Best sangat ke Vitamin C Shaklee sehingga ramai orang nak beli? Apapun, jom kita tengok video ni ye.


Vitamin Untuk Anak- Anak Yang Selalu Sakit | Memiliki anak berusia 2 tahun kebawah memang sangat mencabar kerana usia begini mereka sering jatuh sakit. Fenomena semulajadi bagi membantu membina sistem imun badan mereka. Dapatkan vitamin untuk anak-anak yang selalu sakit bagi membantu masalah anda!


" Kalau period memang rasa nak mati. Sakit sangat. Doktor bagitau, saya ada endometriosis. Ada tak cara nak mencegah dan mengatasi endometriosis kak? Bantu saya kak. Saya dah operate semua. Still tak jalan. Tak kan saya nak bergantung dengan ubat tahan sakit selamanya " Angel, 34



Penyakit Kaki Tangan Dan Mulut semakin merebak sekarang. Bagi mengurangkan jumlah yang berjangkit, kita perlu cakna cara mencegah penyakit HFMD ni agar tidak melarat.


Betulkah pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang bocor dan hanya perlu bergantung dengan dialisis dan steroid sepanjang hidup? Adakah tiada rawatan alternatif untuk merawat buah pinggang rosak dan bocor? Mari kita bincang bersama-sama.



Pengedar Shaklee Mukah | Puan Hasiah Basli orangnya sangat pendiam. Namun sale bulanan beliau memang power! Saya sendiri teringin nak berguru dengan beliau. Hehehe.

Jika anda berada di Mukah, Oya, serta di kawasan sekitarnya. Bolehlah contact beliau. Atau direct wassap di:


Susah ke nak mencari pengedar shaklee sarawak di kawasan anda? Ni ha, saya nak share senarai nama pengedar shaklee di kawasan sarawak. Anda hanya perlu hubungi mereka. Mereka ini berpengalaman kerana diguide direct oleh Master Adilah Manaf dan Master Fahmy.
1.


Nama: Azimah Binti Uji
Status: Berkahwin
Umur: 30 tahun
Produk Shaklee Pertama Diguna: Ostematrix
Shaklee Effects: Sembelit hilang, badan rasa lebih bertenaga
Pengedar Shaklee: Sibu dan sekitarnya
Number telefon: 0148874541
Personaliti: Peramah dan Friendly
Direct Wassap:

 2.


Nama: Noor Anissah Binti Rahamad
Status: Berkahwin
Umur: 25 tahun
Produk Pertama Shaklee Diguna: Set Tambah Berat Dan Set Kulit Cantik
Shaklee effects: Berat Bertambah dan kulit makin putih dan jarang demam
Pengedar Shaklee Kawasan: Batu Niah, Pasar Ngu, Sepupok, Miri, Sarikei
Number Telefon: 0146828274
Personaliti: Pendiam but friendly, penyayang dan hardworking
Direct Wassap:

3.


Nama Penuh: Hasiah Binti Basli
Status: Berkahwin
Umur: 46 tahun
Produk Pertama Diguna: Vita Lea for children
Shaklee effects: anak jarang demam seperti sebelumnya
Pengedar Shaklee Kawasan : Mukah, Uitm Mukah dan sekitarnya
Number telefon: 0143922677
Personaliti: Ceria dan Penyayang



Kata orang, di awal pregnancy ni, kita perlu lebih berhati-hati. Sepupu saya, mengalami keguguran anak pertama hanya kerana dia terjatuh di bilik mandi. Saya tawarkan diri berkongsi tips berpantang selepas keguguran dengannya. Moga dia cepat recovery seperti sedia kala. 



Adakah anda salah seorang seperti saya yang bersalin secara caesar? Masih ingat momen tu mami? Ngeri kan. huhu. Dilema kita lepas bersalin caesar ni adalah, untuk mencari tips luka caesar cepat sembuh.


