Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera untuk semua. Hari ni nak share tentang tanda dan punca peranakan jatuh serta petua merawat rahim jatuh. Kawan saya diuji dengan masalah ni. Kesian saya tengok  sentiasa mengadu rasa sakit di bahagian bawah pusat dan di kawasan ari-ari. Kita orang perempuan ni, banyak benda nak kena ambik tahu dan nak kena jaga kan? Wanita yang selepas melahirkan anak sememangnya berisiko untuk mendapat peranakan jatuh. Jangan tak tahu, yang masih belum berkahwinpun boleh berisiko jugak tau. Masalah peranakan jatuh ini juga boleh menyebabkan masalah ketidaksuburan.


Pengedar shaklee sibu


Pengedar Shaklee Sibu, Sarawak - Assalammualaikum dan hai semua. Nama saya Puan Zarina bt Ismawi. Saya merupakan seorang Pengedar Shaklee Sibu, Sarawak. Saya juga menjadi pengedar di bahagian Kanowit, Bintangor, Sarikei, Daro, Matu, Mukah, Oya, Dalat, Igan, Kapit dll. Saya juga turut melakukan pengeposan ke seluruh malaysia.


Sebenarnya saya dah lama mengamalkan shaklee untuk masalah anemia dan gastrik teruk saya. Itupun secara on off. Almaklumlah, masa tu, ekonomi belum berapa nak stabil. hehe. Saya mendaftar sebagai member shaklee pada 24 Disember 2016 selepas bersalin secara czer. Saya menggunakan set berpantang shaklee dan juga set kurus shaklee. Berpantang secara czer bukanlah mudah. Saya cepat stress dan suka marah-marah. Suami sayalah yang banyak bersabar. Dalam tempoh berpantang, entah kenapa saya tidak dapat langsung melihat wajah ibu mertua saya. Ianya membuatkan saya sentiasa ada rasa untuk marah. Nauzubillah. Sebab tu, orang berpantang ni mesti dijaga dengan betul. Jangan sesekali melakukan sesuatu yang boleh menjurus ke arah meroyan.

No automatic alt text available.


No automatic alt text available.

TESTIMONI SET KURUS SAYA SELEPAS BERSALIN CZER



Saya turut mengambil set menyusu shaklee. Alhamdulillah, saya telah berjaya menyusukan baby saya selama setahun lebih. Doakan  semoga saya dapat menyusukan baby saya sehinga 2 tahun penuh. Amin.

Alhamdulillah sangat, sebab even baby saya sudah turning 1 tahun 4 bulan, dia masih fully breast feeding. Terima kasih shaklee, kerana tidak pernah menghampakan saya. ESP dan Alfalfal memang terbaik sebagai milk booster dan pekatkan air susu saya. Saya hairan, mengapa masih ramai yang mengadu air susunya tidak mencukupi. Sedangkan kita ada ikhtiar yang banyak didepan mata.

Bila dah merasai effectsnya sendiri, barulah saya rasa perlunya saya berkongsi produk yang terbaik ini kepada semua. Why not kan?



Yati ni, customer saya dari Johor Bahru. Kesian dia. Diapun bersalin czer macam saya jugak. Alhamdulillah, feedback dia lepas ambil vivix. Dengan husband sekali tumpang sekaki ambik vivix. hehe.

Saya bukan sekadar menggunakan produk shaklee. Bahkan saya menjualnya untuk memastikan nikmat sihat ni saya dapat kongsikan bersama semua orang. Keluarga sayalah orang terdekat yang telah menikmati kebaikan shaklee yang selamat, berkesan dan semulajadi.


Ayah saya sekarang semkain tembam kata mak. Dulu, ayah saya ada masalah usus. Dia selalu membuang air besar sehingga berdarah. Ayah selalu follow up dengan doktor jugak. Sekarang, ayah saya bekalkan dengan alfalfa, ostematrix dan vitamin C. Untuk mak saya pula, saya bekalkan dia omega guard dan B Complex. Mak dan ayah saya ni petani. Selalu ke sawah, mak bagitau, jarang dah dia sakit lutut sejak ambil omega guard. Best kan, kalau satu family kita sihat.



