Tips Tambah Berat Badan Dengan Cepat Dan BerkesanTips Tambah Berat Badan - Kita yang gemuk dan chubby ni nak sangat kuruskan badan kan. Rupa-rupanya, terlalu kurus itu juga boleh menimbulkan stress di kalangan ramai orang. Ada customer saya sehingga di gelar penagih dadah kerana terlampau kurus. Saya pernah bertemu dengannya saat menghantar produk shaklee. Memang sangat sekeping je badannya, patutlah dia sangat stress.

Image result for terlalu kurus

[ Cantik ke gini? ]

Di sini saya kongsikan tips yang boleh kita praktikkan untuk menambah berat badan:-

1. Makan dengan kerap sebanyak yang mungkin.

Apabila anda kurang berat badan, anda akan cepat berasa kenyang. Makan 5 atau 6 hidangan kecil di siang hari berbanding 2-3 hidangan yang besar.

2. Pilih makanan yang kaya dengan nutrien.

Diet yang sihat secara keseluruhannya terdiri daripada, roti bijirin, pasta dan bijirin; buah-buahan dan sayur-sayuran; produk tenusu; sumber protein tanpa lemak; dan kekacang. 

Pelbagaikan nutrien makanan agar perut kita terbiasa dengan pengisian makanan yang banyak dalam satu-satu masa.

Image result for makanan yang mengandung serat tinggi
3. Cuba smoothie dan shake

Jangan biasakan diri minuman bikarbonat, kopi dan lain-lain minuman yang tiada nilai nutrisi untuk tubuh anda. Sebaliknya, cuba mengambil minuman yang sihat seperti susu soya, serta minuman yang diperbuat dari buah-buahan yang segar. Bagi sesetengah keadaan, gantikan dengan minuman seperti susu protein yang tinggi fiber sangat digalakkan. Atau ditambah dengan oat.

4. Monitor masa anda minum

Sesetengah orang berpendapat, minum sebelum makan boleh membantukan selera makan kita. Dalam hal ini, adalah lebih baik mengambil minuman berkalori tinggi semasa makan berat atau ringan. Ianya membantu menambah berat badan anda juga. Bagi sesetengah orang, minum selepas 30 minit makan juga boleh membantu.


5. Kira setiap gigitan

Makan snek dengan kekacang, peanut butter, keju, dried fruits, avocados. Pastiakan ada ruang untuk bedtime food seperti jelly sandwich, waffle peanut butter, atau balut sandwich dengan sedikit daging dan keju. Pelbagaikan menu yang tinggi kalori.

Image result for count your bites


6. Senaman

Senaman mampu membantu anda menaikkan berat badan. Senaman mampu membantu membina otot kita.

Image result for senaman

7. Ikhtiar dengan supplemen " weight gain shaklee "

Image result for tambah berat shaklee

Mealshake - Mengandungi 19 jenis mineral dan zat perlu yang badan kita perlukan. Ianya juga mengandungi 9 asid amino perlu untuk tubuh. Kaya dengan sumber protein dan serat tinggi. Tinggi kalsium dan mengandungi bacaan Glisemik Index yang rendah. Gi yang rendah, maksudnya, penukaran kepada glucose adalah lambat. Maka, ianya juga sesuai bagi pesakit yang ada kencing manis.


Vitalea iron Formula - Ekstrak dari sayur dan buah. Ianya disadur dengan spirulina. Ianya membantu memberikan tenaga sepanjang hari.

B Complex- Vitamin B lengkap yang sangat diperlukan oleh tubuh kita. Ianya mampu menambah selera makan dan bertindak sebagai anti-stress. B complex ini juga terdapat asid folic.TESTIMONI WEIGHT GAIN SHAKLEEImage result for tambah berat shaklee

Image result for tambah berat shakleeJom! Dapatkan supplemen tambah berat anda sekarang juga! Jangan biarkan diri anda stress dengan berat badan yang sekeping itu!

Labels: , , , , , , ,