Pengedar Youth Shaklee Malaysia |Pengedar Youth Shaklee Sarawak| Assalammualaikum dan Hai Semua. Anda tentu sudah mendengar tentang skincare yang tengah viral sekarang ye iaitu Skincare Youth Shaklee, betul tak? Tengah mencari-cari Pengedar Youth Shaklee di sekitar anda terutamanya di Sibu, Sarawak?Sayalah orang yang sangat tepat untuk ada hubungi!

Assalammualaikum semua pembaca yang baik hati. Hari ni omma nak share tentang pencuci botol susu baby yang terbaik dan organik. Bila dah jadi ibu ni, kesedaran tentang bahan kimia dalam bahan pencuci botol semakin meningkat. Sape tak sayang anak oiii. Hehehe. Zaman sekarang ni, botol susu anakpun ada bahan kimia tau! Kita memanglah tak dapat nak kawal seratus peratus bahan yang kita beri kepada anak-anak adalah dari bahan semulajadi, tapi, kita sebagai ibu bapa sekurang-kurangnya ada usaha ke arah mementingkan kesihatan anak-anak.

Sebelum tu, nak tahu juga, ibu-ibu dan ayah kat luar sana pernah check tak kandungan bahan pencuci botol susu anak anda? Pernah tak?Kebanyakan pencuci botol susu yang ada di pasaran mempunyai bahan kimia seperti paraben dll. Ianya adalah agen pencetus kanser.

Tahukah Anda?
Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.

Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.

Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.

Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.

Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Kalau anak-anak kita mempunyai sistem imun badan yang rendah, makin senanglah anak kita mendapat pelbagai penyakit.

Image result for baby

Pencuci Organik Untuk Bayi Anda
Anda nak tak jika pencuci botol susu yang anda pilih  adalah:

#Tidak bertoksik
#Tiada gas beracun
#Tiada bahan kimia berbahaya
#Tanpa pewangi
#Lembut pada tangan anda
#pH seimbang
#Tanpa klorin

Sounds good kan untuk bayi kita. Jika add on lagi ianya sangat pekat dan diperbuat daripada kelapa? Anda teringin ke nak beli?

Tada! Nilah Pencuci yang saya bagitau tu. Multipurpose Basic H ini boleh digunakan untuk membasuh botol susu dan puting susu anak anda dengan berkesan dan selamat.


Image result for testimoni basic H

Selain itu, Hand Dish Wash ni yang anda perlukan juga. Kenapa? Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate. Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata. Tapi, hand dish wash ini sama seperti basic H yang dihasilkan dari bahan semulajadi iaitu kelapa.
Image result for testimoni dish wash shaklee

Image result for testimoni dish wash shaklee

Disebabkan ianya adalah dari bahan organik, jadi, anda tidak perlu risau jika anda memiliki kulit yang sensitif terhadap bahan kimia. Tangan yang sensitif, solusinya adalah hanya menggunakan sumber alam sahaja tanpa campuran bahan-bahan lain yang hanya akan membuatkan masalah anda lebih teruk.


Related image



Berminat untuk mendapatkan 2 produk ini sekarang juga? Klik butang dibawah untuk membeli secara online.

Image result for beli di sini


Atau anda ingin mendapatkan harga yang jauh lebih murah dengan:


Daftar ahli untuk mendapatkan diskaUn hebat, bonus bulanan, trip percutian percuma, car bonus dan banyak lagi! Tapi yang paling bahagia, apabila kita memberikan yang terbaik untuk membantu tumbesaran anak-anak kita. Dua benda ni tak sampai RM100 tau. Apa salahnya kita melabur untuk permata hati kita kan. Bijaklah memilih dari sekarang untuk baby kita ye mama. 


