Atasi Masalah Stretch Mark Dengan Cepat dan Berkesan


Stretch mark adalah suatu keadaan di mana kulit kita merekah disebabkan beberapa faktor. Keadaan ini menimbulkan permandangan yang kurang menyenangkan. Namun, stretch mark boleh diatasi dengan langkah yang mudah.

Antara faktor berlakunya keadaan ini adalah:

1. Mengandung. Semakin besar perut anda, rekahan ini akan lebih jelas kelihatan kerana kulit kita menegang disebabkan baby semakin membesar di dalam rahim.


2. Masalah Selulit. Selulit juga boleh menyebabkan stretch mark terjadi. Selulit pula disebabkan kehadiran  lemak yang  di bahagian kulit. Stretch mark dan selulit adalah dua perkara yang berbeza. Namun, stretch mark boleh terjadi disebabkan selulit.


3. Masalah Berat Badan. Mereka yang mengalami berat badan yang berlebihan lebih berisiko untuk terjadinya stretch mark. Lebih-lebih lagi jika sebelumnya dia memiliki bentuk badan yang kurus, namun jika berat badan berlebihan, ianya akan turut menyumbang kepada berlakunya stretch martk. Jika yang obesiti menjadi kurus, kurangnya pengambilan protein boleh menyebabkan otot mengelebeh disebabkan otot tidak mendapat sumber protein yang mencukupi.


4. Penggunaan corticosteroid yang berterusan mampu mengurangkan paras kolagen dalam tubuh. Kolagen membantu menguatkan kulit. Namun, jika ianya berkurangan. Ianya boleh menyebabkan berlakunya stretch mark.

5. Perubahan hormon semasa tempoh puberty/akil baligh juga turut menyumbang kepada masalah stretch mark.

ATASI MASALAH STRETCH MARK DENGAN DUA LANGKAH INI

#1. Cream Herbal Blend


#2 Esp


Serbuk soya non GMO ini  kaya dengan sumber protein. Kita sedia maklum bahawa sel kita terdiri daripada protein. Protein sangat diperlukan bagi penghasilan sel yang baru. Ianya membantu memudarkan stretch mark. Even saya sendiripun rasa tak percaya, stretch mark di perut selepas bersalin makin pudar. Kulitpun makin hari makin cerah. Terbaik ESP!Berminat mendapatkan set untuk membuang stretch  mark ini? Jom! apa tunggu lagi. Pastikan ianya menjadi milik anda sekarang juga.! Tinggal klik butang pink di bahagian kanan anda sekarang juga.

Labels: , ,