Usus Berpintal Dan Melekat Membuatkan Anak Kecil Itu Sering Menangis


"Puan, anak saya dah menjalan 4 kali operasi pembedahan disebabkan masalah usus dia dulu. Saya tak sangka dia ada adhesion colic sekarang. Kesian anak saya asyik mengadu sakit perut"

Seorang ibu mengadu anaknya yang masih bersekolah rendah asyik mengerang kesakitan di sebabkan adanya masalah adhesion colic. Jadi, apa sebenarnya adhesion colic ni?

Image result for adhesion colic

Adhesion Colic  adalah satu keadaan di mana tisu fibrous telah berparut yang terbentuk dalam beberapa organ dalam kaviti abdomen. Ianya akan menyebabkan usus melekat antara satu sama lain pada dinding abdomen. Selalunya pesakit akan merasa sakit di bahagian abdomen (like abdomen cramp-pain), sakit ari-ari yang berterusan, kembung perut, muntah, sukar membuang air besar dan sebagainya.

Image result for abdomen pain


Ada juga sampai ke tahap najis keluar dari mulut, usus tersumbat, dan usus pecah (perforation). Jika dibiarkan, ianya boleh membawa maut!

Apakah punca berlakunya Adeshin Colics?

Salah satu faktor yang menyumbang berlakunya gejala ini adalah pesakit ada history melakukan pelbagai pembedahan. Selalunya, mereka yang pernah melakukan pembedahan/surgery memang berisiko untuk mengalami gejala ini. Contohnya seperti pembedahan bersalin czer, laparotomy, apendictomy, pembuangan batu karang, batu hempedu dan sebagainya.

Selain itu, pengambilan awal pati haruan dan gamat dikatakan mampu menjejas fungsi organ semasa tempoh healing selepas pembedahan.


Apakah Tips Mengurangkan Rasa Sakit Adeshion Colic?

Perkara pertama yang perlu anda lakukan sekiranya mengalami kesakitan sehingga mencecah 12 jam adalah terus berjumpa doktor. Selalunya doktor akan mencadangkan anda untuk melakukan abdominal x-ray terlebih dahulu. Kemudian anda akan diberikan ubat tahan sakit. Adeshion Colic masih belum tiada penawarnya. Tidak banyak yang mampu doktor lakukan untuk gejala ini.Adakah Cara Lain Yang Boleh Mengurangkan Rasa Sakit?

Ada.

Dengan Pengambilan Suppelemen Shaklee.


Vivix
Herblax
Peppermint Ginger Plus.

1. Vivix
Produk terbaik keluaran shaklee yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol. Tinggi anti-oksidan dan bersifat anti-radang dan anti-inflamasi. Ianya mampu memperbaiki hingga ke peringkat yang paling dalam iaitu sel kita.
Image result for vivix


2. Herblax

Ramuan pelbagai herba yang membantu dalam pelicinan proses pembuangan najis. Jadi, najis yang tertinggal dan berkerak di dalam usus mampu disingkirkan dengan mudah tanpa berlakunya proses pemaksaan keluar najis dari saluran dubur.

Image result for herblax


3. Peppermint Ginger Plus

Ramuan herba terpilih yang ditabletkan untuk digunakan bagi melgakan senak perut serta membuang angin berlebihan dari dalam badan. Selalunya mereka yang mempunyai masalah adhesion colic ini akan kerap mengalami sembelit bahkan hingga ke tahap buasir. Angin juga tidak mampu dikeluarkan melalui sistem kolon dengan baik. 

Image result for peppermint ginger plus

Jadi, produk ini sangatlah penting untuk diambil bagi mengelak ianya semakin melarat. Adakah anda ingin mendapatkan produk ini? Jom hubungi saya sekarang juga! Tinggal klik butang kanan yang bewarna pink untuk wassap saya.

Saya ingin membantu anda agar masalah anda dapat dikurangkan.

Labels: , ,