Tips Menghilangkan Jeragat Agar Wajah Lebih Cantik Berseri Seperti Neelofa

Tips Menghilangkan Jeragat Agar Wajah Lebih Cantik BerseriJeragat dan Jerawat musuh utama wanita!. Rasa self esteem low sangat kan kalau exposed diri kat public dengan wajah berjeragat. Tambahan lagi kalau di kelilingi rakan -rakan yang putih mulus kulitnya. Bagaikan buah manggis di kelilingi buah apple. Ha! Kontra sangat tu. 
APA SEBENARNYA PUNCA JERAGAT?

Jeragat atau Pigmentasi pada kulit terhasil disebabkan sel yang menghasilkan melanin telah rosak atau tidak sihat. Melanin  pula sebenarnya menentukan warna pada kulit, rambut serta anak mata.

Jika sel ini terganggu penghasilannya, ia akan menghasilkan pigmentasi pada bahagian kulit. Selain itu, jeragat juga disebabkan oleh pengambilan pil perancang serta pil hormon. Dua pil ini akan mengganggu sistem hormon semulajadi dalam badan.

Pendedahan di bawah cahaya matahari secara langsung tanpa memaai sun block turut menyumbang kepada berlakunya jeragat.

Selain itu, sikap tidak suka mencuci muka selepas penggunaan make up juga sering menyebabkan pori-pori yang dipenuhi kotoran turut tersumbat. Lama kelamaan ianya juga turut menghasilkan jeragat di wajah.


BAGAIMANAKAH CARA MENGHILANGKAN JERAGAT?

1.Pastikan wajah anda di cuci dengan kerap. Terutamanya selepas penggunaan alat make up. Jauhi tabiat tidur dalam keadaan wajah belum dicuci.


Image result for CUCI MUKA


2. Gunakan pencuci muka yang sesuai, organik, selamat dan tiada bahan kimia bagi memastikan kulit wajah anda tidak bertambah teruk.

3.Gunakan Cream Pelindung yang ada SPF15 bagi mengelakkan matahari memancar terus ke wajah anda.

4. Minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.

5. Amalkan pengambilan makanan seimbang dan sihat dalam menu seharian. Banyakkan pengambilan buah dan sayur-sayuran.

6. Basuh tangan dahulu sebelum menyentuh muka kerana tangan adalah salah satu tempat hot spot terdapat banyak kuman.

7. Ambillah supplemen yang terbaik seperti SET JERAGAT PREMIUM SHAKLEE:


No automatic alt text available.


Collagen Powder Shaklee:

7 Ramun terbaiknya adalah sisik ikan merah,ekstrak kulit kekerang,Lactobacillus Acidhopilus,Ekstark biji Camelia Japonica,Ekstrak Pfaffia,Vitamin C, vITAMIN B2 dan B6.

No automatic alt text available.

✅  Vitamin C
Vitamin C Sustained Release membantu membina kolagen serta mencerahkan kulit. 

Image may contain: text


ESP
ESP shaklee dihasilkan dari soya non GMO. Kaya dengan sumber protein. Protein sangat penting dalam pembinaan sel baru. Dengan ESP, jeragat akan semakin pudar.

No automatic alt text available.


Saya sendiri pernah mengalami gejala pigmentasi yang agak teruk akibat sikap yang tak ambil endah dengan penjagaan wajah. Alhamdulillah, setelah bertukar produk penjagaan wajah shaklee yang organik tanpa bahan kimia bahaya itu dan mengamalkan supplemen seperti diatas, saya mampu mendapatkan wajah yang bebas pigmentasi. Masalah lutut saya juga dah pulih akibat kecederaan semasa bermain badminton satu tika dulu.


Sekarang,cuba lihat! kulit saya lebih sihat dan berseri.#TESTIMONI 1

Image may contain: 3 people, people smiling, closeup and text

#TESTIMONI 2

#TESTIMONI 3


 Image may contain: one or more people and text


#TESTIMONI 4
#TESTIMONI 5#TESTIMONI 6#TESTIMONI 7#TESTIMONI 8
Sekiranya anda ingin mendapatkan set jeragat ini, atau terdapat pertanyaan lanjut mengenai produk ini, anda boleh menghubungi saya terus di:
Labels: , , , , , , , , ,