Zarina Ismawi
Tel/Wassap: 0198583575
Email: zarinaimaging87@gmail.com
www.wasap.my/60198583575



Apa itu penyakit kusta? Bagaimana Cara Merawat Penyakit Kusta @ Hansen's Disease ?Sebenarnya penyakit ni juga dikenali sebagai Hansen, ianya penyakit berjangkit kronik yang disebabkan oleh bakteria Mycobacterium Leprae yang menyerang kulit, membran mukosa dan saraf periferal. Serangan itu boleh mengakibatkan pesakit mengalami kecacatan kulit, mata, tangan dan kaki jika tidak dirawat. Tempoh inkubasi kusta berbeza dari beberapa bulan hingga 30 tahun.

Bagaimana cara jangkitan penyakit kusta?
Kebiasaannya, bakteria ML menjangkiti mereka yang berada hampir dengan pesakit melalui titisan cecair yang tersebar di udara dengan pesakit yang belum dirawat semasa mereka batuk atau bersin.


Apakah Gejala dan Tanda Kusta?

Tompok-tompok putih atau kemerahan di kulit yang kurang sentuhan rasa, tidak gatal dan tidak berpeluh.

1. Jenis Paucibacillary(beban jangkitan yang rendah)- Terdapat beberapa(tidak melebihi 5) tompok kemerahan atau putih yang kurang sentuhan rasa dan tidak berpeluh.




2. Jenis Multibacillary(beban jangkitan bakteria yang tinggi) -Terdapat tompok-tompok putih kemerahan yang kelihatan lebih banyak(melebihi 5) dan merebak di seluruh badan dan lama kelamaan menyebabkan kekurangan atau hilang sentuhan rasa dan berasa kebas. Jangkitan ini lama kelamaan akan menyebabkan penebalan cuping telinga dan kulit muka serta keguguran bulu kening.




3. Saraf periferal tertentu seperti saraf ulnar dan perineal menebal. Fungsi sentuhan rasa dan pergerakan saraf tersebut akan terganggu menyebabkan rasa kebebasan, kesemutan, pengurangan rasa dan kelemahan otot-otot di tangan dan kaki.

Bagaimana Kusta Didiagnose?

Pesakit disyaki menghidapi kusta jika ada mempunyai sebarang gejala dan tanda klinikal tersebut dan disahkan kehadiran bakteria kusta melalui ujian makmal iaitu:

a)Calitan torehan kulit

Ujian calitan kulit penting dalam emmbuat diagnose dan klaifikai penyakit kusta. Ia dapat membantu untuk menentukan tahap jangkitan seseorang pesakit dan juga untuk menilai keberkesanan rawatan.

Ia memberikan dua indeks bacaan iaitu indeks bakteriology(BI) dan indeks morfologi(MI) . Ujian SSS diperlukan sebelum rawatan boleh dimulakan. Jika seseorang disyaki kusta berdasarkan manifestasi klinikal yang jelas tetapi ujian SSS sebaliknya negatif, maka kes perlu ditentukan samada ia kusta jenis Paucibacillary atau bukan kusta berdasarkan hasil ujian histopatologi biopsi kulit atau keputusan pakar kulit.

b) Biopsi Kulit

Indikasi biopsi kulit:

-Kes baru yang disyaki menghidap kusta(biopsi kulit dilakukan untuk ujian histopatologo bagi mengesan kuman kusta)

- Kes dalam rawatan yang tidak menunjukkan perubahan baik kepada rawatan yang diberikan selepas beberapa bulan menerima rawatan(biopsi kulit untuk ujian sensitiviti kepada ubat kusta melalui Mouse Foot Pad Tachnique.

-Kes yang telah sembuh tetapi penyakit disyaki berulang atau kembali aktif(biopsi kulit untuk ujian sensitiviti kepada ubat kusta melalui MFPT.

c)Polymerase Chain Reaction(PCR)

PCR dilakukan ke atas sampel biposi kulit di Makmal Kesihatan Awam Kebangsaan, SG BULOH.

