Cara Membuat Mee Sizzling Dengan Mudah Dan Cepat

/
1 Comments



Cara Membuat Mee Sizzling |  Husband saya suka sangat makan mee sizzling. Tup-tup lalu kat wall cara membuat mee sizzling dengan mudah dan cepat. Jadi, saya sharelah ye caranya.  Buat sendiri lebih nikmat terasa. hihi

Bahan-Bahan:

3 Ulas Bawang Merah
5 Ulas Bawang Putih
5 tangkai cili kering
1 inch Halia
Cendawan Shitaki
(Hiris Semua)
Stok Ayam

Ayam dipotong dadu
sayur sawi/kobis
Telur
Tepung Jagung
Yee Mee(Saya guna mee lain)-rebus sekejap dengan air panas
Sos Tiram
Kicap Cair
Kicap Pekat
Air

 



Cara Membuat :
1. Panaskan minyak dalam kuali.
2. Masukkan semua bahan yang bewarna merah. Tumiskan. Masukkan ayam yang dah dipotong dadu. 
3. Kemudian, masukkan stok ayam. Stok ayam ni saya guna CBB anak saya. Boleh ganti dengan kiub pati ayam.
4. Masukkan sedikit air, sos tiram, kicap cair, kicap pekat.
5. Masukkan tepung jagung yang dah dicampur dengan air bagi pekatkan kuah.

Siap kuahnya.
Saya tak tambah garam dan gula, sebab sos tiram dah rasa masin. Kurangkan masin dalam masakan. hehe

Image result for plate sizzling

Letakkan plate sizzling di atas api. Pecahkan telur, letakkan mee yang dah direbus tadi. Kemudian, letakkan kuah di atas nya. Tambah dengan sayur sawi yang dah dicelur. Nak sayur sentiasa segar? Meh nak ajar caranya. Gunakan Basic H je. Tak lah sayur tu nampak layu di Pantai Merdeka kan. Basic H ni dari kelapa. Bahan Organik. Selamat untuk seisi rumah. Nak cuci periuk hitam semua tupun boleh.






Image result for testimoni basic h


Image result for testimoni basic h

Berminat untuk mendapatkan Basic H ni? Klik je butang pink di kanan anda sekarang juga, okey? Saya akan reply wassap anda secepat yang mungkin.


You may also like

1 comment:

  1. terimakasih atas infonya dan jangan lupa kunjungi kami di www.rahma-store.com

    ReplyDelete

Powered by Blogger.