Cara Atasi Masalah Bau Badan Pahit Dengan Cepat

" Puan, sejujurnya, saya ada masalah bau badan. Kuat sangat. Saya nak tahu sangat cara untuk atasi masalah bau badan saya. Dah banyak cara dan produk saya makan. Memang tak jalan. Tolong saya puan"
                         Mary, Perak.Atasi Masalah Bau Badan Dengan Cepat | Muka dah lawa sangat dah. Baby face. Tapi, rasa simpati sangat sebab bau badannya tidak sebaby face  wajahnya. Itu katanya bila kita puji wajahnya cantik mulus. Ramai yang menjauhi kerana masalahnya itu.Adakah anda memiliki masalah yang sama seperti Mary? Jangan dibiarkan masalah ini berlanjutan sehingga menjadikan rutin harian anda terganggu. Apatah lagi jika rasa inferior menjengah.


Antara kawasan yang kerap mengeluarkan peluh dan berbau adalah:

kaki
rambut
belakan telinga
ketiak
celah peha
pusat
tapak tangan
dll

Apakah faktor penyebab masalah bau badan?

  • Obese. Mereka yang berbadan besar selalunya cepat berpeluh dan berbau. Tambahan lagi toksin dalam badan akan dikeluarkan melalui peluh menyebabkan timbulnya bau yang kurang menyenangkan. Peluh itu sendiri tidak berbau sebenarnya. Namun, jika ianya telah bercampur dengan bakteria, ianya akan menyebabkan bau yang kurang enak hadir.

  • Makan makanan pedas. Makanan yang pedas menggalakkan pengeluaran peluh yang banyak seperti kari, bawang putih, cili dll.

  • Sesetengah keadaan disebabkan masalah kesihatan seperti diabetes, dll. Pesakit diebetes berbau busuk disebabkan masalah gangrene. Atau lebih dikenali sebagai sel di bahagian kulit tersebut telah mati dan menimbulkan bau yang sangat busuk seolah bau bangkai.
  • Hyperhidrosis atau berpeluh banyak adalah disebabkan masalah kelenjar peluh. Bakteria telah menukar peluh kepada cecair berasid menyebabkan ianya menyebarkan bau yang kurang menyenangkan. 
Cara Mengatasi Masalah Bau Badan:

1. Pastikan  anda mandi 3 kali sehari. Gunakan air suam bagi membunuh bakteria di tubuh anda. Gosoklah kawasan ketiak dengan menggunakan sabun anti bakteria.

2. Jika ketiak anda lebat dan panjang bulu rambutnya, usahlah ada hati membajanya semakin lebat. Bulu ketiak yang panjang dan sesak menghalang bahagian tersebut bernafas dengan baik. Cukurlah jika ianya sudah panjang.

Image result for bulu ketiak lelaki

3. Gunakan deodorant yang sesuai. Deodorant selalunya lebih berasid. Ianya mampu membunuh bakteria yang hidup di bawah ketiak anda.

4. Zaman ini, banyak sangat deodorant yang bersifat antiperspirant. Ada kalanya, kelenjar peluh telah tersumbat menyebabkan masalah bau badan terjadi. Namun, terdapat juga kajian yang mengatakan, ianya boleh menyebabkan berlakunya kanser payudara dan kanser prostate.

Image result for antiperspirant

5. Aluminium chloride juga boleh membantu mengawal masalah bau badan anda. Caranya mudah, hanya perlu gosokkanya di bawah ketiak pahit anda.6. Pembedahan ETS(Endoscopic thorasil sympatectomy)
Pembedahan ini hanya akan dilakukan jka semua cara telah dilakukan namun tidak berkesan. Surgery ini akan memusnahkan saraf yang berkaitan dengan pengeluaran peluh anda.

Rawatan lain yang anda perlukan?

Anda boleh berikhtiar dengan supplemen shaklee seperti berikut:

  • Vivix
Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*


Keistimewaan Shaklee

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Shaklee juga telah memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol. Ianya mampu memperbaiki hingga ke peringkat selular agar sistempun mampu beroperasi dengan normal dan sedia kala.  • Alfalfa. Tumbuhan alfalfa ini terkenal sebagai agent detoks yang membantu mengeluarkan toksin dari dalam darah dan usus anda. Kadang kala, masalah badan disebabkan sistem pencernaan yang tidak baik. Ianya akan menyebabkan tubuh mengumpulkan toksin yang banyak.
  • Herbalax. Herba terpilih ini juga turut berperanan sebagai agents detoks usus anda. Ianya mampu mengeluarkan toksin dari badan dengan berkesan.

  • Garlic. Adalah antibiotik semuladi yang mampu membantu anda membunuh bakteria. Kandungan allicin dalamnya yang terpelihara dengan proses perkilangan yang terjaga suhunya mampu membantu anda merawat masalah bau badan juga. Biarpun ianya bawang putih, namun ianya bukanlah sama seperti bawang putih mentah yang menyebabkan masalah bau badan anda.

Jangan biarkan masalah anda menjadi semakin parah! Jangan menunggu sehingga ramai rakan menjauhi anda kerana tidak mampu menahan bau badan anda itu. Bertindak sekarang! sebelum lebih ramai lagi yang memulaukan anda. 


Ingin mendapatkan supplemen shaklee dengan harga yang jauh lebih murah? Sila klik butang dibawah bagi mendapatkan harga ahli.


Jangan lupa add saya di
ID: 1244624

Labels: , ,