Set Kesuburan Suami Isteri Shaklee Untuk Cepat Hamil- Memiliki cahaya mata sendiri adalah impian semua wanita. Menatap wajah comel baby, baunya yang sangat menenangkan pasti membuatkan kita bahagia. Betul tak? Namun, ada kalanya rezeki tidak memihak pada kita. Ada yang lambat dan ada yang cepat mendapat zuriat. Semua ini melibatkan aspek kesuburan suami isteri. 
 
 
Adakah anda seorang yang cepat lupa jika mengingati sesuatu perkara? Lemah daya ingatan? Anda pernah terfikir untuk mencari cara menguatkan dan meningkatkan daya ingatan anda dengan berkesan?

Sebelum itu, jom kita ambil tahu kenapa daya ingatan kita sangat lemah?


6 Punca Lemah Daya Ingatan:

1. Tidur Yang Tidak Cukup


Tidak mendapat tidur yang cukup. Otak kita tidak berehat dengan secukupnya. Kekurangan oksigen dibekalkan kepada sesuatu sitem pasti akan menjejaskan fungsi yang ada. Tidur terlalu nyenyak juga boleh menyebabkan perubahan mood dan kebimbangan, yang seterusnya menyumbang kepada masalah daya ingatan. Lihat sahaja jika kita terlebih tidur sepanjang hari, bukannya bangun dalam keadaan segar bugar, namun badan rasa letih, pening melampau dan sebagainya. Banyak sangat kajian menunjukkan terlebih tidur juga turut menyebabkan masalah memori.

Image result for sleeping


2. Ubatan-Ubatan

Sesetengah ubat-ubatan seperti ubat penenang, anti-depressi, tekanan darah dll, ianya menyebabkan kita hilang fokus. Kita boleh menjadi blurr dan lupa sebentar apa yang sedang terjadi. Kerap mengambil ubat-ubatan begini juga akan memberi kesan kepada masalah daya ingatan.

Image result for anti depression drugs


3. Masalah sistem thyroid

Apabila hormon tiroid kita rendah, ianya akan mempengaruhi sistem memori dan keupayaan kita untuk fokus. Inya termasuklah mereka yang mempunyai masalah hyperthyrodisme dll.

Image result for effects of inactive thyroid in memory

4. Pengambilan Minuman Beralkohol


Pengambilan minuman keras ini akan menyebabkan kita kehilangan memori untuk jangka waktu sekejap. Sebab tu kita dapat lihat mereka yang minum terlalu banyak akan melakukan sesuatu yang bukan normal. Tidur di tepi jalan, muntah sana sini dll. 

Image result for arak
Berdasarkan kajian yang telah dilakukan di sini, pengambilan alkohol akan meningkatkan risiko CBF, khususnya di kawasan frontal. Lobus frontal terlibat dalam fungsi motor, penyelesaian masalah, spontan, memori, bahasa, permulaan, timbang tara, kawalan dorongan, dan tingkah laku sosial dan seksual.


5. Stress dan Kebimbangan


Banyak sangat kajian menunjukkan stress boleh menganggu sistem dalam tubuh kita berfungsi dengan normal. Kesan tekanan pada ingatan termasuk gangguan terhadap keupayaan seseorang untuk mengekod memori dan keupayaan untuk mendapatkan maklumat.

Semasa tekanan, badan bertindak balas dengan menghasilkan hormon tekanan ke dalam aliran darah. Tekanan boleh menyebabkan perubahan akut dan kronik di kawasan otak tertentu yang boleh menyebabkan kerosakan jangka panjang.

Lebih-sekresi hormon tekanan yang paling kerap memburukkan memori ingatan jangka panjang yang tertunda, tetapi dapat meningkatkan memori jangka pendek.