Jika anda berminat untuk mendapatkan produk shaklee, bolehlah menghubungi saya dan follow saya di facebook dan insta.

Ingat Zarina, ingat ommasihat.com tau!

Related image


Image result for shaklee
Zarina bt Ismawi
ID : 1244624
Tel/wassap : 019-8583575
Facebook: Zarina Ismawi
Instagram : shaklee_sibu
Website: www.ommasihat.com
Direct Wassap saya di:





Atau anda ingin mendapatkan produk dengan harga yang jauh lebih murah? 15-20% diskaun? Tak nak? Rugi sangat tau kalau tak daftar ahli. Saya mula-mula dulu, beli kat orang je. Walhal, kalau beli dengan ID sendiri boleh dapat bonus. Banyak sangat  peluang bisnes yang shaklee tawarkan. Apa tunggu lagi, jom daftar member sekarang juga!




RAHSIA BISNES SHAKLEE

Bisnes Shaklee Penipu? Isk3. Tak Percaya? Tengok Ni from iReach HD on Vimeo.



TAK TERBAKAR KE?


HEHE


Darah Tinggi atau lebih dikenali dalam bahasa mediknya adalah Hypertension merupakan suatu penyakit yang boleh kita kategorikan sebagai pembunuh senyap pada zaman ini. Blood pressure bermaksud daya yang dikenakan ke atas dinding arteri salur darah ketika pengaliran darah melaluinya. Jika seseorang mengalami darah tinggi,  saluran dinding arteri mereka mengalami tekanan yang tinggi yang secara berulang kali. Time nilah baru dapat didiagnos sebagai darah tinggi yang kronik.


Sekiranya tekanan darah tinggi yang tidak dirawat atau tidak terkawal, ianya  dapat menyebabkan banyak masalah kesihatan. Keadaan ini termasuklah kegagalan jantung, kehilangan penglihatan, stroke, dan penyakit buah pinggang.



Bahkan dalam keadaan yang teruk, pesakit akan pengsan dengan tiba-tiba disebabkan pembuluh darah di otak telah pecah (aneurysm). Darah tinggi yang melampau akan menjurus berlakunya stroke. Jika bernasib baik, nyawa pesakit akan mampu diselamatkan namun dalam banyak keadaan, ramai yang meninggal dunia. Salah seoranya adalah sepupu saya.




Tekanan darah biasanya kita boleh kategorikan kepada 5 jenis  kategori: 


1. Hypotension (tekanan darah rendah)
Systolic mmHg 90 atau kurang, atau 

Diastolik mmHg 60 atau kurang
2. Normal 

Systolic mmHg 90-119, dan 
Diastolik mmHg 60-79 

3. Prehypertension 

Systolic mmHg 120-139, atau 
Diastolik mmHg 80-89 

4. Tahap 1 Hipertensi

Systolic mmHg 140-159, atau 
Diastolik mmHg 90-99 

5. Tahap 2 Hipertensi 

Systolic mmHg lebih daripada 160, 

atau Diastolik mmHg lebih daripada 100


Anda di peringkat yang mana?

Image result for darah tinggi


Symptom Tekanan Darah Tinggi

Selalunya symptom akan dialami oleh pesakit sekiranya tekanan darah sudah menjangkau 180/110 mmHg. Antara symptom awal pesakit ini adalah:

1. Sakit kepala yang kerap. Bahkan ianya dialami selama beberapa hari.

2. Mual atau nausea. Ketidakselesaan di perut dan sering ada rasa ingin muntah.

3. Muntah. Kadangkala cuma muntah angin.

4. Pening. Kepala terasa berpusing-pusing dan kehilangan kestabilan serta vertigo.

5. Penglihatan menjadi kabur atau double vision(penglihatan berganda)

6. Epistaxis( Hidung berdarah)

7. Palpitation. Rasa nyeri di bahagian dada akibat ritma jantung yang tidak sekata.

8. Dyspnea atau sesak nafas.

Komplikasi Tekanan Darah Tinggi

Komplikasi tekanan darah tinggi bergantung kepada kekerapan berlakunya darah tinggi dan barapa lama tempoh pesakit mendapat rawatan sesegera yang mungkin sejurus selepas dia mengalami symptom awal darah tinggi. Antara penyakit yang boleh terjadi disebabkan darah tinggi adalah:

Stroke - Aliran darah ke otak akan terjejas disebabkan salur darah mengalami penyumbatan atau salur darah di otak telah pecah. Perkara ini akan menyebabkan otak kita mengalami kekurangan bekalan oksigen dan akhirnya mengakibatkan kematian otak.


