Skincare Yang Bebas Bahan Kimia Seperti Merkuri Dan Paraben


Skincare Yang Bebas Bahan Kimia Seperti Merkuri Dan Paraben | Zaman sekarang ni, banyak sangat lambakan produk skincare yang pelbagai jenama dengan pelbagai harga yang mampu milik. Sungguhpun begitu, masih ramai juga yang tidak mengambil peduli tentang bahaya bahan kimia yang terdapat dalam produk skincare tersebut. Targetnya asalkan murah dan kesannya cepat.

Eh! Untuk kulit wajah kita berganti sel baru sekurang-kurangnya perlukan masa 120 hari tau. Kalau kesannya hanya beberapa hari dah nampak, adeh, ada something wrong tu. Ramai sangat suka produk yang ada pengelupusan kulit. Nak tahu, kalau kulit kita mengelupas teruk, maksudnya lapisan luar kulit semakin nipis. Jadi, kulit wajah kita akan terdedah direct kepada sinar uv yang menjadi penyebab kanser kulit. Memanglah lepas mengelupas tu kulit akan nampak cantik halus je. Pigmentasipun hilang. Entah-entah ianya penyebab kanser kulit tanpa kita sedar. Nauzubillah!



Salah satu bahan yang sering diguna adalah merkuri. Merkuri adalah bahan biasa yang terdapat dalam sabun dan krim yang berfungsi sebagai agen pemutih kulit. Ia juga boleh dijumpai dalam kosmetik lain, seperti produk pembersihan alat solek mata dan maskara. Sabun pencerah kulit dan krim biasanya digunakan di negara-negara tertentu seperti  Afrika dan Asia. Ianya juga sering digunakan di kalangan penduduk berkulit hitam di Eropah dan Amerika Utara. Garam merkuri menghalang pembentukan melanin, menghasilkan nada kulit yang lebih sekata.

Pendedahan kepada kepekatan MERKURI yang cukup tinggi boleh menyebabkan tindak balas alahan, kerengsaan kulit, atau neurotoksisiti. Pendedahan kronik dan pengumpulan kepada sebatian merkuri boleh menyebabkan pelbagai gejala dan tindak balas yang menakutkan termasuk rasa berdebar, kerengsaan, menggigil, kelemahan, kelesuan, kehilangan ingatan, perubahan pendengaran, penglihatan dan rasa, mual, muntah, cirit-birit, kerosakan buah pinggang, dan tidak mustahil boleh membawa maut!


Parabens adalah pengawet sintetik yang digunakan dalam makanan, farmaseutikal, kosmetik dan produk penjagaan diri seperti deodoran, pelembap dan syampu. Paraben yang biasa termasuk metilparaben, etilparaben, propilparaben dan butilparaben. Parabens membenarkan produk penjagaan kulit untuk bertahan selama berbulan-bulan atau bahkan beberapa tahun dalam kabinet ubat anda; 

Walau bagaimanapun, ianya juga boleh memasuki badan anda melalui kulit anda apabila anda menggunakan produk ini. Menurut Mercola.com, tubuh dapat menyerap sebanyak lima pon bahan kimia kosmetik setiap tahun. Parabens boleh meniru hormon dalam badan dan mengganggu fungsi sistem endokrin. Seram kan?!

Berdasarkan kajian yang dibuat oleh Tokyo Metropolitan Research Laboratory of Public Health, pendedahan terdapat paraben yang berterusan akan menyumbang kepada penurunan bilangan sperma. Terdapat juga kajian lain yang mengatakan ianya boleh menyebab berlakunya kanser payudara dan menyumbang kepada early puberty disebabkan gangguan hormon dalam sistem tubuh.



Seram kan bila baca tentang semua ni? Adalah sangat tidak logik jika kita tetap memilih produk yang ada bahan-bahan ini hanya kerana ianya murah. Kesihatan itu lagilah sangat mahal tau. Duit boleh dicari, kesihatan tidak dapat diganti.

PRODUK SKINCARE BEBAS BAHAN KIMIA. BEBAS 1500 BAHAN PENCEMAR. SKINCARE ORGANIK DARI BAHAN SEMULAJADI.


Produk keluaran shaklee terbaru ini mampu memberikan jaminan kulit wajah anda akan lebih muda 10 tahun!

100% adalah semulajadi kerana ianya berasaskan tumbuhan.
8 tahun kajian dilakukan. 
Hipoalergenik
Tidak menyumbatkan liang pori.
 Diuji oleh pakar kulit
Diuji oleh pakar mata.

Bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya.

KUASA BOTANIKAL
Asas kepada kulit cantik dan kelihatan muda adalah pembaharuan sel. Apabila umur meningkat, pembaharuan sel akan menjadi perlahan dan kurang menghasilkan kolagen serta elastin.

Bahan Utama Youth

Muscadine Grape. Polifenol muscadine grape yang dalam proses paten melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.


Lotus Japonicus. Youth terdapat gabungan Lotus Japonicus bagi mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.


Apple Stem Cell Extract. Kajian menunjukkan, bahawa apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lebih lembut dan lebih lama.


Schisandra Chinensis Fruit Extract. Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit. Ianya menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan anti oksidan.



Vital Repair Complex. Ianya mempunyai pelbagai paten yang memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

SET YOUTH TERDIRI DARIPADA:

1. Luminous Gel Oil Cleanser

3 dalam 1. Tidak mengandungi sabun, p-H seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya.

Bahan-bahan: Vital Repair, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau.

2. Perfecting Skin Toner.


Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran. Membersihkan kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang berpaten agar kulit lebih berseri.

Bahan-Bahan : Vital Repair, Muscadine Grapa Extract, Ekstrak Alga Hijau.

3. Youth Activating Serum.


Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan Youth Complex yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan di peringkat sel.

Bahan-bahan: Youth Complex dengan apple cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul

4. Age Defense Mouisturizer-SPF50


Pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan nutrien botani melembabkan kulit anda dan menambah baikkan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan: SPF 50, Vital Repair Complex, Muscadine Grape Extract.

5. Advanced Renewal Night Cream-Light

Ekstrak alga marin, muscadine grape dan lotus japonicus serta anti oksidan yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas bagi membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Bahan-bahan: Vital Repair, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus.

6. Radiance C + E


Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan Vitamin E esktrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan. Mengurangkan tompok usia, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Bahab-bahan: 20% Vitamin C tulen, Vitamin E, raspberi.


Wow! Tak teruja ke dengan bahan-bahan semulajadinya ini? Jom lihat testimoni pula ye.


TESTIMONI YOUTH SHAKLEE







Tidak kisahlah produk yang anda jumpa ada sedikit atau tidak bahan kimianya. Jika ada yang 100% organik, mengapa anda tidak ingin bertukar kepada yang 100% organik, semulajadi dan selamat.

Ramai yang sudah memiliki kulit secantik bidadari selepas menggunakan produk Youth. Anda bila lagi? Bijaklah memilih demi kesihatan anda. Cantik tanpa kanser. Tak nak?

Jom, hubungi saya sekarang juga untuk mendapatkan set skincare ini.

No comments:

Powered by Blogger.