PCR digunakan untuk:

#Membuat diagnosa kusta pada pesakit jika terdapat kesukaran membuat diagnose

# Mengesan kepekaan antibiotik M.Leprae untuk Rifampicin, Dapsone dan Ofloxacin.

Bagaimana Mengelakkan Jangkitan Kepada Orang Lain?

PENTING! : Anggota keluarga dan sesiapa yang mempunyai hubungan rapat dengan pesakit hendaklah menjalani pemeriksaan bagi mengesan sebarang penyakit kulit agar kusta dapat dikesan awal. Ini dapat mengawal penyakit ini dari terus merebak.


Ambil ubat yang telah doktor berikan secara konsisten, Contoh ubat yang selalu diberikan adalah Rifampicin, Dapsone, Clofazimine.

RAWATAN PENYAKIT KUSTA SECARA SEMULAJADI

Disamping mendapatkan nasihat dan rawatan doktor, anda juga boleh berikhtiar dengan supplemen dari bahan semulajadi ini.

Vivix: Vivix supplemen kaya anti oksidan. Ianya membantu melindungi sel kita dari sebarang kerosakan oleh radikal bebas. Ianya juga membantu bertindak sebagai anti-radang dan anti inflamasi.

Vivix kaya dengan polifenol yang memperbaiki sel kita yang rosak. Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.



Nutriferon: adalah sebatian proprietari eksklusif ekstrak empat tumbuhan yang diperolehi daripada biji labu, bunga Safflower, biji plantago dan bunga Japanese Honeysuckle. NutriFeron® dicipta oleh ahli sains yang menemui interferon, pakar imunologi terkemuka dunia Dr Yasuhiko Kojima, yang menjalankan penyelidikan selama 40 tahun untuk mencari sebatian semula jadi.

Formula eksklusif berpaten ini dicipta untuk meningkatkan tahap interferon secara semula jadi, memberikan sokongan pertahanan dari peringkat sel. Ianya melindungi tubuh kita dari sebarang jangkitan.


Vitamin C Sustained Release. Diformulasi dengan sistem release dimana akan melepaskan 100mg setiap 1jam. Jadi, badan kita akan konsisten menerima vitamin C selama 5 jam secara berterusan. Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun badan kita.

Omega Guard adalah minyak ikan terbaik yang bertindak sebagai antiradang dan anti inflamasi. Ia turut membantu mengeringkan kawasan luka yang terkena kusta jika diambil secara konsisten.

Garlic terkenal sebagai herba yang bertindak sebagai antibiotik. Ianya membantu meningkatkan sistem imun juga. 




Herbal Blend® Multi-Purpose Cream. Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki. Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit. Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary.

Set kusta ni adalah supplemen yang anda perlukan bagi membantu anda mengurangkankan derita penyakit kusta. Sudah tiba masanya anda menikmati gaya hidup yang sihat dengan bebas dari penyakit ini. Kita berusaha dengan terbaik, selebihnya, kita serah kepada Allah. Untuk kesihatan anda, nasihat saya, cubalah berikhtiar sehabis daya. Kalau bab pakaian dan kasut dan selipar kita sanggup nak beli yang mahal-mahal, kenapa tidak kita ingin melabur untuk kesihatan tubuh badan kita kan?


Mana tau lepas ni, orang yang pernah hina anda dulu akan terbeliak biji mata melihat anda dah sihat. Hehe. Berminat untuk mendapatkan supplemen di atas dan mendapatkan konsultasi percuma jika membeli dari saya? Apa tunggu lagi, hubungi saya sekarang juga!

ID: 1244624
Tel/Wassap: 0198583575
Email: zarinaimaging87@gmail.com
www.wasap.my/6019858357

atau anda boleh membeli secara online:


Image result for beli di sini


atau anda inginkan harga yang lebih murah?


Contact saya segera!

