Tips Memilih Perniagaan Yang Sesuai Untuk Anda Yang Memiliki Kerja Hakiki

" Saya ni ada kerja hakiki. Takut pula nak berniaga sampingan. Ada tak tips memilih perniagaan yang sesuai untuk saya yang memiliki kerja hakiki ni, Puan? "




Hidup di zaman serba serbinya memerlukan duit ini tersangatlah menuntut kita untuk berfikir tentang income sampingan. Betul tak? Harga barang, minyak kenderaan, yuran persekolahan, bil elektrik semakin hari semakin mahal. Mengharapkan gaji hakiki, agak semputlah juga. 


Hari ni, saya nak share tips memilih perniagaan yang sesuai untuk kita yang memiliki kerja hakiki. Nak resign lagilah tak nak kan. Tapi, teringin juga nak dapat extra income tanpa melepaskan kerja hakiki. Tak gitewww?

#Kenali potensi diri anda. Saya rasa, sebagai manusia yang Allah ciptakan sebaik-baik kejadian, benda apa yang kita tak mampu nak buat? Cuma nak ke tak nak je ye. Tidak dinafikan, ada manusia lain memiliki darah keturunan bisnesman, susur galur keluarga memang jenis orang berniaga. Mungkin, mereka sudah lama terdedah tentang selok belok perniagaan. Tapi kita? tak ada ilmu, tak ada pengalaman, boleh ke nak berniaga? BOLEH! Anda nak tahu, ramai dah yang berjaya dalam perniagaan walaupun mereka tidak memiliki keturunan sebagai peniaga tersohor. Ramai yang mengasah bakat melalui usaha sendiri. Kalau dah nak seribu daya, apapun kena redah ye.


#Flexible. Perniagaan yang flexible sangat sesuai untuk anda. Office hour anda boleh melunasi kerja hakiki. Waktu rehat tengah hari, anda korbanlah masa untuk menjalankan perniagaan yang anda pilih. Jangan sesekali tidak melakukan tugas hakiki anda sebaliknya fokus kepada perniagaan sahaja. Tak baik tau, tak berkat. Tunaikan kerja hakiki dahulu. Kemudian, ada waktu lebih, barulah fokus dengan perniagaan sampingan.

# Bisnes tanpa modal. Jika anda memiliki komitmen lain yang banyak seperti membayar rumah, kereta, personal bank dan lain-lain. Mungkin anda perlu memilih bisnes tanpa modal yang besar terlebih dahulu.


# Bisnes yang ada mentor. Untuk berjaya kena ada give and take. Anda perlu mencari mentor yang boleh membimbing anda sehingga anda betul-betul serius nak berniaga. Nak terjun dalam sesuatu bidang tu, kena belajar selok belok bidang tu. Jangan main terjun je. Nanti usaha anda akan terputus di tengah jalan.


#Bisnes yang valid sepanjang zaman. Maksudnya, kena pilih bisnes yang tak akan pernah rugi sampai bila-bila. Bisnes yang memang orang sentiasa perlukan. Jangan pula memilih bisnes yang bermusim. Bila dah tak ada musim, anda terpaksalah berhenti. Kita nak bisnes yang sentiasa on 24 jam. on sepanjang hayat anda. Ergh? ada ke bisnes macam ni? Ada! Percayalah.


Anda nak tahu, kesemua ciri-ciri di atas hanya akan dapat temui melalui satu bisnes iaitu. BISNES SHAKLEE.

Eh!

Image may contain: 1 person, smiling


Pandang kiri. Pandang kanan. Tangan di bahu. Mata keatas! Sodah.

Shaklee suatu bisnes yang sangat valid sepanjang zaman. Kenapa? Ramai orang obses dengan kesihatan. Duit banyak, namun sakit, nak buat macam macam mana? Nak tak nak, ramai manusia mencari supplemen untuk memastikan kesihatan mereka sentiasa tip top. Betul tak?


Anda tidak perlu melakukan loan bank. Sayapun bermula dengan zero modal. Cuma di awal nak register member saya cuma perlu bayar RM90 untuk sabah/sarawak. Kalau semenanjung Rm80. Masih mampu kan? Customer nak beli, bank in. saya proceed order melalui sistem online www.shaklee2u.com.my. Mudah bukan?

Tidak seperti sesetengah perniagaan yang memerlukan anda loan puluh ribu di bank. Last-last anda yang down. Sebab tu, kena cari mentor yang betul. Bisnes yang betul. Macam shaklee ni? hehe

Mentor sangat penting dalam usaha anda ingin bisnes anda sustained. Mentorlah tempat anda bertanya banyak perkara. Mentorlah yang akan guide anda sampai anda berjaya mengaut 5, 6 7 angka keatas setiap bulan.

Saya sudah menikmati bonus empat angka dari shaklee. Juga untung runcit. Anda tak teringin mengikuti jejak kami? Banyak sangat kebaikan bila anda daftar member shaklee.

Kesihatan dapat, duit sampinganpun dapat. Best ke tak best? Ada yang dapat car bonus achiever. Percutian percuma ke oversea. Banyak lagi keistimewaan yang anda akan dapat.

Image may contain: 16 people, people smiling


Tak rasa teruja dengan tawaran ini?! Apa tunggu lagi? Saya sedang mencari 10 orang yang betul-betul serius untuk berbisnes. Apa tunggu lagi? Hubungi saya sekarang juga. Klik butang pink di bahagian kanan anda sekarang juga! Saya sudah tidak sabar untuk guide anda sampai anda mampu menjana 4,5 angka ke atas seperti saya.


No comments:

Powered by Blogger.