Serangan Jantung - Otot jantung akan terjejas disebabkan kekurangan bekalan oksigen menyebabkan ianya tidak mampu mengepam darah seperti sedia kala.

Kegagalan Jantung - Otot jantung akan dipaksa untuk mengepam darah ke seluruh tubuh dalam kapasiti tekanan yang sangat tinggi. Ianya disebabkan penyumbatan arteri jantung dan akhirnya akan menyebabkan sistem kardiovaskular akan terhenti.

Darah Beku - Sesetengah darah yang cair akan bertukar menjadi pepejal(thrombus) dan melekat di dinding salur darah. Ianya kan mengganggu pengaliran yang normal darah. Jika tidak dirawat segera, ianya akan memberikan komplikasi yang teruk.

Masalah Penglihatan - Tekanan darah tinggi yang melampau turut sama mengganggu pengaliran darah ke bahagian mata menyebabkan pesakit yang ada darah tinggi mengalami masalah penglihatan seperti kabur contohnya. Dalam keadaan yang kronik, pesakit boleh buta!

Masalah kognitif dan memori - Ianya juga turut menjejaskan keupayaan pesakit untuk mengingat sesuatu perkara. Dia akan menjadi cepat pelupa.

✔ Masalah Buah Pinggang - Tekanan darah tinggi sering merosakkan saluran arteri kecil di bahagian buah pinggang, Ianya akan menjejaskan sistem yang sedia ada.


                 Jom, kita tonton video ini terlebih dahulu


1. Kerap Bersenam

Image result for senaman

Bersenam selama 30- 60 minit 5 hari seminggu akan mengurangkan tekanan darah sebanyak 4-9 mmHg. Pastikan anda merujuk kepada doktor yang bertauliah terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang aktiviti senaman. Pastika ianya sesuai dengan anda. Senaman yang dilakukan dengan kerap mampu mencegah kita dari mendapat darah tinggi.

2. Kurangkan atau jangan ambil minuman beralkohol

Image result for minuman alkohol


Pengambilan minuman beralkohol mampu meningkatkan tekanan darah tinggi anda.

3. Makan makanan berkhasiat


Image result for healthy food

Makanan seperti fast food sememangnya enak di tekak. Namun, kesannya akan dibawa hingga ke usia tua. Elakkan pengambilan makanan yang tidak sihat seperti air berkarbonat dan makanan yang mengandungi pelbagai perisa tambahan.

4. Kurangkan pengambilan garam (sodium) dalam makanan.


Laporan yang diterbitkan pada bulan Mac 2009 oleh Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC), Amerika Syarikat, mencadangkan bahawa 7 dalam setiap 10 orang dewasa Amerika harus mengehadkan pengambilan natrium mereka kepada 1,500 mg sehari (kira-kira 2/3 satu sudu teh garam) . Laporan itu menganggarkan bahawa 145 juta rakyat Amerika - 70% daripada penduduk dewasa - mempunyai salah satu daripada tiga faktor risiko hipertensi.


5. Turunkan berat badan

Pesakit obesiti sememangnya lagi berisiko untuk mendapat tekanan darah tinggi. Nak tak nak, kita kena dapatkan berat badan yang ideal sesuai dengan ketinggian. [ klik di sini ]


6. Kawal pengambilan kopi


Para penyelidik, dari Henry Ford Hospital percaya  bahawa tahap kafein dan taurine dalam minuman pemberi tenaga boleh menyebabkan peningkatan tekanan darah dan kadar denyutan jantung. Kebanyakan penyelidik bersetuju bahawa : Pengambilan kafein yang berlebihan tidak baik untuk mereka yang mempunyai tekanan darah tinggi. Oleh itu, adalah bijak untuk memerhatikan pengambilan kafein anda. Ingat bahawa kafein hadir di kebanyakan kopi, teh, soda (minuman berkarbonat), coklat, dan beberapa makanan dan minuman lain.



