Produk Mandian Organik Untuk Bayi Berkulit Sensitif dan Ekzema

/
0 Comments

Produk Mandian Organik Bayi - Memiliki cahaya mata adalah anugerah terindah buat ibu dan ayah. Apatah lagi jika baru menimang cahaya mata pertama, kan? Excitednya kemain. Semua benda kita care sesangat. Sehinggalah ke produk mandian baby. Sekarang ni bukan apa, ada je jenama yang sangat popular untuk penjagaan bayi, namun disahkan mengandungi bahan kimia penyebab kanser. Alahai. Kita susah nak dapatkan anak, mereka bubuh bahan kimia nak lead kepada kanser pula untuk anak kita. Ni bukannya nak menjaga namun nak membunuh secara senyap. Tambahan pula kulit bayi ni sensitif. Dan penggunaan produk yang tidak sesuai ada kalanya menyebabkan kulit mereka menjadi teruk seperti ekzema

Tapi mommy and daddy! Jangan risau. Saya kan kongsikan satu produk yang mandian organik yang selamat dan berkesan untuk bayi saya dan anda. Tak perlu risau dengan bahan kimia yang merbahaya. Kalau bayi yang ada masalah kulit sensitif dan ekzema, lagilah sangat sesuai. Ha! Produk apa tu? Jeng. jeng.


Produk mandian bayi dari shaklee. Meh kenali satu-satu produk ni,


1. Shakleebaby Gentle Wash






Mengandungi minyak chamomile, lavender dan based alovera untuk melembabkan kulit. 99% semulajadi dan 76% bahan-bahannya adalah organik. Formula yang tidak memedihkan air mata(hypoallergenic), pH seimbang untuk kulit baby, sensitiviti diuji secara klinikal dan sangat lembut pada kulit baby. Ianya bersifat anti-iritasi yang menenangkan dan melegakan pada kulit baby.



Image result for chamomile

Sesiapa yang arif tentang produk kecantikan of kos akan tahu kebaikan minyak chamomile untuk kesihatan. Antaranya adalah:

✔Pelembab yang sangat berkesan dan bersifat anti-penuaan.

✔ Memiliki sifat anti-inflamasi, jadi sesuai sangat untuk baby yang memiliki kulit sensitif mahupun ekzema.

✔ Mencerahkan kulit sehingga nampak sihat dan bercahaya.



Levendar pula terkenal sebagai minyak yang berbau sangat wangi dan bersifat mampu mengurangkan stress dan rasa gelisah, mengurangkan insomnia bagi mendapatkan tidur yang lena, mencegah rambut botak dan sebagainya.


Image result for minyak lavender




Aloevera dikenali disebabkan ianya tumbuhan yang mengandungi kuantiti air yang banyak. Sesuai untuk kulit kering.



Image result for aloevera



2. Shakleebaby Soothing Lotion



Losyen semulajadi lembut ini diformulasikan dengan biji bunga matahari organik dan minyak biji jojoba, ditambah dengan mentega shea. Lavender, chamomile, rosemary, dan minyak vanila yang disemai untuk kesan menenangkan. Losyen ini adalah 99% asli dengan 87% bahan organik. Ia adalah satu botol yang penuh dengan alasan yang lebih banyak untuk memeluk bayi comel anda. hehe.



3. Shakleebaby Massage Oil





Minyak urut yang sangat lembut ini diperbuat daripada minyak bunga matahari organik, lavender, dan chamomile untuk melembap dan menenangkan. Ianya 100% semulajadi dan 73% bahan organik.


Bestkan produk ni? Ianya kajian pakar sainstis yang diformulasi khas untuk bayi saya dan anda. Jom mommy, daddy! Hadiahkan 3 produk terbaik ini untuk permata hati anda. Hubungi saya segera untuk dapatkan produk yang selamat, semulajadi dan berkesan untuk si manja anda!







You may also like

No comments:

Powered by Blogger.