Pencuci Botol Susu Terbaik dan Organik 2018

/
0 Comments
Assalammualaikum semua pembaca yang baik hati. Hari ni omma nak share tentang pencuci botol susu baby yang terbaik dan organik. Bila dah jadi ibu ni, kesedaran tentang bahan kimia dalam bahan pencuci botol semakin meningkat. Sape tak sayang anak oiii. Hehehe. Zaman sekarang ni, botol susu anakpun ada bahan kimia tau! Kita memanglah tak dapat nak kawal seratus peratus bahan yang kita beri kepada anak-anak adalah dari bahan semulajadi, tapi, kita sebagai ibu bapa sekurang-kurangnya ada usaha ke arah mementingkan kesihatan anak-anak.

Sebelum tu, nak tahu juga, ibu-ibu dan ayah kat luar sana pernah check tak kandungan bahan pencuci botol susu anak anda? Pernah tak?Kebanyakan pencuci botol susu yang ada di pasaran mempunyai bahan kimia seperti paraben dll. Ianya adalah agen pencetus kanser.

Tahukah Anda?
Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.

Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.

Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.

Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.

Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Kalau anak-anak kita mempunyai sistem imun badan yang rendah, makin senanglah anak kita mendapat pelbagai penyakit.

Image result for baby

Pencuci Organik Untuk Bayi Anda
Anda nak tak jika pencuci botol susu yang anda pilih  adalah:

#Tidak bertoksik
#Tiada gas beracun
#Tiada bahan kimia berbahaya
#Tanpa pewangi
#Lembut pada tangan anda
#pH seimbang
#Tanpa klorin

Sounds good kan untuk bayi kita. Jika add on lagi ianya sangat pekat dan diperbuat daripada kelapa? Anda teringin ke nak beli?

Tada! Nilah Pencuci yang saya bagitau tu. Multipurpose Basic H ini boleh digunakan untuk membasuh botol susu dan puting susu anak anda dengan berkesan dan selamat.


Image result for testimoni basic H

Selain itu, Hand Dish Wash ni yang anda perlukan juga. Kenapa? Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate. Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata. Tapi, hand dish wash ini sama seperti basic H yang dihasilkan dari bahan semulajadi iaitu kelapa.
Image result for testimoni dish wash shaklee

Image result for testimoni dish wash shaklee

Disebabkan ianya adalah dari bahan organik, jadi, anda tidak perlu risau jika anda memiliki kulit yang sensitif terhadap bahan kimia. Tangan yang sensitif, solusinya adalah hanya menggunakan sumber alam sahaja tanpa campuran bahan-bahan lain yang hanya akan membuatkan masalah anda lebih teruk.


Related image



Berminat untuk mendapatkan 2 produk ini sekarang juga? Klik butang dibawah untuk membeli secara online.

Image result for beli di sini


Atau anda ingin mendapatkan harga yang jauh lebih murah dengan:


Daftar ahli untuk mendapatkan diskaUn hebat, bonus bulanan, trip percutian percuma, car bonus dan banyak lagi! Tapi yang paling bahagia, apabila kita memberikan yang terbaik untuk membantu tumbesaran anak-anak kita. Dua benda ni tak sampai RM100 tau. Apa salahnya kita melabur untuk permata hati kita kan. Bijaklah memilih dari sekarang untuk baby kita ye mama. 


Zarina Ismawi
Tel/Wassap: 0198583575
Email: zarinaimaging87@gmail.com
www.wasap.my/60198583575





You may also like

No comments:

Powered by Blogger.