7. Teknik relaxation



Image result for teknik relaxation




Harvard Women's Health Watch melaporkan bahawa dalam satu kajian, tai chi meningkatkan kapasiti senaman, menurunkan tekanan darah, dan memperbaiki tahap kolesterol, trigliserida, insulin, dan protein C-reaktif pada orang yang berisiko tinggi untuk penyakit jantung.

8. Tidur yang berkualiti

Pastikan waktu tidur kita dijaga. Tidur yang berkualiti adalah  tidak kurang dari 7 jam sehari dan tidak lebih dari 8 jam sehari. Kajian menunjukkan, pesakit yang tidur kurang dari tempoh ini lebih berisiko mendapat tekanan darah tinggi.


9. Pengambilan suppelemen yang selamat, berkesan dan semulajadi.

Banyak sangat kajian yang menunjukkan, resveratrol mampu menurunkan paras tekanan darah tinggi. 












Vivix ternyata supplemen yang kaya dengan Resveratrol. Ianya dikuatkan lagi denagn 10 kali ganda kuasa Polifenol untuk boostkan kesan Resveratrol. Resvetarol di samping mampu membantu menurunkan tekanan darah, ianya mampu memperbaiki sel seperti sel kanser, paras gula, menurunkan bacaan creatinine dalam darah dan sebagainya.









Selain Vivix, omega guard mampu membantu memecahkan lemak supaya lelemak tidak melekat di dinding salur darah,

Image result for omega guard

Phytocol- ST juga mampu mencegah penyerapan kolesterol dan menuurnkan LDL 

Image result for PHYTO SOL SHAKLEE


Testimoni Set Darah Tinggi


Image result for testimoni shaklee darah tinggi





Image result for testimoni shaklee darah tinggi




Image result for testimoni shaklee darah tinggi





Berminat untuk mendapatkan Set Turunkan Tekanan Darah Tinggi?

Hubungi Saya Segera untuk mengetahui lebih lanjut akan artikel ini dan tentang supplemen set turunkan darah tinggi ini.






Ketahui cara menghasilkan sperma yang banyak dan berkualiti untuk cepat dapatkan anak - Masalah ketidaksuburan sebenarnya bukanlah semata-mata berpunca daripada wanita sahaja. Namun, kadang kala lelaki juga turut menyumbang. Contohnya, penghasilan sperma yang tidak banyak dan tidak berkualiti. Namun, kebanyakan lelaki menafikan akan ketidaksuburan mereka. Apatah lagi mengaku mereka adalah punca kemandulan. Belum lagi masalah mati pucuk. Ketidak upaayaan untuk ereksi. Libido atau ketiadaan keinginan untuk melakukan hubungan seks bersama pasangan. Semua ini sangat menyumbang kepada kesukaran untuk mendapatkan anak

Jumlah dan kualiti sperma sebenarnya sangat memainkan peranan bagi menjayakan persenyawaan di antara ovum dan sperma. Supaya persenyawaan boleh berjaya dilakukan dengan cemerlang, sekurang-kurangnya lelaki perlu menghasilkan paling minimum 5cc air mana setiap ejakulasi(air mani yang dipancar) berlaku. Semakin banyak air mani, semakin banyaklah sperma yang terhasil. Kajian dilakukan menunjukkan, dalam setiap 1ml air mani lelaki terdapat 20 juta sel sperma.

Perlu kita ketahui bahawa, cecair sperma yang dihasilkan tidak semuanya mampu mencapai liang vagina bahkan  faktanya, lebih banyak yang dikeluarkan semula dan mengalami kematian sebelum mencapai dinding rahim dan melalui proses persenyawaan.

Selain isipadu sperma, kualiti sperma juga penting dalam meningkatkan kesuburan lelaki. Sel sperma mempunyai kemampuan sejak azali untuk berenang menuju ovum kita bagi menjalani proses persenyawaan. Jika sel sperma memiliki pergerakan yang lambat dan mempunyai bentuk yang abnormal, maka proses kehamilan akan terlambat.

Dalam keadaan seperti ini, meskipun kehamilan akan berlaku, pada umumnya bayi yang akan membesar dalam rahim ibu akan berpotensi untuk lahir secara pramatang dan mengalami kecacatan.

