Petua Merawat Kudis Dengan 5 Bahan Mudah Secara Semulajadi" Kak, tolong saya, ayah saya terkena kudis. Dah berjumpa doktor ambil injection antibiotik. Tak lama lepas beberapa hari, kudis dia datang balik. Gatal seluruh tubuh. Kesian ayah saya kak. Ada tak produk shaklee untuk membantu masalah ayah saya "
Apa itu Kudis?

Kudis atau dalam bahasa perubatannya scabies, merupakan keadaan kulit yang kemerahan dan kegatalan disebabkan gigitan hama kecil yang kita panggil Sarcoptes scabiei.

Related image

Hama ini akan menyelinap ke dalam rongga kulit kita menyebabkan rasa kegatalan dan ketidakselesaan. Ianya boleh menyebabkan kulit menjadi merah-kemerahan, serta kulit kelihatan berkuping. Kudis tidak akan hilang tanpa dirawat. Hama betina akan bertelur dan akan menetas beberapa hari kemudian. Ianya akan bergerak ke kawasan sekitar secara terus menerus jika tidak dirawat awal.


Sekiranya anda hamil, menyusui, atau mempunyai sebarang masalah perubatan sila merujuk kepada doktor anda sebelum menggunakan sebarang ubat-ubatan.Di bawah ini saya kongsikan 5 bahan mudah yang mampu membantu anda!1. Minyak Tea TreeMinyak Tea Tree adalah rawatan tropikal yang berkesan untuk kudis kerana ia mengurangkan rasa gatal, mengurangkan ruam pada kulit. Namun ianya tidak berkesan kepada telur hama yang terlalu dalam dari kulit.


Terdapat kajian pada tahun 2016 yang dibuat mengatakan, penggunaan minyak tea tree adalah pilihan yang ada sekiranya pilihan lain tidak mampu membantu dalam merawat kudis ini.

Tea tree oil ini bertindak sebagai:


antibakteriaanti-radang 
acaricidal (mampu membunuh hama)
antipruritik (melegakan gatal)Related image2. Minyak Neem

Ianya memiliki ciri-ciri anti radang, anti bakteria dan anti analgesik. Kajian makmal telah dilakukan pada tahun 2008, dimana penggunaan sabun neem mampu menghilangkan kudis pada anjing.

Image result for neem


3. Gel Aloe Vera


Gel aloe vera mempunyai kesan melembabkan, menenangkan di atas kulit yang terbakar akibat cahaya matahari. Ianya boleh mengurangkan rasa gatal dan merawat kudis. Kajian pada 2009 menunjukkan aloe vera bertindak sebagai benzyl benzoate (rawatan perskripsi biasa)dalam merawat kudis.

Image result for aloe vera gel4. Cili Kering

Ianya boleh digunakan untuk mengurangkan rasa gatal dan melegakan kesakitan. Namun, tiada bukti sainstifik menunjukkan keberkesanannya.

Image result for cayenne pepper


5. Minyak Cengkih


Minyak cengkih mempunyai ciri-ciri antimikrob, anestetik, dan antioksidan yang menyumbang kepada  penyembuhan kudis. Ia juga merupakan insektisida yang berkesan. Satu kajian yang diterbitkan pada tahun 2010 menunjukkan bahawa minyak cengkih berkesan dalam membunuh kudis.
Image result for clove oil


Selain 5 bahan di atas, anda juga boleh berikhtiar dengan SET KUDIS SHAKLEE.
SET KUDIS BUTA TERDIRI DARIPADA :

1. Dalaman


Pengambilan supplemen kaya antioksidan, antibiotik, anti radang mampu membunuh hama ini dari dalam. Vitamin C dan Nutriferon mampu meningkatkan sistem imun badan kita. Garlic pula bertindak sebagai antibiotik semulajadi yang membantu meningkatkan sistem pertahanan badan kita. Alfalfa pula merupakan tumbuhan herba yang mampu mengurangkan rasa gatal di kawasan kulit.

2. Luaran

Basic H merupakan cecair pekat yang bebas bahan kimia dan ianya organik sesuai untuk dicampurkan dalam mandian mereka yang mengalami kudis buta bagi mengurangkan rasa gatal. Cream Herbal Blend pula boleh disapu di atas kulit yang sudah kering.


TESTIMONI SET KUDIS BUTA SHAKLEE


Related image
Image result for TESTIMONI KUDIS SHAKLEEImage result for TESTIMONI KUDIS SHAKLEE

Jangan dibiakan masalah kudis buta anda ini melarat. Takut nanti akhirnya ia meninggalkan parut berkuping yang menyeramkan.
Jika anda ingin mendapatkan produk ini, hubungi saya segera untuk mendapatkan info.

Atau anda ingin mendapatkan produk ini segera dengan membeli secara online:


>>>>Mesti Klik..!!! Penjimatan sehingga 15-20% dengan mendaftar sebagai member shaklee sekarang juga..!!Disclaimer:* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit


Anda juga boleh melakukan  pembacaan lanjut di siniCara Merawat Kudis Buta Atau Scabies Dengan BerkesanLabels: , , , , , , , , ,