Petua Merawat Ruam Susu Agar Wajah Baby Kembali Bersih Licin

Risau sangat kan, kalau baby kita terkena ruam susu, Mulalah terfikir, apa petua merawat ruam susu. Raum susu atau milk spots adalah disebabkan oleh perubahan hormon dalam tubuh baby. Kadang kala ianya disebabkan air susu ibu, atau bayi terlalu panas.


Kadangkala juga ianya disebabkan kulit baby allergik atau ekzema dengan sabun basuh atau produk mandian yang kita gunakan. Anda boleh membuat pembacaan lebih lanjut mengenai produk mandian organik baby dari shaklee.[ kilik di sini ]



Masa Umar berusia 14 hari, banyak sangat tumbuh benda ni sehingga bernanah. Risau sangat saya dibuatnya. Lepas susukan dia, saya lapkan dengan air suam supaya tiada bekas air susu di pipinya. 

Namun, semuanya tidak berkesan. Husband belikan cream di farmasipun tak berkesan. Kami pergi ke klinik swastapun, mereka berikan cream, masih juga tiada kesan. Akhirnya, saya baru terfikir tentang cream Herbal Blend shaklee.

Image result for herbal blend shaklee

Hanya beberapa hari, pipi Umar semakin pulih. Sekarang, muka dia dah sangat licin. Cream ni best sangat sebab bebas paraben. Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit. Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary.




Image result for herbal blend shaklee


Image result for herbal blend shaklee


Yang terbaru, adalah testimoni dari rakan sekolah menengah saya yang mengalami kulit kering. Happynya dia disebabkan kulit kakinya semakin licin. hehe.




Image result for herbal blend shaklee



Anda tak teringin ke untuk mendapatkan produk ni? Harga mampu milik tau. Tak sampai Rm50 pun. Bah, apa lagi? Jom klik butang wassap di kanan anda sekarang juga.

Labels: , ,