Cara Menghasilkan Sperma yang Banyak dan Berkualiti Untuk Cepat Dapat Anak
Ketahui cara menghasilkan sperma yang banyak dan berkualiti untuk cepat dapatkan anak - Masalah ketidaksuburan sebenarnya bukanlah semata-mata berpunca daripada wanita sahaja. Namun, kadang kala lelaki juga turut menyumbang. Contohnya, penghasilan sperma yang tidak banyak dan tidak berkualiti. Namun, kebanyakan lelaki menafikan akan ketidaksuburan mereka. Apatah lagi mengaku mereka adalah punca kemandulan. Belum lagi masalah mati pucuk. Ketidak upaayaan untuk ereksi. Libido atau ketiadaan keinginan untuk melakukan hubungan seks bersama pasangan. Semua ini sangat menyumbang kepada kesukaran untuk mendapatkan anak

Jumlah dan kualiti sperma sebenarnya sangat memainkan peranan bagi menjayakan persenyawaan di antara ovum dan sperma. Supaya persenyawaan boleh berjaya dilakukan dengan cemerlang, sekurang-kurangnya lelaki perlu menghasilkan paling minimum 5cc air mana setiap ejakulasi(air mani yang dipancar) berlaku. Semakin banyak air mani, semakin banyaklah sperma yang terhasil. Kajian dilakukan menunjukkan, dalam setiap 1ml air mani lelaki terdapat 20 juta sel sperma.

Perlu kita ketahui bahawa, cecair sperma yang dihasilkan tidak semuanya mampu mencapai liang vagina bahkan  faktanya, lebih banyak yang dikeluarkan semula dan mengalami kematian sebelum mencapai dinding rahim dan melalui proses persenyawaan.

Selain isipadu sperma, kualiti sperma juga penting dalam meningkatkan kesuburan lelaki. Sel sperma mempunyai kemampuan sejak azali untuk berenang menuju ovum kita bagi menjalani proses persenyawaan. Jika sel sperma memiliki pergerakan yang lambat dan mempunyai bentuk yang abnormal, maka proses kehamilan akan terlambat.

Dalam keadaan seperti ini, meskipun kehamilan akan berlaku, pada umumnya bayi yang akan membesar dalam rahim ibu akan berpotensi untuk lahir secara pramatang dan mengalami kecacatan.

Pakar perubatan mengatakan, sel sperma yang sihat memiliki Sperm Motility Index 80 serta kemampuan untuk sperma bergerak lurus minimum adalah 50. Jika indeks di bawah paras tersebut, lelaki tersebut berpotensi mengalami masalah ketidaksuburan. Sebab itu, sangat penting untuk para lelaki mengetahui akan cara untuk menghasilkan sperma yang banyak dan berkualiti.

Cara Menghasilkan Sperma Yang Banyak dan Berkualiti untuk Cepat Dapat Anak


Ada banyak cara sebenarnya iaitu dengan memilih makanan yang betul, pengabilan ubat dan supplemen, berusaha untuk tenang sentiasa. Antara cara yang boleh dilakukan adalah :

1. Amalkan pengambilan makanan yang kaya antioksidanMakanan yang kaya antioksidan ini boleh kita perolehi dari sayur dan buah. Ianya mampu membantu meningkatkan kualiti sperma dan memberikan tenaga kepada lelaki terutamanya semasa aktiviti persetubuhan.


2. Amalkan pengambilan multivitamin

Supplemen yang disarankan adalah Vitamin C, asid folik dan yang kaya dengan mineral.  Vitamin ini mampu memberikan tenaga kepada lelaki.

3. Menjaga berat badan yang unggul.Lelaki yang gemuk agak sukar untuk mendapatkan posisi seks yang memberangsangkan menyebabkan aktivi seks bersama pasangan menjadi hambar. Timbunan lemak yang banyak jugak mampu menyebabkan sperma yang dihasilkan adalah cacat.