Bersalin secara pembedahan ni bukan mudah. Statistik menunjukkan ramai wanita yang mengalami mati mengejut dalam tempoh berpantang disebabkan pulmonary embolisme.


Antara langkah-langkah yang perlu kita lakukan adalah:

1. Pastikan kawasan jahitan czer kita sentiasa kering dan dicuci sentiasa bagi mengelakkan berlakunya jangkitan kuman di kawasan tersebut.

Time saya bersalin anak pertama dulu, doktor ada bekalkan kepada saya kapas dan alkohol bagi mencuci luka jahitan. Ianya bagi mengelakkan berlakunya jangkitan kuman di kawasan tersebut.

Jika, jahitan sentiasa basah, ianya agak mengambil masa untuk cepat sembuh.



2. Mulakan pergerakan yang sederhana selepas bersalin. Jangan anda manjakan diri. Kita takut anda akan mengalami darah beku sehingga menyebabkan darah terdeoksigen tidak akan dapat diagihkan ke seluruh tubuh anda. Pergerakan yang sederhana ini akan membantu sistem aliran darah kita mengalir seperti sedia kala walaupun ianya tidak sebaik sebelum kita melakukan pembedahan. 

Ianya sangat penting untuk tubuh kita. Sebab itu, sangat penting anda mengambil suntikan heparin selepas melakukan operation czer.


3. Elakkan pengambilan ikan haruan. Sesetengah doktor akan menasihati anda untuk mengelak dari mengambil ikan haruan sebagai satu cara mempercepatkan luka sembuh. Ianya boleh merisikokan anda untuk mengalami adhesion colic. Dimana usus dan dinding rahim anda melekat antara satu sama lain.

Image result for adhesion colic

Saya ada seorang rakan yang mengalami adhesion colic. Dia kerap mengalami kesakitan yang teruk disebabkan komplikasi dari pembedahan yang dilakukan sebelumnya. Ikan haruan akan menyebabkan healing process itu berlaku dengan tidak semulajadi. Terlalu cepat menyebabkan tissue akan menjadi berparut.

4. Jangan skip intake buah dan sayur dalam menu berpantang. Buah dan sayur mempunyai vitamin yang turut membantu dalam proses penyembuhan luka selepas bersalin zcer. Terutamanya yang kaya dengan vitamin C. Kalau boleh, elakkan pengambila buah atau sayur yang menyebabkan luka anda terasa gatal dan sebagainya. 

Certain orang kita ni jarang nak follow sangat cara berpantang orang lama, lama-lama luka jahitan bernanh semula, dan gatal. Lagi ngeri kan!
5. Amalkan pengambilan vivix shaklee! sejurus selepas anda bersalin.

Laaa, jual barang rupanya. eh! Bukan sembarangan tau saya suggestkan untuk anda mengambil vivix. Anda nak tahu, vivix shaklee ni tinggi polifenol yang membantu dalam proses rejuvenate sel kita. Kiranya, ia membantu memperbaiki hingga ke peringkat sel kita. Penghasilan sel yang baru dapat membantu mempercepatkan luka kita sembuh. Bukan sahaja dari luar kita kena jaga tau, dari dalam. Ingat mudah ke bersalin czer? Berlapis-lapis kena belah tau. Seram!

Tonik merah ni bukan sembarang tonik. Kandungan anggur muscadine, lobak ungu, elderberry sangat kaya dengan anti oksidan. Ianya membantu memberikan kecergsan pada tubuh anda, memperbaiki hingga ke peringkat sel. Nak bina sel baru pula, kena cukup pengambilan protein. Jangan risau, shaklee ada ESP yang membantu memberikan protein kepada tubuh anda.


Testimoni Vivix Untuk Bersalin Czer











Ramai dah merasai kesan positive pengambilan vivix shaklee. Jadi, kini giliran anda pula. Saya dah, dan anda pula selepas ini. 

Luka di bahagian luar, kita masih boleh perhatikan elok. Luka di bahagian dalam? Sebab tu, even dah berbulan selepas bersalin czer, masih ramai lagi yang mengadu rasa berdenyut di kawasan luka jahitan.