Saya pernah berhadapan dengan pesakit yang ada masalah psoriasis, Kesian sangat melihat kulit mereka yang mengelupas teruk. Bahkan ada yang sukar nak mencari pencuci muka yang sesuai dan selamat. Ialah kan, mereka yang ada masalah psoriasis ni, kulitnya sangat sensitif, tak dapat nak guna produk sebarang. Takut makin teruk. Kesian melihat mereka asyik menggaru. Ada yang kulitnya sampai terkopak berdarah. Kesian.

Apa itu Psoriasis?

Psoriasis  merupakan masalah keradangan pada kulit dan ianya dikatakan berkaitan dengan gangguan sistem autoimun. Kira-kira 2 hingga 3 peratus penduduk di Malaysia mengalami masalah psoriasis. Ini termasuk kanak-kanak dan orang dewasa.

Kulit akan menjadi seakan-akan bersisik dan berkerak tebal dikebanyakan bahagian tubuh badan terutamanya di bahagian kaki, bawah punggung, lutut, siku, tangan serta kulit kepala.






Kita pandang sekilaspun rasa seram jugak kan. Apatah lagi mereka yang menanggungnya kan. Jom, kenali jenis-jenis psoriasis ni.


Pustular psoriasis, kulit merah dan bersisik di telapak tangan dan / atau kaki dengan pustula kecil.


Guttate psoriasis, yang sering bermula pada zaman kanak-kanak atau dewasa muda, kelihatan seperti  bintik-bintik kecil, merah, terutama pada kawasan badan dan anggota badan. Pencetus mungkin jangkitan pernafasan, tekak strep, tonsilitis, stress, kecederaan pada kulit, dan penggunaan ubat anti-malaria dan beta-blocker.


Psoriasis songsang, kelihatan seperti luka merah yang berkilat, berkilat yang muncul di lipatan kulit, seperti ketiak, kawasan selangkangan, dan di bawah payudara


Psoriasis Erythrodermic,  seperti kemerahan berkulit api yang bertompok, ianya terjadi disebabkan refused untuk mendapatkan rawatan segera seperti ubat-ubatan.


Bila kita dah kenal jenis psoriasis ni, kita akan lebih faham mengapa mereka yang mempunyai psoriasis perlu cerewet memilih produk yang mereka guna.


PENCUCI MUKA BERASASKAN TUMBUH-TUMBUHAN ORGANIK


Antara tips penting yang anda perlu tahu adalah, pilih skincare atau pencuci muka yang berasaskan bahan organik. Ada ke produk ni di pasaran? Ada.


Anda pernah dengar tentang Youth Shaklee?


Ianya adalah produk 100% vegan.

Bebas 1500 bahan kimia.
Diuji secara klinikal keatas manusia dan bukannya haiwan.
Diuji oleh pakar kulit dan pakar mata.


Pencuci Muka Youth ni namanya LUMINOUS GEL OIL CLEANSER. Ianya 3-1, tidak mengandungi sabun, memiliki p-H yang seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhaluskan dengan lembut, mencuci dan mempersiapkan kulit anda agar kelihatan lebih bersinar dan sihat. Kandungan Vital Repair, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang ternyata mampu membersihkan kulit anda sehingga jauh ke dasar.

Image may contain: one or more people, text and closeup


Image may contain: one or more people, text and closeup


Image may contain: one or more people and closeup


Tak sangka kan, produk organik ni mampu memberikan kesan yang sangat cepat. Produk dari alam semulajadi memang macam ni. Anda yang ada psoriasis, jangan putus asa, masih ada produk yang mampu anda guna untuk atasi masalah anda. Lepas ni, katakan tidak dah dengan masalah psoriasis. Saya up lagi satu testimoni.

SAYA DAH LAMA TAK GUNA SKINCARE, SEBAB PSORIASIS AKAN KELUAR BALIK

Hari tu saya pernah refer 1 kes psoriasis (masalah kulit yang kronik) kepada pakar kulit.

Saya cakap la orang tu tahan sebab dia ok kejap, then tumbuh balik. Walaupun memang on regular steroid.

