Cara Mengatasi Fatty Liver Dengan Berkesan Dan Semulajadi

Fatty Liver atau lebih dikenali sebagai liver steatosis merupakan suatu keadaan di mana lemak terbina di dalam organ hati kita. Seperti yang kita sedia maklum, selepas kulit, hati adalah organ yang paling besar dalam tubuh badan kita. Ianya normal jika dalam organ hati kita mengandungi lemak. Namun, jika ianya berlebihan, ianya boleh membawa kesan yang tidak baik kepada kesihatan hati dan organ disekitarnya terutamanya jantung.

 Cara Mengatasi Fatty Liver Dengan Berkesan Dan Semulajadi

Liver berfungsi sebagai filter/penapis yang mengeluarkan toksin dari pemakanan kita agar ianya tidak diedarkan ke tubuh. Namun, proses ini akan terganggu jika terdapat banyak lemak pada organ dalam hati. Bagaimana fatty liver dapat dikesan?


fatty liver on ultrasound

Selain dari melakukan ujian makmal, anda boleh melakukan pemeriksaan ultrasound. Ultrasound Abdomen  adalah satu pemeriksaan yang dilakukan untuk mengesan adanya masalah fatty liver. Hepatobiliary system(HBS) adalah pemeriksaan yang dilakukan untuk melihat fungsi sistem biliary dalam organ hati kita.
Selalunya, pada imej ultrasound yang tidak normal, kita akan dapat melihat warna kehitaman iaitu lemak di sekitar organ hati kita.

Anda nak tahu jugak, fatty liver yang tidak dirawat akan menjadi lebih parah dan tidak mustahil akan berlakunya jangkitan,sel akan rosak, fibrosis dan paling teruk akan berlakunya chirosis hepar. Dimana tisu pada hati kita akan rosak dan menjadi scar. Ianya boleh menyebabkan berlakunya kegagalan pada fungsi hati. Komplikasi dari ini mungkin akan berlakunya masalah penghasilan insulin dan sebagainya.


Di samping itu, masalah jantung akan lebih terbuka luas. Disebabkan jantung adalah organ yang paling dekat dengan hati, ianya akan mempengaruhi sistem kardiaovaskular kita. Tidak mustahil, akan berlakunya stroke!


Cara yang paling mudah adalah amalkan pemakanan yang sihat jauhi makanan dan minuman yang tidak menyihatkan seperti minum minuman keras, merokok, makanan makanan berlemak dll.

Selain itu, anda boleh berikhtiar dengan supplemen semulajadi iaitu Vivix dan DTX Complex shaklee.

Ada apa dengan vivix shaklee?


Anda nak tahu, vivix adalah produk terbaik keluaran shaklee, bahkan ianya telah dipatenkan. Bila sebut tentang paten, maksudnya ianya bukan produk cikai tepi jalan yang senang je semua orang nak jual dan duplicate.


Vivix adalah hasil kajian para sainstis shaklee. Ianya kaya dengan resveratrol yang memberikan manfaat yang sangat banyak untuk kesihatan. Bahkan ianya dilengkapkan lagi dengan polifenol 10 kali ganda bagi memaksimumkan keberkesanannya. Ingat! vivix bukan ubat sintetik seperti di hospital itu ye. Vivix sekadar ikhtiar kita selain ubat hospital.

Banyak sangat kajian yang menunjukkan resveratrol mampu memperbaiki sel yang tidak normal. Boleh search google. Banyak sangat kajian tentang resveratrol. Ianya juga kaya dengan anti-oksidan yang mampu memelihara organ badan kita dari terkena jangkitan dan sebagainya. Lemak di hati ni salah satu puncanya sebab kolesterol dalam darah tinggi sangat. Selain itu, DTX Complex sangat membantu untuk merangsang pembaikan dan regenerasi hati. Bahan-bahanya adalah semulajadi dan sememangnya sangat terkenal penggunaannya untuk penjagaan kesihatan.
Image may contain: text
No automatic alt text available.

Bahayanya hati yang berlemak ini kerana ianya boleh menyebabkan berlakunya stroke. Ianya mampu menghalang proses penapisan toksin dari makanan yang kita ambil dan diedarkan ke seluruh tubuh.

Jom! dapatkan set penjagaan hati anda sekarang juga. Hubungi saya segera untuk mendapatkan set ini dengan konsultasi cara pemakanan yang betul.


Labels: , , , , ,