Rahim kita ni nak pakai lama kan. Nilah aset yang kita ada. Jom, melabur untuk kesihatan dalaman kita. Jangan tunggu luka jahitan berdarah dan bernanah kembali. Kita berikan yang terbaik untuk diri. Berpantang sekali sahaja. Bukannya lama kan. Kalau boleh, biarlah dah habis pantang, kita benar-benar sihat.

Jika anda ingin mendapatkan produk ini, hubungi saya segera untuk mendapatkan info.


Atau anda ingin mendapatkan produk ini segera dengan membeli secara online:



>>>>Mesti Klik..!!! Penjimatan sehingga 15-20% dengan mendaftar sebagai member shaklee sekarang juga..!!

Disclaimer:* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Saya antara peminat masakan chinese, antaranya adalah siew mai. Resepi originalnya adalah menggunakan daging babi. Tapi, hari ni, saya akan share resepi Siew Mai halal yang mudah dan cepat untuk kita lakukan even kita ni ibu bekerjaya.



Bersalin secara ceasar bukanlah pilihan seorang wanita termasuk saya. Apakan daya, demi menyelamatkan nyawa bayi dalam kandungan, saya rela dibelah demi lahirkan zuriat yang dikandung. Sebab itu, saya ada pengalaman berkaitan suntikan ubat pencair darah atau heparin sebagai cara untuk mengatasi darah beku ni.


Penting ke Suntikan Heparin Selepas Bersalin..??


Berdasarkan statistik kematian ibu mengandung dan berpantang yang telah dikeluarkan oleh KKM, embolisme paru-paru menjadi salah satu penyumbang tertinggi kematian yang telah direkodkan.


Jom Kenali Dulu Apa Itu Heparin.



Heparin adalah agen antikoagulan iaitu ubat pencair darah yang menghalang pembekuan darah ke organ-organ penting dalam badan dan menyebabkan aliran darah terganggu. Heparin tidak akan melalui placenta dan menjejaskan kandungan anda.

 Ia hanya berfungsi di dalam badan anda untuk menghalang pembekuan darah. Heparin digunakan untuk :

#Wanita yang mempunyai antibodi yang boleh menyebabkan pembekuan darah tidak normal yang seterusnya mangakibatkan keguguran kandungan. 

#Wanita selepas bersalin yang mempunyai risiko yang tinggi untuk mengalami pembekuan darah pada arteri atau vena.

Heparin boleh disuntik:

  Bahagian subcutaneous (Bawah lapisan kulit) 

Heparin disuntik 2 kali sehari: 
 Satu dos pada pagi 
 Satu dose pada petang (12 jam jarak daripada dos pagi) 

Cara Penyimpanan:

 Simpan pada suhu bilik. Lindungi dari cahaya dan jauhi ubat ini daripada kanak-kanak

  Heparin boleh digunakan dalam masa 28 hari selepas dibuka 

Hubungi Doktor dengan Segera!!! jika: 

 Lebam-lebam tanpa sebab 
 Pendarahan luar biasa. Eg: hidung, gusi, najis, kencing, batuk atau kahak berdarah 
 Tindakbalas alahan kepada ubat heparin/LMWH seperti muntah, berpeluh, gatal-gatal, kesukaran bernafas, bengkak pada muka, bibir, lidah atau tekak serta berasa seperti hendak pengsan 

Sekiranya anda terlupa:
 Jika kurang 4 jam dari waktu suntikan, suntik terus dos yang sama sebaik anda menyedarinya 

 Jika melebihi 4 jam dari waktu suntikan, tinggalkan dos terlupa dan ambil dos yang seterusnya. Jangan Gandakan Dos!!

