Petua Kecutkan Cyst Secara Semulajadi Tanpa Pembedahan


Apa ity cyst?Cyst adalah berupa kapsul atau kantung yang berisi cecair, kadang kala berbentuk separa pepejal dan berisi udara. Ianya boleh terjadi di mana-mana bahagian dalam dan luar badan kita. Jom ketahui petua kecutkan cyst tanpa menjalani sakitnya pembedahan.

5 Fakta Tentang Cyst :

a) Ianya selalu bukan kanser dan berbentuk seperti kantung yang terisi cecair, nanah atau gas.

b) Ianya biasa terjadi di pelbagai tempat di kawasan tubuh.

c) Cyst kerap berlaku disebabkan jangkitan, sumbatan pada kelenjar atau dibahagian telinga

d) Cyst payudara selalunya sangat sakit dan hanya akan dapat dikesan melalui ujian pemeriksaan payudara.

Terdapat pelbagai jenis cyst yang perlu kita tahu, antaranya adalah:

1. Epidermoid(sebaceous) cyst : ianya akan tumbuh di dan kelihatan di permukaan kulit

2. Cyst payudara:cecair yang mengisi kantung. Ianya perlu diselidiki samada benign atau malignant

3. Dermoid cyst

4. Ganglion cyst:

5. Bartholian Cyst
Dan banyak lagi jenis-jenis cyst yang perlu kita ketahui.


Apa punca cyst?

Sebenarnya banyak punca pembentukan cyst. Antaranya adalah:
Symptom awal cyst selalunya kita tidak boleh rasa dan lihat. Namun, sesetengahnya kelihatan seperti biji. Namun, sekiranya ia terjadi di dalam organ, ianya hanya akan dapat kita rasa apabila ianya menekan organ yang lain, atau menekan sistem saraf yang lain sehingga aliran kelenjar dan darah terganggu.

RAWATAN AWAL CYST


Sekiranya cyst sudah terlalu besar dan menganggu sistem yang lain, pembedahan akan dilakukan bagi mengeluarkan cyst tersebut. Kadang kala juga, drainage ataupun penyedutan keluar cecair dari kantung/sac tersebut juga akan dilakukan. Ianya akan dilakukan di bawah prosedur ultrasound.

Petua kecutkan cyst secara semulajadi tanpa pembedahan

Anda boleh juga berikhtiar dengan supplemen yang kaya anti oksidan seperti Vivix dan vitamin A,C,E.

No automatic alt text available.


1. VIVIX:

Kenapa vivix? Vivix adalah gabungan 4 bahan utama sperti anggur muscadine, poliganum cuspidatum, lobak ungu and elderberry yang ada polypehnol. Kita sedia maklum bahawa, fungsi polifenol adalah turut membantu memperbaiki sel yang rosak. Ianya juga bertindak melindungi sel DNA kita dari sebarang kerosakan akibat jangkitan. Bagi pesakit yang ada cyst, vivix adalah supplemen yang sangat penting untuk anda ambil dalam usaha untuk membantu mengecutkan cyst anda.


No automatic alt text available.

2. Vitamin E

Vitamin E adalah antioksidan dan ia penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Vitamin E juga membantu mengekalkan sistem imun yang kuat di mana kajian menunjukkan bahawa Vitamin E meningkatkan fungsi imun dikalangan orang-orang tua.
Satu kapsul menyediakan 400IU vitamin E dari sumber semula jadi daripada minyak kacang soya dalam bentuk D-alfa-tokoferol, yang merupakan bentuk aktif biologi vitamin E dan lebih mudah diserap dalam tubuh.

• 65mcg selenium untuk melengkapi aktiviti vitamin E bagi memberi fungsi optimum.
• 39.4mg Ekstrak Biji Anggur, mengandungi proantosianidin, sebatian yang mempunyai kandungan antioksidan yang bagus.

3. GLA

Jika anda mahukan keselesaan dan kesejahteraan menyeluruh sepanjang kitaran haid bulanan anda, GLA (Asid Linolenik Gamma) adalah jawapan yang anda cari. GLA adalah asid lemak penting Omega-6 yang digunakan oleh tubuh anda untuk menghasilkan prostaglandin – bahan yang membantu mengawal-atur pelbagai proses tubuh. Malah, ia amat bermanfaat untuk setiap wanita di semua peringkat umur.

Keistimewaan Shaklee
Diperolehi daripada minyak borage, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen dan semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap.
Diformulasi khas dengan gabungan GLA (asid lemak Omega-6), minyak biji bunga matahari (satu lagi sumber asid lemak Omega-6), dan vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan dan kesihatan kulit.

4. Vitamin C

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Tahukah Anda?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Shaklee
Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.
Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

5. Vitamin A/ CAROTOMAX

Melindungi sel-sel dari dalam
Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksidan yang ditemui dalam buah-buahan, sayuran dan tumbuhan lain dengan mengasingkan dan menghasilkan pelbagai bentuk karotenoid semula jadi. Anda sukar memperolehi tahap ketulenan seperti ini hanya daripada makanan.Purata pengambilan harian karotenoid lutein, likopena dan beta karotena hanyalah 8mg - CarotoMax® menyediakan lebih 13mg karotenoid yang sangat bermanfaat.


Tahukah Anda?
Jika pemakanan anda tidak mengandungi banyak tomato, lobak merah, dan sayur-sayuran hijau, anda mungkin tidak mendapat nutrien utama yang diketahui dapat membantu melindungi tubuh


Jika anda mempunyai masalah cyst ataupun fibroid, adalah sangat penting untuk anda mengambil vitamin yang kaya anti oksidan seperti di atas.

TESTIMONI CYST KECUT TANPA PERLU OPERATENo automatic alt text available.
Anda juga boleh melakukan pembacaan lanjut di sini [ fibroid ]. Jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang cyst dan fibroid, atau anda ingin mendapatkan set cyst ini dari saya, anda boleh menghubungi saya terus dengan klik butang wassap di bahagian kanan anda.

Saya sedia membantu anda bila-bila masa.

Labels: , ,