Rawatan Alternatif Vitiligo Atau Sopak Dengan Cepat Dan Berkesan


Apa itu Vitiligo atau penyakit sopak? Apakah pula rawatan alternatif vitiligo? | Vitiligo  adalah gangguan di mana kulit putih muncul di bahagian-bahagian tubuh yang berlainan. Ini berlaku disebabkan sel-sel yang menghasilkan pigmen (warna) dalam kulit dimusnahkan. Sel-sel ini dipanggil melanocytes (ma-LAN-o-sites). Vitiligo juga boleh menjejaskan membran mukus (seperti tisu di dalam mulut dan hidung) dan mata.

Apa yang menyebabkan vitiligo? 

Penyebabnya tidak diketahui. Vitiligo boleh menjadi penyakit autoimun. Penyakit ini berlaku apabila sistem imun anda tersilap dengan menyerang sebahagian daripada sel tubuh anda sendiri. 

Mereka yang mempunyai vitiligo,selalunya sistem imun mereka boleh memusnahkan melanosit dalam kulit. Ia juga mungkin disebabkan oleh satu atau lebih gen boleh membuat seseorang lebih cenderung untuk mendapatkan gangguan itu.

Sesetengah penyelidik berpendapat bahawa melanosit memusnahkan sel mereka sendiri. Destroy themselves! Kebanyakan orang pula berpendapat ianya disebabkan masalah  sunburn atau kecelaruan emosi. Sungguhpun begitu, belum terdapat kajian yang menyokong pendapat ini.

Siapakah yang berisiko?
Penyakit ini menyerang sesiapa sahaja tidak kira usia. Namun, ia lebih sinonim kepada mereka yang berusia 20-an dan mereka yang berkulit gelap.

Mereka yang mempunyai masalah autoimun seperti hyperthyroidisme juga sering dikaitkan dengan masalah ini. Walau bagaimanapun, kebanyakan mereka yang ada vitiligo tidak mempunyai masalah autoimun.

Image result for vitiligo
Apakah tanda-tanda vitiligo?

Tompok putih pada kulit adalah tanda utama vitiligo. Tompok-tompok ini lebih kerap terjadi pada kawasan di mana kulit terdedah kepada matahari. Kerap juga terjadi di bahagian kening, mata,  tangan, kaki, lengan, muka, dan bibir. 


Mereka yang menghidap vitiligo sering  mengalami petanda awal iaitu  rambut yang bertukar menjadi kelabu. Mereka yang mempunyai kulit gelap mungkin kehilangan warna di dalam mulut mereka.

Image result for vitiligo
Bagaimana vitiligo didiagnosis? 

Doktor akan menggunakan sejarah keluarga dan perubatan, ujian fizikal, dan ujian untuk mendiagnosis vitiligo. Doktor akan menanyakan anda  soalan seperti: 

Adakah anda mempunyai ahli keluarga dengan vitiligo? 

Adakah anda atau ahli keluarga mempunyai penyakit autoimmune?

 Adakah anda mengalami masalah ruam, selaran matahari atau masalah kulit sebelum patch putih muncul? 

Adakah anda mempunyai beberapa jenis tekanan atau penyakit fizikal? 

Adakah rambut anda menjadi kelabu sebelum umur 35 tahun? 

Adakah anda sensitif terhadap matahari?

 Doktor akan melakukan ujian fizikal untuk investigate  masalah perubatan yang lain. 

Ujian mungkin termasuk: 

#Mengambil contoh spesimen (biopsi) kulit yang terjejas untuk diperiksa 
#Ujian darah 
#Peperiksaan mata

RAWATAN ALTERNATIF MASALAH VITILIGO ATAU SOPAK.

Image result for MASALAH SOPAK

#VIVIX


Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*

Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju  berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Di Shaklee, keberkesanan anggur muscadine dimanfaatkan ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

Ianya membantu memperbaiki hingga ke peringkat selular.

Image result for vivix

Image result for TESTIMONI MASALAH SOPAK


#ESP


KeISTIMEWAAN Shaklee

ESP Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. 
Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.

Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
Membekalkan 9 asid amino.

Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Ianya sumber protein yang membantu menghasilkan sel yang baru dan sihat. Sel kita terdiri dari protein. Jadi, sangat digalakkan anda yang mempunyai masalah vitiligo atau sopak ini mengambil produk yang kaya sumber protein.

Jangan biarkan masalah anda menyebabkan anda merasa inferior dan tidak mahu berhadapan dengan masyarakat. Tugas saya untuk membantu anda. Jika anda menghubungi saya sekarang, anda layak mendapat konsultasi cara pengambilan produk ini dengan betul. Moga-moga, masalah anda dapat diatasi untuk selama-lamanya. 

Saya sedia membantu anda. Jom! hubungi saya segera dengan menekan butang pink di bahagian kanan anda sekarang juga. Jika anda teringin untuk mendapatkan produk ini dengan harga yang lebih jimat? Sila klik gambar di bawah untuk mendaftar sebagai ahli.


atau anda lebih suka menghubungi saya terus? 

Zarina Binti Ismawi
ID 1244624
Tel/Wassap : 0198583575

Saya berbesar hati jika anda menghubungi saya untuk mendapatkan konsultasi pertanyaan produk yang betul.Labels: , , , , ,