Masa bersalin anak pertama secara ceasarian, saya dan suami ke klinik berdekatan untuk mengambil suntikan heparin ini. 20 kali injection!!! Tempohnya adalah 10 hari selepas bersalin dimana dua kali sehari. Pagi dan petang. Habis lebam lengan saya masa tu. Bila membaca tentang kematian mengejut selepas bersalin, barulah saya faham kenapa wanita selepas bersalin perlu sangat suntikan ubat pencair darah ni.

Image result for isteri meninggal selepas bersalin

Ingat lagi tak kisah seorang wanita suri rumah yang meninggal seorang diri dalam rumah ketika suaminya berkerja sebagai driver lori, bayinya masih menyusu semasa si ibu telah pergi?huhu.

Sedih gilerr weh bila ingat balik kisah tu. Sebab tu, suami dan wanita jangan ambil mudah tentang penjagaan diri selepas bersalin.

Simptom selepas bersalin apa yang memerlukan rawatan kecemasan segera?
Pergi ke hospital dengan segera jika anda mengalami mana-mana simptom yang tertera di bawah:

#Kehilangan banyak darah dengan tiba-tiba atau berterusan, termasuk darah beku. Ini mungkin diikuti dengan tanda-tanda kejutan, seperti denyutan jantung yang pantas, pening kepala, berpeluh dan rasa seperti hendak pitam. 

Image result for tumpah darah

#Jika pendarahan semakin banyak, dan tuala wanita anda lencun dalam sejam, atau darah beku lebih besar dari saiz syiling 50 sen, hubungi 999 dan minta ambulans atau pergi ke hospital dengan segera.

#Sakit kepala yang teruk atau berpanjanganIni mungkin kesan sampingan suntikan epidural atau anestesia spina, dan anda mungkin mengalami sakit kepala yang teruk bila anda duduk atau berdiri.

Image result for sakit kepala

Anda perlu ke kecemasan sekiranya,

Dalam 72 jam pertama selepas bersalin, sakit kepala yang teruk juga mungkin
tanda pra-eklampsia, bersama dengan penglihatan kabur dan/atau berasa loya. Jika anda mengalami tanda-tanda tersebut bersama sakit kepala, hubungi 999 dan minta ambulans datang atau pergi ke hospital dengan serta-merta.

#Tekanan darah tinggi. Tekanan darah anda perlu diambil dalam masa enam jam pertama selepas bersalin. Jika angka di bawah (diastolik) melebihi 90, ini mungkin tanda anda mengalami pra-eklampsia dan berisiko menghidap eklampsia sepenuhnya. Tekanan darah anda perlu diambil sekali lagi dalam masa empat jam jika anda tiada tanda-tanda lain.

Jika anda mengalami tanda-tanda lain pra-eklampsia seperti sakit kepala, penglihatan kabur atau berasa loya, anda harus menghubungi 999 dan minta ambulans datang atau pergi ke hospital dengan serta-merta.

#Sakit di bahagian atas abdomenAnda mungkin mempunyai keadaan yang jarang berlaku dipanggil sindrom HELLP jika anda melahirkan kira-kira 48 jam lalu dan mempunyai tanda-tanda berikut:

Image result for sakit bahagian atas abdomen selepas bersalin


#berasa amat penat;, dan berasa loya; merasa kelembutan atau sakit di bahagian atas abdomen.

HELLP menjejaskan fungsi hati anda dan bagaimana darah anda membeku. Anda juga mungkin merasa seperti anda mendapat selesema. Gejala-gejala ini perlu diperiksa segera, jadi anda perlu hubungi doktor anda atau pergi ke jabatan kecemasan hospital yang terdekat (A & E).

#Nafas pendekNafas pendek biasa berlaku jika anda melakukan sesuatu yang aktif seperti mendaki bukit. Tetapi jika anda berasa sesak nafas dan ianya tidak pulih walaupun selepas anda berehat, anda perlukan bantuan segera. Ia mungkin tanda darah beku tersekat pada salah satu saluran darah di paru-paru (embolisme pulmonari). Hubungi doktor anda dengan segera.