Image result for stress



6. Kemurungan

Kemurungan telah dikaitkan dengan masalah ingatan, seperti kelalaian atau kekeliruan. Ia juga boleh membuat sukar untuk memberi tumpuan kepada kerja atau tugas lain, membuat keputusan, atau berfikir dengan jelas. Tekanan dan kebimbangan juga boleh menyebabkan ingatan yang lemah. Kemurungan dikaitkan dengan kehilangan ingatan jangka pendek. Ia tidak menjejaskan memori jenis lain, seperti ingatan jangka panjang dan memori prosedur, yang mengawal kemahiran motor. 

Gejala-gejala kemurungan yang lain termasuk: 

berasa sedih, cemas, kebas, atau tidak berkesudahan kehilangan minat dalam aktiviti atau hobi 

mempunyai sedikit tenaga dan

 merasa penat berasa gelisah atau mudah marah rasa malu, 

rasa bersalah, tidak berharga, atau tidak berkuasa

 kehilangan selera makan dan perubahan drastik dalam berat badan 

mempunyai masalah tidur atau tidur terlalu banyak memikirkan kematian atau bunuh diri mengalami masalah fizikal, seperti sakit kepala, sakit perut, dan sakit belakang


KUATKAN DAYA INGATAN ANDA DENGAN SUPPLEMEN BERIKUT..!!!!!

1.VIVIX


Ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu ini bersifat anti oksidan. Resvetarol mampu meningkatkan performance memory. Ianya adalah kajian dari negara barat yang sangat mengujakan.

Keupayaan resveratrol ternyata mampu emperbaiki hingga ke peringkat selular mampu mengembalikan fungsi awal tubuh.


2.OMEGA GUARD
Asid lemak omega 3 ternyata mampu memberikan kesan kepada kekuatan memori bagi orang dewasa dan kanak-kanak berdasarkan kajian yang telah dilakukan. read here.


OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.


3. LECITHIN

Ektsrak dari kacang soya ini bukan sahaja mampu memecahkan molekul lemak anda, bahkan ianya mampu mennguatkan daya ingatan anda.

Adakah anda mempunyai ibu ayah, adik beradik, rakan taulan yang mengalami masalah memori? lemah daya ingatan? sering lupa? Jadi, anda boleh hadiahkan atau cadangkan supplemen ini untuk mereka. Supplemen yang dikaji oleh sainstis yang bertauliah.

Hubungi saya segera:


Puan Zarina
ID 1244624
fb: Zarina Ismawi Ommasihat
Tel/Wassap: 0198583575
Bestkan melihat pasangan yang melahirkan anak kembar. Comel sangat! Teringin jugalah nak mendapatkan anak kembar. Nak tahu tak cara mendapatkan anak kembar? hehe. Kot-kotlah sangkut ye.


Anak kembar terjadi disebabkan 2 biji telur dilepaskan oleh si ibu semasa proses ovulasi. Selalunya hanya 1 biji ovum dilepaskan, namun ianya sangat jarang melepaskan dua biji ovum dalam satu masa. Sebab itu, peratus untuk mendapatkan anak kembar sangat tipis, namun ianya bukanlah mustahil.


Image result for ovum twin

7 Cara Mendapatkan Anak Kembar..!!!

1. Makan Ubi Kayu Dan Produk Tenusu.


Suku Yoruba di Afrika Barat adalah salah satu keajaiban dunia yang menunjukkan kadar tertinggi untuk kembar di dunia. Satu kajian penyelidikan menunjukkan bahawa ianya berkemungkinan diet wanita mereka. Wanita-wanita dalam suku ini diketahui makan  ubi kayu dengan banyak. 


Terdapat sebab untuk mempercayai bahawa sayur-sayuran itu dianggap mengandungi bahan kimia yang menyebabkan ovulasi hiper. Terdapat juga kajian yang menunjukkan bahawa wanita yang makan banyak susu juga 5 kali lebih berkemungkinan untuk mengandung anak kembar. Ia mungkin hormon pertumbuhan yang dirawat dan dimakan oleh susu lembu atau produk tenusu dari lembu yang akan membantu meningkatkan peluang anda.

