioksidan dipatenkan melindungi daripada radikal bebas. Zink oksida mineral yang diperoleh secara semulajadi memberikan perlindungan SPA 30 Spektrum UVA / UVB bebas-kimia. Vitamin dan minyak berkhasiat melembapkan kulit anda dan meningkatkan penampilan keseluruhan kulit anda. 

Formulasi : Mineral SPF 30, Pembaikan Vital + ®, dan Ekstrak Anggur Muscadine.

Dikuasakan oleh: Pembaikan Vital + ®, Schisandra, dan Lotus Japonicus

Berminat Untuk Mendapatkan Set Skincare Bebas Bahan Kimia Ini? Hubungi saya sekarang juga dengan klik butang pink di kanan anda sekarang juga.

500 set pertama yang dilancarkan baru-baru ini telah sold out dalam masa 2 hari, 20 jam! Hubungi saya sekarang juga untuk mendapatkan produk ini.

Labels: , , , ,