4 Cara Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin Secara Semulajadi


Masalah rambut gugur selepas bersalin adalah normal disebabkan pertukaran hormon kita dari fasa mengandung dan melahirkan. Terdapat pelbagai cara untuk mengatasi masalah keguguran rambut ini secara semulajadi.

Semasa bersalin anak pertama saya, rimas juga melihat belahan di tengah kepala semakin luas dan licin. Sampai ke satu tahap saya biarkan sahaja rambut tidak bersikat dan berikit. Fasa ini sekejap sahaja sebenarnya. Cuma, jika tidak dicegah awal, ianya akan berlarutan. Melihat rakan sekerja yang semakin nampak belahan tengah kepalanya, dia rasa sangat rimas sebab ramai orang menegur rambutnya yang semakin botak.

Usia masih muda, namun kepala sudah menunjukkan tanda botak yang serius tersangatlah membimbangkan dan memalukan. Betul tak? Mari saya kongsikan 4 cara atasi rambut gugur selepas bersalin secara semulajadi.

#1. Pengambilan nutrient dan mineral yang mencukupi. Sel rambut yang memainkan peranan penting bagi pertumbuhan dan menguatkan rambut adalah sel papilla. Ianya membekalkan nutrien dan oksigen kepada rambut. Jika kita menukarkan diet seharian kepada makanan organik, lebih banyak nutrien dan mineral akan diterima oleh sel rambut kita. Anda boleh mengambil makanan berasaskan protein bagi membantu  pembinaan sel rambut yang sihat dan kuat.

Related image

#2. Elakkan menyikat dan mengikat rambut dengan ketat. Ianya hanya akan menyebabkan akar rambut anda akan tercabut dan mengakibatkan lebih banyak rambut gugur. Lepaskan rambut anda untuk seketika. Biarkan ianya bernafas dengan sendiri.

Image result for rambut tegang

#3. Gunakan produk penjagaan rambut yang organik bagi memastikan masalah rambut gugur anda dapat diatasi dengan lebih cepat. Pastikan anda menggunakan minyak yang membantu penjagaan rambut seperti minyak zaitun dan minyak kelapa.

Image result for minyak zaitun untuk rambut

#4. Kurangkan stress. Stress ternyata mampu mengganggu sistem dalam badan kita berfungsi dengan baik. Kurangkan stress anda dengan meluahkan masalah anda kepada pasangan. 

Related image


Anda juga boleh mengambil produk berikut sebagai ikhtiar untuk masalah anda.

Image result for testimoni rambut gugur shaklee#ESP merupakan soya non GMO yang kaya dengan protein. Protein membantu menghasilkan sel yang baru. Ianya memperbaiki sel rambut agar lebih sihat dan kuat.

#B Complex membantu menguragkan stress, memperbaiki aliran di kepala.

#Zink atau vitalea iron formula membantu mengekala kelenjar merembeskan minyak yang melekat pada folikel rambut anda.

# Prosante- produk penjagaan rambut organik bebas bahan kimia mampu memelihara rambut anda

TESTIMONI SET RAMBUT GUGUR SHAKLEE

Image result for testimoni rambut gugur shakleeBerminat untuk mendapatkan set rambut gugur shaklee anda sekarang juga?

Atau anda ingin mendapatkan harga penjimatan dengan mendaftar sebagai member shaklee?


Apa tunggu lagi? saya sedia membantu anda. Jom! klik butang pink di bahagian kanan anda sekarang juga.

Labels: ,