#Sakit dadaJika anda mengalami kesakitan pada dada, ia mungkin disebabkan oleh jangkitan dada atau ketegangan otot akibat meneran semasa bersalin. Namun begitu, ia juga mungkin tanda embolisme pulmonari dan tidak harus diabaikan. Jika anda mengalami kesakitan, sesak nafas atau batuk berdarah, hubungi doktor anda atau segera pergi ke hospital.

#Sakit betis. Kesakitan pada betis mungkin trombosis vena dalam (deep vein thrombosis – DVT). Ini adalah pembekuan darah pada vena dalam otot dan ia boleh membawa maut. Kadang-kala anda juga mungkin nampak tanda merah di pelipat, dan rasa berat atau panas di tempat darah beku. Jika ini berlaku, hubungi doktor anda dengan segera.


#Berkelakuan kurang siuman, termasuk insomnia dan mudah rasa gelisah. Selepas melahirkan bayi, sesetengah ibu mengalami perubahan dramatik pada kesihatan emosi dan mental mereka. Kekacauan pemikiran, terlalu mudah rasa gelisah, kekeliruan dan delusi boleh jadi permulaan sejenis keadaan kesihatan yang jarang berlaku, dikenali sebagai psikosis pospartum. Tanda-tanda kecil boleh berubah menjadi sakit mental yang serius dalam beberapa jam, jadi penting mendapatkan rawatan segera. Hubungi doktor anda dengan segera. 

Image result for meroyan

#Demam yang sangat panas (38 darjah C). 
Demam panas boleh disertai menggigil dan ia adalah satu tanda jangkitan. Selepas bersalin, anda boleh jatuh sakit dengan teruk dalam masa yang singkat jika anda mengalami jangkitan yang tidak dirawat segera.

Tempat yang mudah terkena jangkitan ialah pada ruang antara vagina dah rektum anda (perineum), luka pembedahan caesar, saluran kencing atau di uterus (rahim) anda. Jika anda ada jangkitan di dalam rahim, anda akan sakit di bahagian perut dan/ atau rembesan/ discaj faraj yang busuk (lokia). Hubungi doktor anda dengan segera.

#Tidak dapat membuang air kecil dalam enam jam pertama selepas bersalin.

Jika anda tidak membuang sejumlah air kencing yang memuaskan dalam masa ini, anda mungkin mengalami masalah air kencing bertakung. Semasa anda di hospital, jururawat akan memerhatikan jumlah air kencing yang keluar. Jika anda di rumah, mandi air panas boleh membantu. Jika anda masih gagal membuang air kecil, hubungi doktor anda segera.

Supplemen Terbaik Untuk Ibu Bersalin Ceasar Pilihan Saya Selepas Melahirkan Anak Sulung..!!!


Antara tips yang perlu kita amalkan selepas bersalin caeser adalah, banyakkan bergerak bagi mengelakakan darah membeku. Takut sangat tau kalau terjadi macam ni. Saya sendiri pernah mempunyai pengalaman sakit dada selepas bersalin, rupa rupanya itu adalah petanda embolisme selepas bersalin. 

Saya banyak melabur baki mempercepatkan luka dalaman sembuh. Shaklee memang tak tinggal, sebab saya percaya akan produk ni yang semulajadi.

Vivix- Vivix shaklee mempunyai kandungan polifenol yang tinggi. Bersifat anti oksidan dan mampu mencegah risiko keradangan, inflamasi atau berlakunya jangkitan kuman selepas bersalin ceasar.

Esp & Performance Drink - Esp adalah serbuk soya manakala PD adalah minuman berperisa oren yang menstabilkan bendalir tubuh dan mengekalkan elektrolit dalam badan. Ianya sumber tenaga seharian kepada ibu hamil. Kita bersalin czer kena banyak bergerak bagi mengelak darah membeku.

