Cara Memulakan Bisnes Shaklee Untuk Newbies

/
0 Comments
Cara memulakan bisnes shaklee untuk newbies- Ada nampak mommy happy?hehe. Sebelum join bisnes shaklee dulu, terfikirlah juga, bagaimanalah caranya nak memulakan bisnes shaklee untuk newbies macam aku neh. Rupa-rupanya, sangat mudah dan praktikal. Meh, nak share apa yang perlu kita buat.



1. Niat 
Setiap sesuatu bermula dengan niat. Niat yang baik pada permulaan, pertengahan dan pengakhiran akan berakhir dengan sesuatu yang baik. InshaAllah. Apa niat anda untuk memulakan bisnes? Big why and? 


Perkara pertama yang perlu kita buat adalah, kena daftar keahlian shaklee terlebih dahulu. Bagi Sabah/Sarawak adalah RM90/- manakala di Semenanjung RM80. Nak daftar ahli kena ada upline. Anda boleh daftar under ID saya iaitu 1244624(Zarina Ismawi) atau anda boleh membuat pembelian sebanyak 200uv untuk mendapatkan  keahlian percuma. Mudah bukan?


3. Mentor
Untuk memulakan bisnes anda perlu ada mentor. Bukan mentor nak menyanyi tapi hasilnya poket tak penuh. Mentor untuk guide anda cara nak mulakan bisnes. Mentor ni adalah upline anda. Hubungi upline anda secepat yang mungkin untuk memulakan bisnes, Tanya dia apa yang anda perlu buat. Nak berjaya, kena follow mentor ketat-ketat.

4. Ada media sosial
Image result for facebook dan instagram

Untuk permulaan, adalah baik untuk anda buka akaun facebook dan instagram. Promote produk menggunakan 2 medium ni dulupun boleh. Bila dah lama sikit, anda semakin mampu manage dua benda ni, anda boleh mulakan dengan penulisan blog. 

5. Support Sistem
Adanya support sistem yang kuat dan kukuh penting untuk anda sustained dalam bisnes juga. Ada rakan bisnes yang mampu membantu anda. Berkongsi ilmu yang mereka ada. Percayalah, dalam team hebat kami Celik Vitamin Group, kami diajar tentang produk, ilmu pemasaran, teknik dan kaedah, kewangan, stok dll. Barulah mampu melahirkan bisneswomen atau bisnesman yang tip top kan.

6. Perlu berfikiran positif dan jauhi aura negatif.

Sentiasa positifkan diri. Katakan pada diri, jika orang lain boleh, mengapa tidak kita. Percayalah, orang yang telah berada di atas melewati satu langkah yang pertama juga. Seperti kita sekarang. Jika bukan sekarang bila lagi. Betul tak?

Ramai dah mencapai rank tertinggi dalam bisnes shaklee iaitu Master Coordinator. Dan kebanyakan mereka ini adalah Jutawan yang sangat rendah hatinya.

Anda tak teringin?

Image result for percutian shaklee



Image result for percutian shaklee


Jom, sertai saya bersama Team Ommasihat menjana income sampai lebam dengan bisnes shaklee!



You may also like

No comments:

Powered by Blogger.