Tips Kurus Selepas Bersalin Czer Untuk Nampak Lebih Bergaya

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. Hari ni nak share sikit tentang Tips nak kurus selepas bersalin czer. Sayapun pernah bersalin secara czer anak sulung saya. Bayangkanlah, berat saya sebelum bersalin mencecah 82kg. Memang gemuk gile weh time tu. Dah macam badak sumbupun ada. huhu. Stresspun stress, sebab banyak baju tak muat, seluarpun tak muat. Muka kembang semacam. Macam-macamlah dilema time tu.


Dah namanya orang melayu kan, berpantangpun ikut cara melayu. Alhamdulillah, Allah masih izinkan saya berpantang dalam jagaan mak saya. Kata mak, 

" Kamu semua ni patut bersyukur, mak masih hidup nak jaga kamu semua. Mak dulu, mak seorang je berpantang, mak ayah dah meninggal "

hehe

Sedih pula rasa time mak beritahu macam tu. Oklah, jom discuss tips kurus selepas bersalin czer ya. Antara tips yang saya amalkan adalah:


1. Berpantang dengan betul
Masa 40 hari pantang tu, saya kurangkan minum air kosong, sebab takut gemuk air. hehe. Di awal berpantang, saya ambil nasi bubur selama seminggu, Sayur dan sedikit buah. Disebabkan bersalin czer, saya tidak mengambil sebarang jamu dan berbengkung. Bertungku yes. Ada!

2. Bertangas
Saya paling suka bertangas di sebabkan segala peluh dan toksin yang sekian lama dalam badan akan disingkirkan. Mak akan masak segala jenis herba sehingga mendidih dan berbau harum. Kemudian, saya akan duduk di atas kerusi. Dibawah kerusi tersebut akan diletakkan periuk yang berisi segala herba tadi. Dan seterusnya seluruh bdan saya akan dibungkus dengan tikar mengkuang. ala-ala sauna gitew. Banyak sangat kelebihan bertangas ni. Salah satunya, badan akan lebih rasa ringan dan cergas sebab lemak dibakar habis-habisan. Awet muda jugak ye. hehe


Herba yang mak saya masak untuk bertangas



Sauna!



3. Bertungku
Selain, bertangas, saya juga bertungku. Banyak sangat manfaat bertungku ni sebenarnya. Boleh membantu melancarkan peredaran darah, bantu kecutkan rahim. Membakar lemak.


4. Pengambilan Supplemen
Saya mengamalkan pengambilan supplemen shaklee semasa berpantang, Antaranya adalahs seperti Alfalfa bagi membetulkan urat selepas bersalin. Disamping itu, ianya mampu bertindak sebagai agens detoks kepada darah kita. Toksin akan dikeluarkan dengan mudah. Masalah pembuanganpun senang. Saya juga mengambil Set Kurus Shaklee bagi mempercepatkan penurunan berat selepas bersalin, yang terdiri daripada;


ESP

Ianya merupakan soya non GMO yang kaya dengan sumber protein. Membantu dalam pembentukan sel yang sihat. Mencerahkan kulit serta memberikan rasa kenyang yang lama. Nilai Glisemik Indeksnya yang rendah menyebabkan proses pertukaran kepada glukose menjadi lambat.


Lecithin

Dihasilkan dari soya. Ianya bertindak sebagai agent pengemulsi lemak. Memerangkap lemak di dalam salur darah kita dan mengurakannya dalam bentuk yang kecil. Kiranya untuk membakar lemak.


Chinch Shake Perisa Vanilla

Ianya juga berasaskan soya dan sumber protein terbaik. Dalamnya ada Leucine yang membantu mengembalikan shape badan yang hilang. Ianya juga bagi mengelakkan isi terlebih kelihatan.

Alfalfa

Tumbuhan Alfalfa memang sangat tekenal kerana akarnya yang jauh ke bumi. Ianya bertindak sebagai agents detoks yang mampu menyingkirkan lemak dan toksin dalam salur darah kita. Manfaatnya yang lain adalah mampu menyingkirkan keputihan dan darah nifas selepas melahirkan.

Image result for SET KURUS SHAKLEE


TESTIMONI SAYA DENGAN SET KURUS SHAKLEE



Kita tonton video ini dulu ye.
Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.


Jom tengok testimoni lain!

#1


Image result for testimoni set kurus shaklee


#2

Image result for testimoni set kurus shaklee


#3
Image result for testimoni set kurus shaklee

#4

Image result for testimoni set kurus shaklee


Berminat untuk Mendapatkan Supplement Set Kurus Shaklee..?


Hubungi saya sekarang juga!

FB: Zarina Ismawi
TEL/Whatssap : 0198583575



Labels: , , , , , , , ,