Vitamin C dan Garlic- Tingkat sistem imun tubuh menggunakan dua bahan semulajadi ni. Elak demam dan batuk yang menyebabkan luka di kawasan pembedahan rasa sakit berdenyut. Nak ketawa, bersin dan batuk? Memang payah tau selepas bersalin cesar. huhu.

Vitalea - Multivitamin ekstrak dari sayur dan buah ini adalah keperluan tubuh kita. Kita perlukannya bagi menampung lompong-lompong nutrisi yang tidak cukup. Ianya membekalkan tenaga dan membuatkan badan lebih cergas semasa berpantang.

Alfalfa - Jamu moden ini adalah dari tumbuhan alfalfa. Ianya sangat bagus untuk diambil dalam tempoh berpantang. Betulkan urat selepas bersalin, mengawal cecair atau keputihan selepas bersalin.

Semua produk di atas sangat kita perlukan semasa berpantang. Untuk kesihatan, kita perlu melabur. Saya sangat takut darah beku ini terjadi kepada kita tau. Kita memang yakin tentang ajal dan maut. Tapi, kita perlulah berusaha terlebih dahulu kan. Nak sangat melihat anak membesar depan mata. Tak nak miss momen tu. InshaAllah.


Demi amanah Allah ni, mami kena jaga diri. Kena pantang betul-betul. Kena jaga mental, fizikal dan rohani. Biar kita sihat dan bahagia. Demi orang tercinta. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, boleh wassap saya direct:





Atau anda ingin membeli terus secara online di bawah ini:







>>>>Mesti Klik..!!! Penjimatan sehingga 15-20% dengan mendaftar sebagai member shaklee sekarang juga..!!


Disclaimer:* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Set Kesuburan Suami Isteri Shaklee Untuk Cepat Hamil- Memiliki cahaya mata sendiri adalah impian semua wanita. Menatap wajah comel baby, baunya yang sangat menenangkan pasti membuatkan kita bahagia. Betul tak? Namun, ada kalanya rezeki tidak memihak pada kita. Ada yang lambat dan ada yang cepat mendapat zuriat. Semua ini melibatkan aspek kesuburan suami isteri. 
 
 
Adakah anda seorang yang cepat lupa jika mengingati sesuatu perkara? Lemah daya ingatan? Anda pernah terfikir untuk mencari cara menguatkan dan meningkatkan daya ingatan anda dengan berkesan?

Sebelum itu, jom kita ambil tahu kenapa daya ingatan kita sangat lemah?


6 Punca Lemah Daya Ingatan:

1. Tidur Yang Tidak Cukup


Tidak mendapat tidur yang cukup. Otak kita tidak berehat dengan secukupnya. Kekurangan oksigen dibekalkan kepada sesuatu sitem pasti akan menjejaskan fungsi yang ada. Tidur terlalu nyenyak juga boleh menyebabkan perubahan mood dan kebimbangan, yang seterusnya menyumbang kepada masalah daya ingatan. Lihat sahaja jika kita terlebih tidur sepanjang hari, bukannya bangun dalam keadaan segar bugar, namun badan rasa letih, pening melampau dan sebagainya. Banyak sangat kajian menunjukkan terlebih tidur juga turut menyebabkan masalah memori.

Image result for sleeping


2. Ubatan-Ubatan

Sesetengah ubat-ubatan seperti ubat penenang, anti-depressi, tekanan darah dll, ianya menyebabkan kita hilang fokus. Kita boleh menjadi blurr dan lupa sebentar apa yang sedang terjadi. Kerap mengambil ubat-ubatan begini juga akan memberi kesan kepada masalah daya ingatan.

Image result for anti depression drugs


3. Masalah sistem thyroid

Apabila hormon tiroid kita rendah, ianya akan mempengaruhi sistem memori dan keupayaan kita untuk fokus. Inya termasuklah mereka yang mempunyai masalah hyperthyrodisme dll.