Image result for cassava


2. Ambil Folik Asid

Kajian di Australia menunjukkan, terdapat hubungan antara wanita yang mengambil asid folik sebelum mengandung lebih cenderung untuk hamil dengan kembar. Asid folik sangat penting untuk kehamilan dan bantuan yang sihat dalam mencegah kecacatan tiub saraf. Ia juga memainkan peranan penting dalam membantu badan anda menghasilkan sel darah merah.

Sel darah merah membantu membawa oksigen ke seluruh badan anda. Bukan sahaja anda perlu mengambilnya sebelum anda mula mengandung tetapi sepanjang kehamilan anda dan juga selepas itu. Kajian telah menunjukkan bahawa asid folik dapat membantu melindungi anda dari penyakit jantung juga.

3. Mengandung semasa Breast Feeding!

BF hanya akan menjamin perancangan kehamilan dalam tempoh 6 bulan. Selepas tempoh itu, tidak mustahil ibu BF boleh mengandung. Bahkan, kajian banyak menunjukkan ibu yang mengandung semasa proses BF, lebih tinggi peluang mendapatkan anak kembar! wah! saya ada peluang neh. hehe

Image result for breast feeding

4.  Menunggu usia tua


Walaupun menunggu sehingga anda lebih tua mungkin mengurangkan peluang anda hamil secara amnya, tidak biasa bagi wanita yang lebih tua hamil dengan kembar ketika mereka mendapati diri mereka mengandung. Hal ini adalah disebabkan turun naik yang lebih besar dalam tahap hormon, khususnya hormon yang merangsang folikel (FSH). Hormon ini merangsang pengeluaran telur untuk ovulasi menjadikannya lebih cenderung untuk melepaskan dua telur.

Image result for ibu tua mengandung


5. Tambah berat badan anda


Wanita yang mempunyai berat badan sederhana atau lebih mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mengandung anak kembar. Penyelidik telah mendapati bahawa wanita yang mempunyai BMI pra-kehamilan sebanyak 30 atau lebih lebih cenderung untuk hamil kembar berbanding wanita dengan BMI lebih rendah daripada 30. Wanita yang tinggi juga lebih cenderung untuk mengandung anak kembar juga.


Image result for gemuk mengandung

6. Ambil EPO (Evening Primrose Oil)

Minyak Primrose terkenal untuk kesuburan, ianya  berfungsi membantu wanita  mengeluarkan lendir serviks yang sihat yang mengalir dalam saluran pembiakan. Anda mahu lendir serviks yang sihat kerana ia membantu sperma bertahan di dalamnya untuk lebih lama. Ini akan membantu menjadikan perjalanan sperma ke ovari lebih mudah. Untuk mencuba mengandung kembar, dinasihatkan mengambil minyak primrose petang pada puncak haid untuk menaikkan ovulasi.


IKHTIAR HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE!!


[18 TAHUN BERNIKAH, AKHIRNYA MELAHIRKAN ZURIAT SENDIRI DI USIA 37 TAHUN DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE]
.

