Cara Mudah Berhenti Merokok, Elak Mati Kerana Kanser


Fasa yang paling sukar bagi perokok tegar adalah disuruh berhenti merokok. Betul tak? Ramai sangat yang ada hasrat untuk berhenti. Namun, usaha itu umpama melepaskan batuk di tepi tangga. Kita masih tak nampak ke mana hala tuju dan kejayaan usaha kita. Kan?Ada ke cara mudah berhenti merokok elak mati kerana kanser?

Setakat mengurangkan kuantiti rokok sehari sebenarnya adalah satu langkah awal untuk anda berhenti merokok. Tahniah! Er, dah start kurangkan ke belum neh?

Sebelum berhenti merokok, kena ada BIG WHY. Atas sebab apa anda perlu berhenti merokok?

1. Kandungan rokok yang sangat baik untuk memanjangkan usia anda.


Image result for kandungan rokok


Dianggarkan, 20, 000 perokok rakyat Malaysia mati setiap tahun disebabkan tabiat merokok. Jumlah ini belum lagi melibatkan kematian mereka yang bukan merokok mati disebabkan kesan asap rokok. Adakah kita sudi bertanggungjawab dengan jumlah kematian ini? Sangat menyedihkan, kerana kanak-kanak juga turut menjadi mangsa asap rokok.


Image result for kandungan rokok


2. Saya sayangkan anak saya, namun bukan dengan berhenti merokok

Image result for kanak-kanak dan rokok

Semua kita sayangkan anak-anak. Tidak kiralah siapa kita. Waima seorang penagih dadah jalananpun. Semua sayangkan darah kandung sendiri. Namun, ramai sangat kanak-kanak dan baby yang meninggal dan menghidap kanser disebabkan tinggal di sekitar mereka yang merokok.

Please mom, dad.

Stop smoking, if you really love them, protect them from all hazard, including smoking! Look at them. They are innocent person. Tugas kita sebagai ibu bapa melindungi mereka. Jika dirumah mereka sudah didedahkan dengan bahaya bahan kimia, apatah lagi diluar? Jangan singkatkan usia kita dan anak-anak kita.

3. Bermanfaat untuk manusia lain

Pada manusia, jasa kita mungkin akan buat-buat dilupa menyebabkan kita malas untuk membuat jasa. Namun, percayalah, Tuhan yang Maha Kuasa, tak pernah buta melihat usaha kita. Bukankah kita dihantar ke bumi untuk memakmurkan bumi hingga iblispun jeles? Kita dihantar Allah sebagai khalifah untuk memberi manfaat kepada manusia lain. Berjuanglah untuk hidup lebih lama dan sihat.

Kesan merokok memang jarang dilihat masa muda, namun, ramai yang saya lihat, mendapat kanser di usia tua. Terlantar dan memerlukan orang lain untuk menguruskannya. Biarlah kita meninggal dalam keadaan yang baik tanpa murka Tuhan. Moga-moga luas kubur dan syurga menanti.

Jom tonton video ini.

Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.

Jika orang lain boleh, kenapa kita tak boleh?


TESTIMONI BEBAS ROKOK DENGAN VIVIX SHAKLEE

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person

Image may contain: 1 person


No automatic alt text available.Jika mereka boleh, kenapa tidak anda?Jom dapatkan vivix berhenti merokok anda sekarang! Tinggal satu klik sahaja lagi!
atau anda boleh menghubungi saya terus

Image may contain: 1 person, eyeglasses

Labels: , , , , , , , ,