Pakar perubatan mengatakan, sel sperma yang sihat memiliki Sperm Motility Index 80 serta kemampuan untuk sperma bergerak lurus minimum adalah 50. Jika indeks di bawah paras tersebut, lelaki tersebut berpotensi mengalami masalah ketidaksuburan. Sebab itu, sangat penting untuk para lelaki mengetahui akan cara untuk menghasilkan sperma yang banyak dan berkualiti.

Cara Menghasilkan Sperma Yang Banyak dan Berkualiti untuk Cepat Dapat Anak


Ada banyak cara sebenarnya iaitu dengan memilih makanan yang betul, pengabilan ubat dan supplemen, berusaha untuk tenang sentiasa. Antara cara yang boleh dilakukan adalah :

1. Amalkan pengambilan makanan yang kaya antioksidan



Makanan yang kaya antioksidan ini boleh kita perolehi dari sayur dan buah. Ianya mampu membantu meningkatkan kualiti sperma dan memberikan tenaga kepada lelaki terutamanya semasa aktiviti persetubuhan.


2. Amalkan pengambilan multivitamin

Supplemen yang disarankan adalah Vitamin C, asid folik dan yang kaya dengan mineral.  Vitamin ini mampu memberikan tenaga kepada lelaki.

3. Menjaga berat badan yang unggul.



Lelaki yang gemuk agak sukar untuk mendapatkan posisi seks yang memberangsangkan menyebabkan aktivi seks bersama pasangan menjadi hambar. Timbunan lemak yang banyak jugak mampu menyebabkan sperma yang dihasilkan adalah cacat.

4. Bersenam




Aktiviti senaman sebenarnya mampu membantu meningkatkan hormon yang mampu memberikan tenaga kepada lelaki. Namun, awas! elakkan melakukan aktiviti senama yang terlalu berat sehingga menyebabkan kehilangan tenaga. Ianya juga boleh menyebabkan kualiti sperma yang dihasilkan menurun.


5. Stabilkan emosi

Emosi yang terganggu semasa melakukan hubungan intim bersama pasangan turut menjejaskan mood untuk bersama. Stress boleh menyebabkan lelaki mengalami libido atau ketiadaan perasaan untuk bersama pasangan melakukan hubungan intim. Stress boleh menyebabkan pola pemakanan tidak seimbang dan boleh menyebabkan lelaki merokok dengan kerap.


Hindari perkara ini jika ingin menghasilkan sperma yang banyak


1. Jangan mengambil dadah

Dadah serta ubat-ubat terlarang mampu melambatkan pergerakan sperma dan menyebabkan ianya cacat. Selain itu, pengambilam kokain dan opium juga menyebabkan lelaki mengalami masalah ereksi.

2. Merokok

Elakkan dari tabiat merokok jika anda benar-benar inginkan zuriat. Kandungan rokok yang sangat banyak bahan kimia mampu menghasilkan sperma yang tidak berkualiti.

3. Elakkan pengambilan alkohol

Pengambilan alkohol mampu menghasilkan sperma yang cacat dan tidak berkualiti.

4. Elakkan penggunaan seluar dalam yang ketat dan jeans yang ketat

Cuba untuk memakai seluar yang longgar kerana seluar dalam yang ketat mampu menyebabkan scrotum panas dan menyekat pergerakan sperma.

5. Elakkan memakai pelincir semasa bersama pasangan.

Semoga tips ini dapat membantu anda semua. Sebenarnya, ada banyak cara lagi yang boleh digunakan untuk membantu masalah anda. Ianya adalah dengan pengambilan set kesuburan shaklee.



                                      1. Resveratrol



Anda nak tahu, terdapat kajian yang menunjukkan, pengambilan resveratrol dalam menu seharian lelaki mampu membantu memperbaiki sperma yang abnormal atau cacat. Ianya mampu memperbaiki sehingga ke peringkat sel DNA.




2. Vitamin E

Image result for vita e complex

Terdapat kajian yang menunjukkan, vitamin E terdapat selenium yang turut membantu memperbaiki kualiti sperma lelaki. Jadi, cepat-cepatlah cari supplemen ini untuk anda.