Assalammualaikum  Hai. Nama saya Zarina Binti Ismawi. Saya nak kongsikan kisah mak saudara saya yang berjaya hamil asbab dari pengambilan set kesuburan shaklee.
.
.
Saya masih ingat lagi bulan Mac 2017, Makcik saya bertanya tentang set kesuburan shaklee. Dah beribu habis membeli produk yang lain. Jadi, dia teringin mencuba shaklee.
.
.
Saya mencadangkan set kesuburan shaklee untuk pakcik dan makcik saya. Makcik saya mengambil esp, gla, b complex, vitalea, vitamin c dan vivix. Manakala pakcik saya mengambil omega guard, vitalea dan vivix.
.
.
Setiap bulan, saya akan membantu mengira waktu subur mereka dengan tepat dan mencadangkan tarikh yang sesuai untuk mereka bersama.
.
.
Makcik dan pakcik saya sangat konsisten dalam pengambilan supplemen shaklee. Langsung tidak pernah skip.
.
.
Akhirnya setelah 6 bulan makcik saya konsisten dengan set kesuburan shaklee, dia mengalami demam yang teruk sehingga terkulai lemah. Muntah dan tidak mampu menghidu bau ikan segar.
.
.
Awalnya saya sangat nervous. Sebab orang kampung membawa cerita makcik saya jatuh sakit selepas mengambil supplemen shaklee. 
.
.
Tapi, saya tetap yakin. Barangkali dia mengandung. Saya menyuruh makcik saya untuk check upt. Check kali pertama terdapat satu garisan clear dan satu lagi kabur. Dalam hati saya merasakan makcik saya mengandung.
.
.
Saya belikan makcik saya upt yang lebih mahal. Check sekali lagi, dan wow! double line!
.
.
Sayalah antara orang yang paling gembira. Malam tu juga saya nasihatkan makcik saya untuk bersedekah di surau sebagai tanda terima kasih dengan Allah.
.
.
Menangis kesyukuran mereka suami isteri. Bayangkan, 18 tahun menunggu zuriat kandung sendiri. Suatu tempoh yang bukan sekejap. Perlukan kesabaran yang tinggi.

Jadi, kepada sesiapa yang masih belun dikurniakan cahaya mata, kita masih ada harapan jika kita mahu berusaha.
.
.
Berusaha, yakin dan sentiasa berdoa. InshaAllah, pasti Allah akan makbulkan. 
.
.
Makcik saya sangat percaya dengan shaklee. Dari mengandung  beliau tidak mempunyai masalah HB rendah, tiada darah tinggi dll. Berpantang dengan vivix dan set berpantang shaklee sangat membantu beliau lebih cergas walaupun ini anak pertamanya.
.
.
Bestkan mendengar kisah makcik saya..? Jadi, kepada sesiapa di luar sana yang ingin berikhtiar mendapatkan cahaya mata, kenapa tidak mahu mencuba shaklee...?

Anda teringin berikhtiar dengan shaklee? Sebagaimana saya memberikan konsultasi terbaik kepada makcik saya. Beli dengan saya, layak mendapatkan konsultasi terbaik dari saya.



Jika anda berminat untuk mendapatkan set kesuburan dan set kehamilan shaklee ni, and aboleh hubungi saya sekarang juga untuk mendapatkan info tentang produk. Melahirkan anak kembar tidak mustahil kan. Siapa tahu, anda dan saya bertuah? hehe


Puan Zarina Ismawi
Tel/ Wassap : 0198583575




Memiliki anak sememangnya impian si suami dan isteri setelah melayari alam perkahwinan. Namun, semua itu adalah rezeki dari Allah swt. Tugas kita, berusaha mengikut nasihat doktor pakar sakit puan dan berikhtiar dengan vitamin untuk merangsang kehamilan wanita. Boleh ke?



Tiada yang mustahil di dunia ini, percayalah. Jom baca testimoni makcik saya terlebih dahulu. Lepas tu, terpulang kepada anda untuk percaya atau tidak.




[18 TAHUN BERNIKAH, AKHIRNYA MELAHIRKAN ZURIAT SENDIRI DI USIA 37 TAHUN DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE]
.