Image result for effects of inactive thyroid in memory

4. Pengambilan Minuman Beralkohol


Pengambilan minuman keras ini akan menyebabkan kita kehilangan memori untuk jangka waktu sekejap. Sebab tu kita dapat lihat mereka yang minum terlalu banyak akan melakukan sesuatu yang bukan normal. Tidur di tepi jalan, muntah sana sini dll. 

Image result for arak
Berdasarkan kajian yang telah dilakukan di sini, pengambilan alkohol akan meningkatkan risiko CBF, khususnya di kawasan frontal. Lobus frontal terlibat dalam fungsi motor, penyelesaian masalah, spontan, memori, bahasa, permulaan, timbang tara, kawalan dorongan, dan tingkah laku sosial dan seksual.


5. Stress dan Kebimbangan


Banyak sangat kajian menunjukkan stress boleh menganggu sistem dalam tubuh kita berfungsi dengan normal. Kesan tekanan pada ingatan termasuk gangguan terhadap keupayaan seseorang untuk mengekod memori dan keupayaan untuk mendapatkan maklumat.

Semasa tekanan, badan bertindak balas dengan menghasilkan hormon tekanan ke dalam aliran darah. Tekanan boleh menyebabkan perubahan akut dan kronik di kawasan otak tertentu yang boleh menyebabkan kerosakan jangka panjang.

Lebih-sekresi hormon tekanan yang paling kerap memburukkan memori ingatan jangka panjang yang tertunda, tetapi dapat meningkatkan memori jangka pendek.

Image result for stress



6. Kemurungan

Kemurungan telah dikaitkan dengan masalah ingatan, seperti kelalaian atau kekeliruan. Ia juga boleh membuat sukar untuk memberi tumpuan kepada kerja atau tugas lain, membuat keputusan, atau berfikir dengan jelas. Tekanan dan kebimbangan juga boleh menyebabkan ingatan yang lemah. Kemurungan dikaitkan dengan kehilangan ingatan jangka pendek. Ia tidak menjejaskan memori jenis lain, seperti ingatan jangka panjang dan memori prosedur, yang mengawal kemahiran motor. 

Gejala-gejala kemurungan yang lain termasuk: 

berasa sedih, cemas, kebas, atau tidak berkesudahan kehilangan minat dalam aktiviti atau hobi 

mempunyai sedikit tenaga dan

 merasa penat berasa gelisah atau mudah marah rasa malu, 

rasa bersalah, tidak berharga, atau tidak berkuasa

 kehilangan selera makan dan perubahan drastik dalam berat badan 

mempunyai masalah tidur atau tidur terlalu banyak memikirkan kematian atau bunuh diri mengalami masalah fizikal, seperti sakit kepala, sakit perut, dan sakit belakang


KUATKAN DAYA INGATAN ANDA DENGAN SUPPLEMEN BERIKUT..!!!!!

1.VIVIX


Ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu ini bersifat anti oksidan. Resvetarol mampu meningkatkan performance memory. Ianya adalah kajian dari negara barat yang sangat mengujakan.

Keupayaan resveratrol ternyata mampu emperbaiki hingga ke peringkat selular mampu mengembalikan fungsi awal tubuh.


2.OMEGA GUARD
Asid lemak omega 3 ternyata mampu memberikan kesan kepada kekuatan memori bagi orang dewasa dan kanak-kanak berdasarkan kajian yang telah dilakukan. read here.


OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.


3. LECITHIN

Ektsrak dari kacang soya ini bukan sahaja mampu memecahkan molekul lemak anda, bahkan ianya mampu mennguatkan daya ingatan anda.

Adakah anda mempunyai ibu ayah, adik beradik, rakan taulan yang mengalami masalah memori? lemah daya ingatan? sering lupa? Jadi, anda boleh hadiahkan atau cadangkan supplemen ini untuk mereka. Supplemen yang dikaji oleh sainstis yang bertauliah.

Hubungi saya segera:


Puan Zarina
ID 1244624
fb: Zarina Ismawi Ommasihat
Tel/Wassap: 0198583575
Powered by Blogger.