Cara Merawat Kulit Kusam Dengan Cepat


Cara Merawat Kulit Kusam | Apakah punca berlakunya kulit kusam? Muka tak nampak ada nur kata orang, walhal dah belanja besar demi aset muka. Namun, keputusannya tetap sama. Kulit tetap nampak kusam dan tak bermaya.

Punca Berlakunya Kulit Kusam

1. Stress. Stress merupakan gangguan psykologi yang dialami oleh sesiapa sahaja. Tidak kira lelaki mahupun wanita. Ianya akan menjejaskan hormon yang mengawal emosi kita. Hati-hati dengan stress kerana ianya akan mempengaruhi fizikal, fisiologikal dan mental kita. Hormon yang terjejas akan menyebabkan jerawat naik, kulit kelihatan lesu dan tidak bermaya,psoarosis(penggantian kulit yang berlaku dengan cepat), ekzema dan lain-lain.

2. Diet yang salah dan tidak seimbang. Zaman sekarang, banyak sangat makanan segera yang tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Nak dapatkan apa, semua ada. Ianya memang memudahkan kerja kita sebab tak perlu mengeluarkan tenaga untuk mendapatkan sesuatu menu tersebut. Tapi, kita perlu berhati-hati disebabkan makanan dalam tin dan segera ni banyak menggunakan bahan pewarna, perisa yang melebihi paras yang dibenarkan. Tidak mustahil ianya telah tercemar dengan bahan kimia.


Image result for diet yang tidak seimbang

3. Kerap terdedah dengan sinaran matahari/ultraviolet. Rutin harian yang memaksa kita terdedah di bawah sinaran matahari juga boleh menyebabkan kulit kita menjadi kusam dan tidak bermaya. Tambahan lagi jika tidak menggunakan sun block item. Lagilah kulit kita akan rosak teruk disebabkan terkena sinaran matahari secara langsung.



4. Terlalu kerap terdedah dengan radiasi.  Kita sedia maklum. Radiasi mampu merosakkan sel kita. Sumber radiasi alam sekitar sangat banyak. Telefon, tv, laptop, kapal terbang, sinar-x dan lain-lain lagi sumber yang mampu merosakkan sel kita. Dari hari ke hari, telomero kita akan semakin pendek. Bahagian hujung sel kromosom kita dipanggil sebagai telomero. Ianya melindungi sel kita dari rosak. Resveratrol mampu bertindak untuk memanjangkan telomero justeru akan melambatkan masalah penuaan, mengurangkan dedahan kepada pelbagai penyakit. Vivix lebih power disebabkan adanya polifenol yang jauh lebih baik dari resveratrol.

5. Kurang waktu rehat dan kerap berjaga di waktu malam. Tubuh kita perlukan rehat. Waktu malam adalah waktu di mana sistem badan kita akan berehat setelah bertungkus lumus seharian. Sungguhpun begitu, beberapa sistem yang lain masih tetap bekerja. Bayangkan jika non stop badan kita bekerja, ianya sudah tentu akan menganggu sistem yang ada. Lagikan mesin buatan manusia itu boleh rosak, apatah lagi kita manusia biasa ini. Kerap berjaga di waktu malam menyebabkan kita cepat letih dan lesu. Badan tidak bertenaga sebab kurangnya rehat. Mata sudah tentu akan sembab.

6. Merokok. Rokok mengandungi ribuan bahan kimia bertoksik untuk tubuh. Ianya bukan sahaja membahayakan nyawa. Namun, ianya akan mempercepatkan proses penuaan. Wajah kita akan kelihatan lebih tua dari usia sebenar. klik cara mudah berhenti merokok.


7. Pengambilan alkohol. Minuman beralkohol boleh menjejaskan kesihatan. Masalah fatty liver sangat bersangkut paut dengan pengambilan alkohol. Ianya akan mengganggu sistem dalam badan. Tidak menghairankan mereka yang mengambil alkohol kelihatan lebih tua dan kulit wajah bermasalah.



8. Pemilihan skin care dan alat kosmetik yang mempunyai bahan terlarang dan bahan kimia berat. Banyak sangat lambakan bahan kosmetik dan produk jagaan muka yang tidak mengikuti piawaiaan yang betul. Kita sebagai golongan marhaen janganlah mudah tertipu hanya kerana artis yang menjadi duta dan sering dipapar kat TV. Kita perlu bertindak bijak dengan mengkaji sesuatu produk. Nanti tak pasal-pasal muka kita rosak teruk, berisiko terkena kanser jugak. Dah jadi satu masalah ye. cara semak ubat, supplemen, alat kosmetik berdaftar dengan kkm.

RAWATAN BERKESAN KULIT KUSAM


Sape tak nakkan, mempunyai kulit wajah muda dan bebas masalah. Teringin weh. Selagi namanya perempuan kan. hehe. Hari ni nak share rawatan untuk mendapatkan kulit yang muda remaja, cerah, halus dan mulus, bebas jeragat, kusam dan piegmantasi semuanya.

*Vivix. Produk terunggul keluaran shaklee. Bertindak sebagai anti-oksidan yang tinggi dalam melindungi sel dari kerosakan akan radikal bebas. Kajian yang dilakukan membuktikan ianya mampu memanjang telomero iaitu melindungi kromosom dari rosak. Semakin panjang telomero, semakin lambat masalah penuaan.

*Collagen Powder. Collagen powder shaklee ini bukan sekadar kolagen biasa. Ianya diperolehi dari sisik ikan merah laut dalam. Bersaiz 1000 dalton yang mampu meresap dengan berkesan ke dalam kulit. Bahkan ianya diuji secara klinikal untuk menghasilkan kulit secantik bidadari.

*ESP. Produk tinggi protein dari soya ini bukan sembarangan. Ianya produk terlaris di pasaran. Selalu out of stok. Sel kita terdiri dari protein. Protein membantu membina sel yang rosak dan menukarnya kepada yang baru.  Kulit akan lebih gebu dengan ESP!

* Vitamin C sustained released. Vitamin c ekstrak dari jagung ini ternyata mampu mencerahkan kulit dan membantu kulit kusam anda kelihatan lebih sekata dan berseri. Diformulasi dengan pelepasan 100mg setiap 1 jam menjadikan selama 5 jam tubuh kita menerima bekalan vitamin c secara berterusan. Best ke tak best?


Image may contain: 3 people, text


Image may contain: 3 people, text


Image may contain: 1 person, smiling, text



Image may contain: 3 people, text


No automatic alt text available.






Jadi, anda tak teringin ke untuk mendapatkan kulit usia remaja anda. ? JOM! Wassap saya sekarang untuk mendapatkan semua produk di atas. Hanya tinggal klik butang pink di bahagian kanan anda sahaja.

ooops. Nak bagitau, tak lama agi produk penjagaan wajah shaklee YOUTH akan berada di pasaran Malaysia Mac ini. 
100% organik.
100% ujian klinikal dibuat.
Bebas dai 2500 bahan kimia bahaya.

Image may contain: text


No automatic alt text available.

No comments:

Powered by Blogger.