Assalammualaikum  Hai. Nama saya Zarina Binti Ismawi. Saya nak kongsikan kisah mak saudara saya yang berjaya hamil asbab dari pengambilan set kesuburan shaklee.
.
.
Saya masih ingat lagi bulan Mac 2017, Makcik saya bertanya tentang set kesuburan shaklee. Dah beribu habis membeli produk yang lain. Jadi, dia teringin mencuba shaklee.
.
.
Saya mencadangkan set kesuburan shaklee untuk pakcik dan makcik saya. Makcik saya mengambil esp, gla, b complex, vitalea, vitamin c dan vivix. Manakala pakcik saya mengambil omega guard, vitalea dan vivix.
.
.
Setiap bulan, saya akan membantu mengira waktu subur mereka dengan tepat dan mencadangkan tarikh yang sesuai untuk mereka bersama.
.
.
Makcik dan pakcik saya sangat konsisten dalam pengambilan supplemen shaklee. Langsung tidak pernah skip.
.
.
Akhirnya setelah 6 bulan makcik saya konsisten dengan set kesuburan shaklee, dia mengalami demam yang teruk sehingga terkulai lemah. Muntah dan tidak mampu menghidu bau ikan segar.
.
.
Awalnya saya sangat nervous. Sebab orang kampung membawa cerita makcik saya jatuh sakit selepas mengambil supplemen shaklee. 
.
.
Tapi, saya tetap yakin. Barangkali dia mengandung. Saya menyuruh makcik saya untuk check upt. Check kali pertama terdapat satu garisan clear dan satu lagi kabur. Dalam hati saya merasakan makcik saya mengandung.
.
.
Saya belikan makcik saya upt yang lebih mahal. Check sekali lagi, dan wow! double line!
.
.
Sayalah antara orang yang paling gembira. Malam tu juga saya nasihatkan makcik saya untuk bersedekah di surau sebagai tanda terima kasih dengan Allah.
.
.
Menangis kesyukuran mereka suami isteri. Bayangkan, 18 tahun menunggu zuriat kandung sendiri. Suatu tempoh yang bukan sekejap. Perlukan kesabaran yang tinggi.

Jadi, kepada sesiapa yang masih belun dikurniakan cahaya mata, kita masih ada harapan jika kita mahu berusaha.
.
.
Berusaha, yakin dan sentiasa berdoa. InshaAllah, pasti Allah akan makbulkan. 
.
.
Makcik saya sangat percaya dengan shaklee. Dari mengandung  beliau tidak mempunyai masalah HB rendah, tiada darah tinggi dll. Berpantang dengan vivix dan set berpantang shaklee sangat membantu beliau lebih cergas walaupun ini anak pertamanya.
.
.

Bestkan mendengar kisah makcik saya..? Jadi, kepada sesiapa di luar sana yang ingin berikhtiar mendapatkan cahaya mata, kenapa tidak mahu mencuba shaklee...?

Anda teringin berikhtiar dengan shaklee? Sebagaimana saya memberikan konsultasi terbaik kepada makcik saya. Beli dengan saya, layak mendapatkan konsultasi terbaik dari saya.

..................................................................................................

Ini berdasarkan kisah benar makcik saya. Bila becerita tentang perancangan kehamilan, antara vitamin yang perlu kita ambil adalah:

Zink
Menurut persatuan Kehamilan Amerika, zink menyumbang kepada  ovulasi dan kesuburan pada wanita dan juga pengeluaran air mani dan testosteron pada lelaki.



Folic asid

Asid folik adalah vitamin B-kompleks yang digunakan oleh badan untuk menghasilkan sel darah merah. Vitamin ini akan membantu menghasilkan darah tambahan untuk badan anda semasa hamil dan ia mengurangkan kemungkinan kecacatan tiub saraf (masalah dalam saraf tunjang bayi)


Coq10
Berdasarkan kajian, ianya membantu menghasilkan kualiti sperma yang berkualiti. Terdapat kes di mana suami pula yang menyumbang kepada proses isteri lambat mengandung disebabkan bilangan sperma suami yang berkualiti sangat rendah.



Multivitamin
Terdapat kajian yang dilakukan menunjukkan bahawa wanita yang mengambil multivitamin mempunyai redah peluang untuk mempunyai masalah ovulasi.



Omega 3 fatty acid

Kajian yang dilakukan di Nentherland, melibatkan IVF telah menunjukkan bahawa pengambilan asid lemak mampu memperbaiki kualiti embrio.


Iron
Iron diperlukan bagi menghasilkan haemoglobin. Kekurangan oksigen dalam sel darah merah akan membuatkan sel tidak berfungsi dengan baik.
 

