Adhesions Colic : Cara Mengurangkan Rasa Sakit Pada Kawasan Perut dan Ari-Ari

Adhesions Colic - Adakah anda pernah mengalami gejala sakit di bahagian bawah peranakan? Atau di bahagian sekitar abdomen? Atau di bahagian ari-ari? Disebabkan peranakan jatuh kah?


Image result for adhesion colic




TAHUKAH ANDA, GEJALA DI ATAS YANG ANDA ALAMI BARANGKALI ANDA ADA ADHESION COLIC


Adhesion Colic ini adalah satu keadaan di mana tisu fibrous berparut yang terbentuk dalam beberapa organ dalam abdomen. Ianya akan menyebabkan usus melekat antara satu sama lain pada dinding abdomen.

Selalunya pesakit akan merasa sakit di bahagian abdomen (like abdomen cramp-pain), sakit ari-ari yang berterusan, kembung perut, muntah, sukar membuang air besar dan sebagainya.

Image result for abdomen pain


Ada yang sampai ke tahap najis keluar dari mulut, usus tersumbat, dan usus pecah (perforation). Jika dibiarkan, ianya boleh membawa maut!


Apakah punca berlakunya Adeshin Colics?

Salah satu faktor yang menyumbang berlakunya gejala ini adalah pesakit ada history melakukan pelbagai pembedahan. Selalunya, mereka yang pernah melakukan pembedahan/surgery memang berisiko untuk mengalami gejala ini. Contohnya seperti pembedahan bersalin czer, laparotomy, apendictomy, pembuangan batu karang, batu hempedu dan sebagainya.

Selain itu, pengambila awal pati haruan dan gamat dikatakan mampu menjejas fungsi organ semasa tempoh healing selepas pembedahan.

Apakah Tips Mengurangkan Rasa Sakit Adeshion Colic?

Perkara pertama yang perlu anda lakukan sekiranya mengalami kesakitan sehingga mencecah 12 jam adalah terus berjumpa doktor. Selalunya doktor akan mencadangkan anda untuk melakukan abdominal x-ray terlebih dahulu. Kemudian anda akan diberikan ubat tahan sakit. Adeshion Colic masih belum tiada penawarnya. Tidak banyak yang mampu doktor lakukan untuk gejala ini.




Adakah Cara Lain Yang Boleh Mengurangkan Rasa Sakit?



Ada.


Dengan Pengambilan Suppelemen Shaklee.



Vivix
Herblax
Peppermint Ginger Plus.


1. Vivix

Produk terbaik keluaran shaklee yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol. Tinggi anti-oksidan dan bersifat anti-radang dan anti-inflamasi. Ianya mampu memperbaiki hingga ke peringkat yang paling dalam iaitu sel kita.

Image result for vivix


2. Herblax

Ramuan pelbagai herba yang membantu dalam pelicinan proses pembuangan najis. Jadi, najis yang tertinggal dan berkerak di dalam usus mampu disingkirkan dengan mudah tanpa berlakunya proses pemaksaan keluar najis dari saluran dubur.

Image result for herblax


3. Peppermint Ginger Plus

Ramuan herba terpilih yang ditabletkan untuk digunakan bagi melgakan senak perut serta membuang angin berlebihan dari dalam badan.

Image result for peppermint ginger plus



Nak tahu lebih lanjut tentang Adeshion Colic?
Atau anda ingin mendapatkan Supplemen di atas?

Hubungi saya segera di:


Zarina Ismawi
0198583575
Pakar Shaklee Anda

Labels: , ,