First thing dermatologist cakap,

Memang gitulah sifat psoriasis. Dia ok kejap, nanti balik lagi. Walaupun dah on ubat.
Dalam hati aku dah doakan yang baik2 kat mak cik tu sebab dia menangis-nangis, merayu nak jumpa pakar kulit.
Orang yang ada psoriasis tahulah macammana deritanya kan?
Gatalnya..
Merenyam nya..
Aku tak pernah rasa, dengar orang cakapla.
Dan dorang ni jugak nak pilih sabun mandi ke, syampu ke, skincare kena pilih yang takde bahan kimia.
Kalau tak, mungkin boleh breakout psoriasis tu.
Sampai ada sorang isteri ni dia nak test skincare tu selamat ke tak, ada bahan kimia bahaya ke tak dia suruh suami dia yang ada psoriasis pakai dulu.
So banyak skincare yang dia try, dari yang murah hingga yang mahal. Local ka, import ka tapi 1 pun x sesuai dengan kulit suami dia. Mesti keluar psoriasis tu.
Kalau dah keluar psoriasis dia, skincare tu mungkin ada bahan kimia la.
Aduiiii.. bertuah punya bini..🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Baru2 ni lepas YOUTH keluar, macam biasa la sesi uji suami dulu.
Amazingly, tak keluar breakout psoriasis dia. Kulit lagi lembut adalah..
So, dorang suami isteri pun gunalah set YOUTH dengan gembira.
So, kalau uolss ada masalah kulit, sensitif dengan bahan kimia, YOUTH adalah harapan terbaru korang.
Dah lama tak cuci muka, inilah jawapannya.



Jadi, macam mana? anda dah semakin yakin? Jangan dibiarkan wajah yang sekian lama tidak dicuci itu menjadi perkara yang menstresskan anda. Pakai satu tube ni lama tau. Berbulan jugak. Sudah tiba masanya anda katakan selamat tinggal kepada psoriasis!

Jom! hubungi saya sekarang untuk mendapatkan pencuci muka youth ni. Produk laris di pasaran. Tak sampai 3 hari, sold out 500 set! Fuh! Hubungi saya di 0198583575.
Anda pernah melakukan prosedur laparoscopy?Tercari petua nak cepatkan luka sembuh selepas melakukan prosedur ni? Apa itu laparoscopy sebenarnya?Meh nak share ye.

Laparoscopy adalah sejenis pembedahan invasive(kurang sakit) yang memerlukan doktor melakukan pembedahan kecil di bahagian  bawah abdomen anda. Namun, ianya bergantung di bahagian manakah organ yang terlibat. Prosedur ini mengambil nama dari laparoskop, iaitu alat panjang yang mempunyai kamera video kecil dan cahaya pada hujungnya yang digunakan dalam prosedur ini.

Image result for laparoscope


Pakar bedah akan memasukkan alat ini melalui potongan kecil yang dilakukan pada awalnya, dan  mereka boleh melihat di monitor video organ yang berada di dalam abdomen anda. Kamera yang berada di hujung laparoscope akan memancarkan imej organ di dalam perut ke monitor televisyen.

Image result for laparoscope
Laparoscope instrumen


Pada awalnya, Doktor hanya menggunakan kaedah ini untuk pembedahan pundi hempedu dan pembedahan ginekologi. Kemudian ia juga digunakan untuk usus, hati, dan organ lain. Pembedahan yang dilakukan sekitar 6 hingga 12 inci. 


Kebaikan Laparoscopy:

#kurang rasa tidak selesa selepas pembedahan kerana pembedahan lebih kecil dilakukan.


#lebih cepat untuk melakukan semula ke aktiviti harian

 #parut yang lebih kecil 

#lebih cepat keluar hospital

#mungkin ada parut dalaman yang kurang apabila prosedur dilakukan secara fesyen yang sedikit invasif berbanding pembedahan terbuka standard.

