Tips Menjana Pendapatan Sampingan Melalui Blog


Medium blog sangat popular masa kini bagi menjana pendapatan sampingan. Kebanyakan online seller lebih suka menggunakan media blog untuk menjana income. Jom, ketahui tips menjana income sampingan melalui blog bersama saya.

Sebelum terjun serius ke dunia blogging, saya langsung tidak pernah terfikir untuk adanya blog sendiri. Tidak dinafikan, sebelum ini saya pernah menulis blog. Namun, untuk suka-suka. Saya suka menulis. Dulu, adanya notes di facebook, disitulah saya akan curahkan idea menulis saya. Saya suka menulis cerpen, puisi. Saya pernah menulis artikel untuk suatu program yang disiarkan di Utusan Sarawak.

Namun, siapa tahu, 2017 ini adalah tahun yang sangat bermakna buat saya. Lahirnya blog ommasihat.com. Inspirasi dari cerita korea. hahaha


Image may contain: 3 people


Berbalik kepada penulisan blog, saya akan guide mereka yang ingin bersama-sama saya serius melakukan bisnes shaklee. Yes! Menjana pendapatan sampingan melalui blog untuk menjual produk shaklee.

Kenapa saya pilih shaklee?

Sebab ianya sangat complete.

1. Penjagaan Kesihatan dan Pemakanan Sihat2. Penjagaan Diri Dan Kecantikan

Image result for youth shaklee

Image result for youth shaklee

3. Penjagaan Rumah


Image result for penjagaan rumah shaklee


Shaklee sangat menyeluruh kerana ianya merangkumi kesihata luar dan dalam diri serta di rumah kita. Jadi, idea untuk menulis sentiasa ada. Banyak benda kita boleh tulis.

Bagaimana untuk mengasah skill menulis? Tulis. tulis dan tulis. Lama-kelamaan, skill akan diasah dengan sendiri. Walaupun blog saya belum popular seperti kebanyakan, namun ianya sudah mampu menjadi kebangaan kita kerana, sekarang saya sudah mampu menuai income melalui blog.

Customer saya seluruh Malaysia. Bahkan ada visitor dari oversea yang melawat blog saya setiap hari. Menulis perlukan kesabaran dan fokus. Saya belajar dari upline saya dan master saya tentang blog. Saya mengambil inisiatif untuk membuat research sendiri tentang blog tutorial di youtube. 

Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Giteww. Jom, untuk sesiapa yang berminat menjana income melalui blog bersama saya, saya mengalukan kedatangan anda. Jangan lupa wassap saya!
Image result for shaklee


Zarina bt Ismawi
ID : 1244624
Tel/wassap : 019-8583575
Facebook: Zarina Ismawi
Instagram : shaklee_sibu
Website: www.ommasihat.com

Labels: , , ,