Gla
Ianya mengandungi EPO atau Evening Primrose Oil yang membantu wanita mempunyai pengeluaran lendir serviks yang sihat yang mengalir dalam saluran pembiakan. Anda mahu lendir serviks yang sihat kerana ia membantu sperma bertahan di dalamnya untuk lebih lama. Ini akan membantu menjadikan perjalanan sperma ke ovari lebih mudah.

Anda boleh melakukan sedikit kajian bagi meyakinkan diri anda untuk berikhtiar dengan semua supplemen ini tau. Cuma, usia kita semkain meningkat setiap hari. Jadi, peluang untuk itu juga akan semakin rendah. Selagi mampu, mengapa anda tidak mahu mencuba?

Beri saya peluang untuk membantu and adan pasangan.

Hubungi saya segera untuk bertanyakan info lanjut tentang produk ini.


Puan Zarina Ismawi
Facebook: Zarina Ismawi Ommasihat
Tel/Wassap:0198583575

Memiliki anak kecil memang seronok. Tapi, bila mereka hilang selera makan, menjadi picky eater, ianya sangat merisaukan. Dengan berat badan berkurang, nak tak nak, kita kena kreatif mencari cara sesuai untuk menambahkan selera makan anak.

                                      Mesti Baca>> Berat Badan Anak Bertambah, ini rahsianya..!!


Sepanjang kehidupan melihat dengan kepala sendiri anak membersar di depan mata, memang kita akan melalui fasa berhadapan dengan anak yang tidak mahu makan.  Selalunya mereka bersikap seperti ini jika mereka demam, sakit gigi, bengkak gusi dll. Kita sebagai ibu bapa perlu peka dengan keadaan anak kita.

Saya perasan, bila ank saya demam, nasi, bubur semua dia memang susah nak makan. Memilih sangat. Mengharapkan susu ibu semata-mata memang tak cukuplah nutrisinya untuk mereka kan.

Cadangan idea menarik minat anak-anak untuk menambah selera makan:

1. Anda boleh menghasilkan bento untu anak. Hiaskannya dengan kreativiti anda. Boleh search di internet untuk membantu anda ya.

Image result for cadangan menu anak anak picky eater

Anak-anak selalunya suka kepada perkara yang bewarna warni. hehe

2. Berikan mereka nugget home made

Image result for nugget home made

Anak saya, nak pula makan nugget ni kalau dia tiba-tiba tak da selera makan. Alhamdulillah, at least dia naklah makan makan walaupun tak banyak. Resepinya mudah sangat

daging ayam
carrort
tepung jagung
lada sulah
telur

semua bahan ni perlu dikisarkan. Lepas tu goreng. Mudah kan?

3. Berikan mereka smooties

Image result for smoothies untuk anak

Saya perhatikan, apabila anak saya tidak mahu makan, dia lebih suka makan makanan yang ringan dan mudah ditelan. Contohnya smooties. Saya suka mengisar kurma, susu fresh milk dan mealshake shaklee untuk dia. Nak add on sayurpun ok. Rasanya sangat sedap tau!

BERIKAN DIA MEALSHAKE SHAKLEE..!!!


Sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein.

Kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan anak-anak kita.

Ianya berperisa vanilla sudah tentu akan menarik selera makan anak anda.




Even anak kita selalu mengalami masalah sembelitpun, elok sangat kalau nak ambik mealshake ni tau.

                                       Mesti Baca>>> Masalah Sembelit Anak Hilang, ini petuanya.


Jom mommy, hadiahkan mealshake ni untuk anak kesayangan mommy. Kadangkala kita buntu dengan anak hilang selera makan kan. Tak dapat nak fikir bagaimana caranya. Tapi, sebenarnya kita tidak tahu jalannya. Nah, sekarang saya dah share, Jom contact saya sekarang untuk dapatkan produk ini. 

Puan Zarina Ismawi
Tel/Wassap: 0198583575
Facebook: Zarina Ismawi Ommasihat
Powered by Blogger.