Petua Kecilkan Liang Pori Muka Dengan Cepat

Masalah kulit bukan sekadar jerawat, jeragat, tona tidak sekata dan sebagainya. Namun, masalah liang pori-pori besar juga turut menimbulkan rasa kurang keyakinan diri pada diri wanita mahupun lelaki. Jadi, hari ni nak kongsikan petua kecilkan liang pori muka dengan cepat.

Punca Liang Pori Muka Terbuka Besar

 ~ Kerap terdedah di bawah cahaya matahari
 ~ Tidak memakai cream pelindung matahari
 ~ Sering menggunakan make up dalam tempoh yang lama.
~ Suka memakai compact powder yang menyebabkan liang pori      tersumbat
~ Kerap melakukan facial muka
~ Tidak mencuci muka dengan betul
~ Tidak menjaga kebersihan muka dengan baik
~ Menggunakan skincare yang tidak berkualiti
~ Pengambilan makanan yang berminyak

Petua Kecilkan Liang Pori Muka Dengan Bahan Semulajadi

Anda boleh cuba beberapa cara ini sendiri di rumah. Antaranya adalah:

a) Menggunakan ais batu
Ambil beberapa ketul ais batu dan letakkan di dalam kain yang nipis. Letakkan di wajah dan tekankan sedikit. Jika kerap dilakukan, anda akan mendapati liang pori wajah anda akan cepat mengecil. Lihat sahaja kulit wajah orang korea. Disebabkan cuaca di tempat mereka yang sering sejuk, kulit mereka kelihatan sangat cantik. Liang pori kita akan terbuka jika berada di kawasan yang sangat panas.
Image result for ketulan ais

b) Menggunakan tomato
Masker tomato mampu mengecilkan liang pori wajah anda. Ianya kaya dengan antioksidan dan Vitamin A yang sememangnya baik untuk kulit.

Image result for tomato

c) Yogurt dan Susu
Susu bukan sahaja mecantikkan kulit agar lebih cerah. Ianya juga mampu mengecilkan liang pori di wajah.

d) Elakkan penggunaan bedak padat
Compact Powder kerap diguna oleh para wanita bagi menyembunyikan cela wajah. Ianya sememangnya cepat dan tidak membuang masa. Namun, tahukah anda, ianya mampu membuatkan liang pori wajah anda akan terbuka dan paling teruk ianya akan menyumbatkan lagi liang pori wajah anda. Inilah penyebab berlakunya masalah jerawat.

Image result for compact powder

e) Gunakan Pelembab Organik
Pelembab ternyata mampu mengecilkan liang pori di wajah anda. Jadi, anda perlu mencari pelembab yang organik, berasaskan tumbuh tumbuhan untuk membantu mengurangkan masalah anda.
Baca: Skincare Bebas Bahan Kimia, Selamat dan Semulajadi

f) Banyakkan minum air kosong
Air kosong ternyata sangat amazing. Jika ingin kulit wajah yang cantik, anda hanya perlu minum air dengan jumlah yang badan anda perlukan. Ianya mampu mengeluarkan sisa toksin dari tubuh anda, termasuklah dari liang pori. Biar ianya disingkirkan bersama peluh.g) Amalkan pengambilan sayur dan buah-buahan yang banyak
Nak kulit cantik dari dalam dan keluar, kena amalkan makan sayur dan buahan-buahan. Lagi best jika jadikan ianya sebagai snek seharian. Pengantian keropok atau jajan.
SUPPLEMEN UNTUK KECILKAN LIANG PORI WAJAH


VivixVivix shaklee kaya dengan polifenol yang membantu melindungi sel dari radikal bebas. Ianya bersifat tinggi anti oksidan justeru melindungi telomero sel DNA dari semakin pendek akibat radikal bebas. Ianya bersifat anti penuaan dan lebih awet muda.


Collagen Powder Shaklee. 

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.

Ianya bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.

Berat molekul adalah 1000 dalton, saiz yang kecil untuk penyerapan yang tinggi. Ianya kolagen terbaik berbanding di pasaran.

CoQ-Trol Plus 


Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

Vitamin C
Vitamin C shaklee diformulasi khusus untuk dilepaskan secara berperingkat. Setiap 1 jam akan dilepaskan 100mg selama 5 jam dengan konsisten. Vitamin C sangat diperlukan tubuh untuk membantu menyerap vitamin serta ianya bagus untuk membantu membina kolagen. Disamping itu, vitamin c terkenal sebagai vitamin cantik untuk kulit.


Image may contain: 3 people, textJangan biarkan liang pori di wajah anda mengganggu penampilan anda. Kecantikan pandangan dari jarak jauh dan dekat mampu anda miliki selepas mengamalkan suppelemn di atas. Jangan tunggu lebih lama. Anda tidak teringin tampil lebih bergaya tanpa cela? Jom! Hubungi saya segera dengan klik butang pink di kanan anda sekarang juga.

Labels: , , , , , , ,