Petua Hilangkan Batuk Semasa Mengandung Dengan Cepat Dan Berkesan

Petua Hilangkan Batuk Semasa Mengandung | Batuk dan kesejukan semasa hamil adalah perkara biasa disebabkan perubahan hormon dalam badan justeru memberi kesan kepada sistem imun badan ibu yang mengandung. Ibu-ibu jangan terlalu risau jika beranggapan ianya akan memberi kesan kepada baby dalam kandungan. 
Related image
Cecair amnion akan melindungi baby dari gegaran yang berlaku di luaran. Semasa mengandungkan Umar, awal trimister saya mengalami batuk berpanjangan selama seminggu. Sehinggakan rakan sekerja mengatakan saya barangkali terkena penyakit TB. hehe. Walhal saya baru tahu yang sebenarnya ia mungkin pembawaan semasa saya hamil.

Sebab itu, semasa mengandung, ibu-ibu perlu menjaga diri dengan sebaiknya. Ambillah makanan yang cukup nutrisinya. Ingat! apa yang kita makan, ianya akan disalur kepada baby juga tau.

Image result for nutrisi ibu hamil

Pastikan ibu berehat dengan secukupnya. Elakkan pola tidur yang tidak menentu. Tidur awal agar bangun esoknya badan rasa cergas. Berjaga sehingga ke pagi boleh menyebabkan ibu berpotensi terkena flu.

Kerap mencuci tangan sekiranya perkerjaan anda terdedah kepada persekitaran yang kotor. Terutamanya jika anda bekerja di hospital mahupun di kawasan terdedah dengan ramai orang.
Image result for cuci tangan

Amalkan pengambilan supplemen yang baik untuk ibu hamil.[klik di sini] Ianya membantu membekalkan tenaga kepada ibu hamil dan mampu memberikan nutrien yang mencukupi untuk tumbesaran si manja anda di dalam kandungan.


Petua Hilangkan Batuk Semasa Mengandung

Anda boleh mengambil omega guard dan garlic.


Omega guard merupakan asid lemak omega dimana ianya membantu mengurangkan keradangan dan inflamasi. Ianya, mampu mengurangkan rasa batuk.Image result for set batuk semasa hamil
Supplemen shaklee berasaskan bahan semulajadi. Ianya bukan sintetik dan selamat untuk diambil oleh ibu mengandung. Omega guard kaya dengan DHA dan EPA dimana ianya turut membantu perkembangan baby dalam kandungan. Ianya juga bertindak sebagai pemecah lemak agar berat badan ibu tidak naik mendadak semasa mengandung.


Image result for batuk semasa hamil shaklee

Image result for batuk semasa hamil shakleeImage result for batuk semasa hamil shaklee


Ibu-ibu yang tengah mengandung, jangan risau ye tentang batuk. Ianya sekadar adaptasi dari perubahan awal hormon badan kita melewati fasa kehamilan. Namun! jika batuk berpanjangan hingga beberapa hari, dan mengeluarkan darah, anda perlu berjumpa dengan doktor.

Jika anda ingin mendapatkan set batuk shaklee ini sebagai ikhtiar untuk masalah batuk anda, anda hanya perlu klik butang pink di bahagian kanan anda sekarang juga. Jangan dibiarkan melarat, takut ianya semakin kronik dan membahayakan nyawa baby dalam kandungan anda.

Anda juga boleh melakukan pembacaan lanjut di sini Cara Merawat Batuk Semasa Hamil Dengan Cepat

Labels: , ,