3. Vitalea Iron Formula


Image result for vitalea

Vitalea mengandungi zink yang turut sama membantu dalam penghasilan sperma yang berkualiti dan banyak. Jangan biarkan sperma yang cacat itu menyumbang kepada zuriat yang cacat kelak. Kesian kat anak yang ada masalah kesihatan semasa lahir.


4. B Complex

Image result for b complex shaklee


Pengambilan B complex dalam diet seharian bertindak sebagai anti-stress. Ianya mampu menyumbang kepada rasa tenang dan bahagia terutamanya semasa melakukan hubungan intim.


5. Omega Guard



Omega guard kaya dengan minyak ikan yang mampu membantu para lelaki yang mengalami masalah ereksi semasa bersama pasangan.


Kita sebagai manusia boleh berusaha sehabis daya yang mungkin, namun, Allah swt juga yang menentukannnya. Besar hajat saya untuk membantu anda. Yakinlah, makcik dan pakcik saya yang menunggu zuriat selama 18 tahunpun masih boleh mengandung asbab set kesuburan shaklee, apatah lagi kita yang masih muda ni. Kuncinya cuma jangan malu untuk dapatkan khidmat nasihat doktor yang bertauliah terlebih dahulu dan ikhtiar dengan supplemen yang semulajadi seperti shaklee ni.

Jika anda berminat untuk mendapatkan set kesuburan shaklee ni, sila klik butang di bawah. Jom! Tinggal satu klik sahaja lagi dan anda akan memiliki set kesuburan ini.



atau anda boleh menghubungi saya terus di talian berikut untuk mendapatkan konsultasi yang terbaik






Mommy-mommy kat luar sana, pernah tak rasa down bila ada orang mengata muka kita ni macam wanita umur 40-an? walhal tahun ni umur kita belum sampai 30 lagi. Mulalah tengok cermin lama-lama dan belek muka;

" Aaarrlah, muka nampak tua sangat " 

Lagilah stress kalau muka husband kita maintain je kan. Jangan pulak kita p cari bomoh nak buat susuk pulak. Nauzubillah. Syirik dah tu kan.

Nak tahu kenapa wajah kita nampak lebih tua dari usia?


1. Berfikir tentang semua perkara

Dah namanya mak orang, nak fikir pasal anak, suami, keluarga sendiri, mertua, ipar duai lagi. Betul tak? Belum lagi segala bil eletrik dan air. Isteri jugalah yang asyik nak ingatkan suami. Kalau dapat suami yang jenis semua benda serah kat wifelah. Belum lagi nak check barang sekolah anak. Dah siap ke belum. Anak dah makan ke. Baju sekolah dah cuci ke. Kalau semua benda ni terbeban kat bahu isteri seorang, kesianlah isteri. Mana tak muka dan tubuh badan tak terurus.


2. Bekerja melebihi kemampuan

Kita ni cuma manusia biasa yang Allah ada kurniakan rasa letih juga. Contohnya kereta atau mesin, jika digunakan melebihi kemampuan, kelak-kelak boleh overheat, last-last meletup. Sama juga kesnya dengan diri kita sebagai suri rumah. Kalau add on lagi sebagai wanita bekerjaya, balik rumah perlu masak dan buat kerja rumah. Lagilah rasa wowwww sangat kan. 


3. Suami bebankan semuanya di bahu isteri

Pernah je melihat suami yang jenis malas bantu isteri. Bila keluar makan bersama kat luar, dia sendiri goyang kaki dan isteri sibuk suapkan makanan kat mulut anak. Dirinya sendiri tak sempat nak diisi perut. Sebab tu, jangan hairan kalau wanita boleh bertukar jadi " makhluk hijau". Dengan anda sekalinya dilibasnya nanti. haha. Ada kes dimana suami dah lah langsung tak bantu isteri, menyulitkan lagi keadaan adalah. Sehinggakan nak ceraikan spender dari seluar suamipun isteri yang buat. Alahai, kesian isteri cenggini.

