Petua Awet Muda Dan Muka Berseri Seperti Heliza Helmi

/
0 Comments
Petua Awet Muda Dan Muka Berseri- Memiliki wajah bersih dan bebas cela sememangnya impian semua wanita. Tak kiralah yang masih single, dah ada anak ataupun dah bergelar nenek. hehe. Cantik dan wanita berpisah tiada. Bohonglah kalau wanita yang langsung tidak kisah dengan penampilan diri, terutamanya wajah dia. kan?kan?

Susah ke nak dapatkan kulit bersih dan bebas cela macam Heliza Helmi?

Tak susah. Cuma kita perlu melaburlah untuk kesihatan. Kalau boleh, naklah cantik luar dan dalam. Tak perlu nak buat pembedahan plastik, suntik sana suntik sini, buat susuklah. Tak payah. Benda tu dahlah menyakitkan. Berdosa lagilah ada. Meh, nak share cara awet muda secara semulajadi.

1. Minum air masak 3L sehari


Related image

Badan kita terdiri daripada air 85%. Sel kita perlukan air untuk terus sihat. 25kg berat bersamaan dengan 1.5L air yang kita perlukan. Kena minum air kosong banyak-banyak untuk kekal awet muda. Sistem badan kita perlukan air untuk melancarkan pelbagai sistem dalam badan. Kurang air, kulit nampak tidak sihat, kering dan mengelupas. Percayalah! minum air masak yang banyak, mampu menghasilkan kulit yang cantik dan sihat.


2. Pastikan tidur anda mencukupi setiap hari
Image result for sleep

Penting ke pola tidur yang baik? Sangat! kenapa? semasa tidur, sel-sel kita akan berganti dan rehat. Bayangkan kalau pola tidur yang tak menentu, sudah tentu banyak sistem dalam badan akan turut terjejas. Mulalah badan sakit, lemau dan mata panda naik ye. Nak awet muda dan muka berseri, pastikan tidur yang lena.


3. Makan makanan berkhasiat

Image result for healthy food

Elakkan tabiat makan makanan yang tidak sihat seperti mee segera, jajan, fast food dan sebagainya. Tapi, benda ginilah yang kaw2 sedap kan. ahaks! Nak cantik punya pasal, terpaksalah nak. hehe. Buat jus ke. pergh!peloles gitewwww.

4. Bersenam

Image result for excercise

Banyak sangat manfaat senaman. Ianya mampu menyingkirka peluh dan toksin dari dalam badan kita. Badan sihat dan cergas dengan senaman. Nak awet muda, jom bersenam!

5. Kerap cuci muka

Jangan biarkan wajah masih bersadur make up sebelum masuk tidur. Pastikan ianya sudah dicuci bersih dengan menggunakan produk organik, bebas bahan kimia. Alat make up yang tidak dicuci boleh menyumbat liang roam dan boleh menyebabkan jeragat dan jerawat.

6. Masker



Jangan lupa manjakan wajah dengan masker yang semulajadi seperti timun. Timun sangat terkenal sebagai masker yang mampu melembabkan kulit. Kulit lembat menyebabkan wajah anda tidak kelihatan berkedut. ianya agent anti penuaan yang baik.

7. Senyum


Senyum. tak perlu kata apa-apa. Orang yang selalu senyu, akan kelihatan sangat cantik dan muda. Wajah orang yang senyum akan berseri-seri. Jom senyum ! hehe

8. Elak stress




Stress boleh mengganggu mood anda. Keja asyik nak marah kan. Nak tahu, orang yang selalu marah dan stress ni, penyakit senang nak datang. Mukapun masam semacam Kita nak tegurpun tak berani ye. Mulai sekarang, jom kawal stress dan amalkan hidup bebas stress. Stress nak berjaya sampai jadi master shaklee je boleh. hehe

9. Ambil supplemen shaklee.

Ha, yang ni nak cerita panjang lebar na. Best sangat ke shaklee ni? Giler tak best sebab ni lah satu-satunya supplemen yang ada landmark study. Diuji secara klinikal keats manusia. Bukannya ke atas tikus makmal tau. Kajian dari para sainstis lagi. Memang powerlah.






































Pergh! Ni testimoni bukan main2 tau. Bukan sahaja artis je ambik shaklee. Orang biasa-biasapun lawa bebenar ambik shaklee. Heliza helmi siap rembat vivix lagi. pergh! Sape tak nak lawa weh. Apa tunggu lagi? Wassap saya sekarang juga untuk dapatkan set awet muda dan muka berseri ni. hehe


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.