4. Bersenam
Aktiviti senaman sebenarnya mampu membantu meningkatkan hormon yang mampu memberikan tenaga kepada lelaki. Namun, awas! elakkan melakukan aktiviti senama yang terlalu berat sehingga menyebabkan kehilangan tenaga. Ianya juga boleh menyebabkan kualiti sperma yang dihasilkan menurun.


5. Stabilkan emosi

Emosi yang terganggu semasa melakukan hubungan intim bersama pasangan turut menjejaskan mood untuk bersama. Stress boleh menyebabkan lelaki mengalami libido atau ketiadaan perasaan untuk bersama pasangan melakukan hubungan intim. Stress boleh menyebabkan pola pemakanan tidak seimbang dan boleh menyebabkan lelaki merokok dengan kerap.


Hindari perkara ini jika ingin menghasilkan sperma yang banyak


1. Jangan mengambil dadah

Dadah serta ubat-ubat terlarang mampu melambatkan pergerakan sperma dan menyebabkan ianya cacat. Selain itu, pengambilam kokain dan opium juga menyebabkan lelaki mengalami masalah ereksi.

2. Merokok

Elakkan dari tabiat merokok jika anda benar-benar inginkan zuriat. Kandungan rokok yang sangat banyak bahan kimia mampu menghasilkan sperma yang tidak berkualiti.

3. Elakkan pengambilan alkohol

Pengambilan alkohol mampu menghasilkan sperma yang cacat dan tidak berkualiti.

4. Elakkan penggunaan seluar dalam yang ketat dan jeans yang ketat

Cuba untuk memakai seluar yang longgar kerana seluar dalam yang ketat mampu menyebabkan scrotum panas dan menyekat pergerakan sperma.

5. Elakkan memakai pelincir semasa bersama pasangan.

Semoga tips ini dapat membantu anda semua. Sebenarnya, ada banyak cara lagi yang boleh digunakan untuk membantu masalah anda. Ianya adalah dengan pengambilan set kesuburan shaklee.                                      1. ResveratrolAnda nak tahu, terdapat kajian yang menunjukkan, pengambilan resveratrol dalam menu seharian lelaki mampu membantu memperbaiki sperma yang abnormal atau cacat. Ianya mampu memperbaiki sehingga ke peringkat sel DNA.
2. Vitamin E

Image result for vita e complex

Terdapat kajian yang menunjukkan, vitamin E terdapat selenium yang turut membantu memperbaiki kualiti sperma lelaki. Jadi, cepat-cepatlah cari supplemen ini untuk anda.


3. Vitalea Iron Formula


Image result for vitalea

Vitalea mengandungi zink yang turut sama membantu dalam penghasilan sperma yang berkualiti dan banyak. Jangan biarkan sperma yang cacat itu menyumbang kepada zuriat yang cacat kelak. Kesian kat anak yang ada masalah kesihatan semasa lahir.


4. B Complex

Image result for b complex shaklee


Pengambilan B complex dalam diet seharian bertindak sebagai anti-stress. Ianya mampu menyumbang kepada rasa tenang dan bahagia terutamanya semasa melakukan hubungan intim.


5. Omega GuardOmega guard kaya dengan minyak ikan yang mampu membantu para lelaki yang mengalami masalah ereksi semasa bersama pasangan.


Kita sebagai manusia boleh berusaha sehabis daya yang mungkin, namun, Allah swt juga yang menentukannnya. Besar hajat saya untuk membantu anda. Yakinlah, makcik dan pakcik saya yang menunggu zuriat selama 18 tahunpun masih boleh mengandung asbab set kesuburan shaklee, apatah lagi kita yang masih muda ni. Kuncinya cuma jangan malu untuk dapatkan khidmat nasihat doktor yang bertauliah terlebih dahulu dan ikhtiar dengan supplemen yang semulajadi seperti shaklee ni.

Jika anda berminat untuk mendapatkan set kesuburan shaklee ni, sila klik butang di bawah. Jom! Tinggal satu klik sahaja lagi dan anda akan memiliki set kesuburan ini.atau anda boleh menghubungi saya terus di talian berikut untuk mendapatkan konsultasi yang terbaik
Labels: , , , ,