4. Tidur yang tidak cukup

Dah namanya, ada anak-anak, lebih-lebih lagi kalau anak masih kecil. Macam-macam ragamlah setiap orang kan. Sebagai isteri ni, kitalah yang bangun malam bancuh susu kalau anak nangis nak susu. Siapkan bekal anak-anak ke sekolah. Ada moleknya kalau suamipun perlu bantu isteri. Takut isteri kita mengalami tekanan, tak pasal-pasal nanti isteri kita menghidap penyakit mental. Nauzubillah. Masa tu nanti jangan menyesal dah. Sebab, nasi dah jadi bubur. Sebelum jadi bubur, eloklah cegah awal-awal. Kita kahwin kan nak bina home. Bukan house. Kalau kat rumahpun isteri rasa macam neraka. Innalillah. Toleransi dalam rumah tangga tu penting sangat.

5. Tiada "me time"

Anda tahu, saya respect sangat tv korea dan Taiwan yang pernah menayangkan movies " Superman Return". Masa nilah suami-suami kena buat semua benda yang wife dia buat sepanjang hari dalam menjaga anak-anak mereka. Serius! ramai yang bagitau sangat penat. Bayangkan wife anda melakukannya selama 365 hari. Cuba kira berapa lama tempoh anda menikahi mereka.

10 tahun x 365 = 3650 hari

mereka melakukan perkara yang sama. Nak tanya mommy. Ada tak husband bagi anda 1 hari khas untuk anda keluar seorang diri tanpa suami dan anak-anak?. Gunakan waktu tu untuk pergi shopping ke. Pergi spa nak manjakan diri atau keluar lepak dengan rakan baik sekali sekala.

Ada tak?

Tak ada?

P mintak kat husband sekarang juga.

6. Tiada toleransi dan komunikasi dalam rumah tangga

Awal-awal kahwin memang lah best kan. Sebab berdua je baru. Kalau dah beranak pinak, tanggungjawab makin besar dan perlunya toleransi dalam banyak perkara. Why not kalau suami isteri yang bekerjaya, balik rumah, time wife masak, suami tolong jaga anak. Kita perempuan ni, tak minta banyak. Cukuplah suami memahami dan menghargai kan. Betul tak? Bohonglah kalau tak pe je tak dihargai. Masalahnya, kita ni manusia biasa yang ada naluri untuk dihargai. Sebab tu pernah je berlaku keretakan rumah tangga sebab pasangan jenis tak pandai menghargai. Kalau orang lain kemain kita ucap terima kasih. Why not isteri yang dah mengorbankan bentuk tubuhnya untuk lahirkan zuriat kita, mata yang dulunya cantik namun dah jadi panda, badan yang dulunya ramping namun sekarang dah gempal semacam, semuanya sebab bernikah dengan kita. Dia lakukan tu setiap hari tanpa komplain penat. 


7. Tidak mengambil supplemen

Badan kita ni ada masanya perlu vitamin juga untuk kekal cergas sepanjang hari. Sistem dalaman kena jaga betul-betul. Barulah nampak cergas setiap masa. Ada je nampak makcik umur 50-an namun macam 40-an je. Muka flowless giler. Tak da pulak penyakit macam-macam. Kita orang muda ni, umur baru 30-an, tapi dah ada darh tinggi, kolesterol tinggi. Ada yang stroke. Alahai, kesiannya kalau tak jaga badan. Nak tahu apa supplemen yang terbaik untuk mengembalikan keremajaan kulit wajah anda dan memperbaiki kecantikan dalaman?

Radiant 4 Set

🌿ESP🌿

Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit

 yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:

Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk n fungsi kulit yang optimum.
Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
Menyokong pengeluaran asid amino glutation.

🌿Vitamin C🌿

Vitamin C, yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan anda tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C membantu untuk :

Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
Membantu dalam penyembuhan luka.
Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

🌿Shaklee Collagen Powder🌿

Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit anda dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan TEkendur. Berita baiknya adalah badan anda boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan anda kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk;

Kulit yang lebih anjal.
Mengurangkan kedutan.
Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
Mengurangkan parut.

🌿🌿GLA Complex

Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:
Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
Mengekalkan kelembapan kulit.
Melawan keradangan


TESTIMONI THE RADIANT 4
















































Berminat untuk mendapatkan SET RADIANT

 4 ni? Jom! Hubungi saya segera!




Powered by Blogger.