Skincare Untuk Kulit Sensitif dan Berminyak Dari 100% Bahan Semulajadi

Adakah kulit anda sangat sensitif dengan certain  produk skincare? Nak tahu produk skincare untuk kulit sensitif dari bahan semulajadi? Wanita memang sangat risau jika ianya berkaitan dengan kesihatan wajah, fesyen dan berat badan. Tiga benda ni sangat mempengaruhi mereka. Kan? Lebih-lebih lagi jika melibatkan penjagaan wajah. Sebab kita akan berhadapan dengan public. Dan wajah itu sendiri adalah aset yang turut menyumbang kepada self esteem. Betul ke tak betul?

Sebelum tu, kita kena tahu simptom-simptom kulit sensitif dan berminyak. Antaranya adalah:

1. Kulit rasa gatal

Kulit terasa gatal selepas menggunakan produk pencuci muka. Jadi, elakkan produk yang ada natrium lauril sulfat dan amonium laureth sulfate, detergen keras yang biasa digunakan dalam pembersih muka dan sabun kerana ianya akan  memecahkan lipid semulajadi dalam kulit.

Image result for kulit muka gatal


2. Rasa Terbakar
Produk yang diformulasi dengan anti penuaan, bersifat mengelupas dan sebagainya akan memberikan kesan begini kepada kulit anda. Cuba elakkan produk yang mengelupaskan kulit. Ianya hanya akan menipiskan kulit anda dan menimbulkan kerengsaan pada wajah anda.


Image result for kulit rasa terbakar

3. Kulit Kemerah-merahan
Anda memiliki rosacea. Salur darah mengembang disebabkan pertukaran suhu. Contohnya, dari suhu sejuk, ke panas dan dari panas ke sejuk. Ianya akan memberikan kesan kepada kulit kita.

Related image


Untuk kulit sensitif ni, anda sangat dinasihatkan untuk menggunakan produk 100% dari bahan semulajadi dan bebas bahan kimia. Cuba elakkan pencuci muka yang ada unsur buih. Pakar kulit mengatakan, pencuci muka yang terbaik adalah yang tidak ada buih.


Produk keluaran shaklee terbaru ini mampu memberikan jaminan kulit wajah anda akan lebih muda 10 tahun!

100% adalah semulajadi kerana ianya berasaskan tumbuhan.
8 tahun kajian dilakukan. 
Hipoalergenik
Tidak menyumbatkan liang pori.
 Diuji oleh pakar kulit
Diuji oleh pakar mata.

Bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya.

KUASA BOTANIKAL
Asas kepada kulit cantik dan kelihatan muda adalah pembaharuan sel. Apabila umur meningkat, pembaharuan sel akan menjadi perlahan dan kurang menghasilkan kolagen serta elastin.

Bahan Utama Youth

Muscadine Grape. Polifenol muscadine grape yang dalam proses paten melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.


Lotus Japonicus. Youth terdapat gabungan Lotus Japonicus bagi mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.


Apple Stem Cell Extract. Kajian menunjukkan, bahawa apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lebih lembut dan lebih lama.


Schisandra Chinensis Fruit Extract. Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit. Ianya menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan anti oksidan.Vital Repair Complex. Ianya mempunyai pelbagai paten yang memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

SET YOUTH TERDIRI DARIPADA:

1. Luminous Gel Oil Cleanser

3 dalam 1. Tidak mengandungi sabun, p-H seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya.

Bahan-bahan: Vital Repair, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau.

2. Perfecting Skin Toner.


Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran. Membersihkan kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang berpaten agar kulit lebih berseri.

Bahan-Bahan : Vital Repair, Muscadine Grapa Extract, Ekstrak Alga Hijau.

3. Youth Activating Serum.


Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan Youth Complex yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan di peringkat sel.

Bahan-bahan: Youth Complex dengan apple cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul

4. Age Defense Mouisturizer-SPF50


Pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan nutrien botani melembabkan kulit anda dan menambah baikkan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan: SPF 50, Vital Repair Complex, Muscadine Grape Extract.

5. Advanced Renewal Night Cream-Light

Ekstrak alga marin, muscadine grape dan lotus japonicus serta anti oksidan yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas bagi membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Bahan-bahan: Vital Repair, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus.

6. Radiance C + E


Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan Vitamin E esktrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan. Mengurangkan tompok usia, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Bahab-bahan: 20% Vitamin C tulen, Vitamin E, raspberi.


Wow! Tak teruja ke dengan bahan-bahan semulajadinya ini? Jom lihat testimoni pula ye.


TESTIMONI YOUTH SHAKLEETidak kisahlah produk yang anda jumpa ada sedikit atau tidak bahan kimianya. Jika ada yang 100% organik, mengapa anda tidak ingin bertukar kepada yang 100% organik, semulajadi dan selamat.

Ramai yang sudah memiliki kulit secantik bidadari selepas menggunakan produk Youth. Anda bila lagi? Bijaklah memilih demi kesihatan anda. Cantik tanpa kanser. Tak nak? Selamat tinggal kulit berminyak dan kulit sensitif!

Jom, hubungi saya sekarang juga untuk mendapatkan set skincare ini.


Labels: , , , , , ,