Kemajuan teknologi yang semakin pesat, terdapat prosedur yang menggunakan komputer robotic system. Controlnya dilakukan di bahagian tepi tanpa contact direct ke dalam bahagian abdomen pesakit seperti sebelum ini.


Related image


PETUA CEPAT LUKA SEMBUH

Saya faham sangat perasaan mereka yang pernah mengalami pembedahan. Kerana saya bersalin anak pertama juga dengan bersalin czer. Once ubat bius dah hilang, hanya Tuhan jelah yang tahu apakah perasaannya. Nak bergerak sangat memang tak dapat. Nak membuang air besar, sampai berlinang air mata ni.

Selalunya doktor hanya akan memberikan anda ubat tahan sakit setelah melakukan prosedur ini. Antibiotik juga turut diberikan bagi mengelak berlakunya jangkitan kuman berlaku di kawasan surgery.

Sebaiknya, anda perlu banyakkan berehat. Elakkan dulu mengangkat benda yang berat. Kita masih tak tahu dalamannya adakah sudah cepat sembuh atau belum.




CEPATKAN LUKA SEMBUH DENGAN POLIFENOL!

Polifenol adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat di dalam tumbuh0tumbuhan dan buah-buahan yang berperanan memberi warna dan melindungi ianya dari penyakit.

Terdapat lebih 8000 polifenol yang dikenalpasti dalam makanan seperti teh, anggur, coklat, buah buahan dll.

Resveratrol adalah salah satu daripada jeni Polifenol. Polifenol memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan, melindungi sel dalam tumbuh dari kerosakan. Ianya mampu memperbaiki hingga ke peringkat sel.


Image result for polifenol


VIVIX ADALAH SUPPLEMEN YANG ANDA PERLUKAN.

Vivix kaya dengan Polifenol. Cecair pekat seakan ribena inilah yang anda perlukan untuk mempercepatkan luka dalaman anda sembuh. Tak caya?


Yati ni customer saya dari JB. Dia beli vivix sebab bersalin czer. Sehinggakan suami dia bagitau macam bukan orang bersalin czer je. Nak bagi testimoni saya, kang orang bagitau saya bias. hehe. Tapi sejujurnya, saya ambil shaklee sebab saya bersalin czer. Sakit oo.


BAHAN-BAHAN LAIN VIVIX

Image result for bahan-bahan vivix

Selain terkenal dengan muscadine grape, dalam vivix ni juga terdapat lobak ungu, elderberry dan japanese knorweed. Ianya mempunyai banyak keistimewaan seperti anti radang, anti inflamasi, tingkatkan sistem imun dan banyak lagi.

TESTIMONI SURGERY












Sakit selepas pembedahan tu, kita jelah yang tahu. Nak cerita kat semua orang, mereka tak akan faham apa yang kita rasa. Tak rugi tau kita melabur untuk kesihatan. Biar luka dalaman cepat sembuh, kita tak risau kesan di masa akan datang. Percayalah. Sihat ni nikmat yang besar. Barang kemas kita kemain nak beli dan simpan dalam almari kan, lelaki pulak, nak tukar kereta, modified sini sana, tapi, nak beli untuk kesihatan tubuh kita ni berkira sangat. Janganlah macam ni kan. Tubuh sihat, hati senang.

Anda ingin mendapatkan vivix ini secara online? 

Beli Online Di Sini

atau anda ingin mendapatkan VIVIX ini dengan harga murah dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE? tAK NAK JIMAT 15-20% diskaun? dan nantikan promo hebat khusus untuk anda sebagai ahli yang osem?



Atau anda boleh menghubungi saya terus di : 

Zarina Ismawi
0198583575
ID 1244624
FB Zarina Ismawi Ommasihat
IG shaklee_sibu

Saya akan cuba memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda. Terima kasih kerana melayari website saya.


Bacaan Tambahan:

Cepatkan luka bersalin czer sembuh
Tips Kurus Selepas Bersalin Czer
Powered by Blogger.