Batuk Berkahak Berpanjangan, Patah Tulang Rusuk


Punca Batuk Berkahak| Dua minggu lepas saya mengalami batu berkahak yang berpanjangan. Ianya sangat menstresskan. Kenapa? Tidur kerap terbangun sebab batuk. Sehingga ke satu tahap kawasan diafragm saya rasa sangat sakit. Takut jugalah kalau tulang rusuk saya patah.

Batuk boleh menyebabkan tulang rusuk patah?

Yes!
Jika kaviti dada kita tidak mampu menahan tekanan semasa batuk, ianya kan memberi tekanan kepada tulang rusuk menyebabkan ianya patah. Bahaya patah tulang rusuk disebabkan ianya mampu mencederakan organ dalaman yang berdekatan seperti paru-paru dan jantung. Ianya juga memberi laluan kepada berlakunya jangkitan kuman. Ditakuti kuman akan merebak ke kawasan yang berdekatan seperti salur darah dan sebagainya.

Batuk adalah salah satu cara tubuh untuk membersihkan partikel asing, kotoran, lendir, atau mikroba dari paru-paru dan saluran pernapasan bagian atas, atau sebagai reaksi atas saluran pernapasan yang gatal atau terganggu.

 Batuk kering biasanya disebabkan oleh rasa gatal atau menggelitik di tenggorokan, hingga akhirnya menyebabkan batuk. Itu terjadi ketika tenggorokan atau saluran udara bagian atas mengalami peradangan atau iritasi. Tidak ada dahak atau lendir (mucus) yang dihasilkan dari jenis batuk kering.

Saya melakukan pelbagai ikhtiar demi menyembuhkan batuk saya. Saya mengambil ubat farmasi. Beli lagi ubat di luar seperti cap ibu dan anak. Namun masih belum sembuh. Nak tahu, last sekali saya ambil apa?

Garlic shaklee!


GARLIC COMPLEX SHAKLEE ♥️


Keistimewaan Garlic Complex Shaklee


→ Diperbuat dari bawang putih jenis premium, bebas racun perosak & ditanam secara organik
→ Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Alicin aktif
→ Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau bawang putih
→ Mengandungi spearmint & rosemary

Kebaikan Garlic Complex Shaklee

◆ membantu mempertingkatkan fungsi jantung & sistem penghadaman

◆ antibiotik yang selamat & semulajadi untuk membantu meningkatkan sistem imun 

◆ membantu menstabilkan tekanan darah tinggi

◆ membantu menstabilkan paras glukos dalam badan

◆ membantu menyingkirkan logam toksik seperti raksa & plumbum dari dalam badan
 Quercetin is a plant polyphenol from the flavonoid group, found in many fruits, vegetables, leaves, and grains. It can be used as an ingredient in supplements, beverages, or foods.

  2 tablet = 1000mg ekstrak garlic tulen. = 2 ulas bawng putih


 Garlic shaklee terpeliharan sebatian alicinnya. Alicin merupakan sebatian organosulfur yang bertindak sbgai anti kulat. anti bakteri dan mmpyai sifat penyembuh.


Anda juga boleh mengambil Omega Guard. Ianya membantu mencairkan kahak dan membantu merawat keradangan atau inflamasi yang berlaku.Masalah batuk jangan dibiar berpanjangan, nanti anda yang susah. Kalau patah tulang rusuk lagilah payah. Berminat untuk mendapatkan set batuk shaklee ini? Klik butang pink di bahagian kanan anda sekarang juga!

Labels: , , , , , , ,