Cara Mengecilkan Pinggang Yang Lebar Agar Tidak Kelihatan Menyeramkan


Cara Mengecilkan Pinggang Yang Lebar Agar Tidak Kelihatan Menyeramkan- Kesihatan yang Optima adalah nikmat dunia yang tidak terkira. Namun, tidak semua mampu mengecapinya disebabkan penyakit yang dideritai. Anda pernah dengar tak ukuran saiz pinggang turut diguna pakai dalam menentukan risiko sesuatu penyakit..?

Dua penyakit yang berkaitan adalah Kencing Manis dan Sakit Jantung. Kencing manis sekiranya tidak dirawat awal, kita akan berisiko untuk dipotong kaki. Istilah mati mengejut juga turut sinonim dengan pesakit jantung. Banyak sangat kes lately yang kita dengar mati mengejut disebabkan serangan jantung.

Mengukur saiz pinggang adalah cara yang paling mudah untuk memberitahu diri kita akan lemak terlebih yang mendiami bahagian tengah tubuh kita. Lebihan lemak di kawasan pinggang petanda awal risiko kesihatan berbanding lebihan lemak di kawasan pinggul dan peha.
Ukuran saiz normal:
Lelaki Dewasa = 94cm (37 inches)
Wanita Dewasa = 80cm(31.8 inches)
Sekiranya saiz pinggang anda melebihi ukuran ini, anda berisiko untuk mendapat penyakit jantung, buah pinggang, hati, organ penghadaman, pankreas. Ianya juga mampu meningkatkan risiko penyakit jantung dan stroke.
Sila check ukuran piggang anda dan pasangan anda sekarang.
=)
SEKIRANYA SAYA MEMILIKI SAIZ PINGGANG YANG MELEBIHI UKURAN SAIZ NORMAL ADAKAH CARA LAIN YANG BOLEH SAYA AMBIL UNTUK KURANGKAN SAIZ YANG ADA..?
Ada pelbagai kaedah yang boleh anda ambik.
1. Kurangkan jumlah kalori yang anda ambil setiap hari. Kena tapu portion yang sepatutnya anda ambil. Jangan main melahap je ye. hehe. Banyakkan pengambila protein dan fiber supaya anda kenyang lebih lama. Elakkan pengambilan minuman dan makanan yang kaya gula. Minuman bergas terutamanya.
2. Senaman. 
Image result for exercise and calorie burn chart
Gambar di atas menunjukkan pelbagai aktiviti yang mampu membakar jumlah kalori yang anda inginkan. Happy trying!
3. Pengambilan Supplemen yang Sesuai
Shaklee mampu membantu mengatasi dilema anda!
Set Detoks Shaklee juga  terdiri daripada:

1. Vivix
Produk terbaik keluaran shaklee yang kaya dengan Resveratrol dan diperkayakan dengan polifenol untuk boostkan kesannya 10 kali ganda. Mampu memperbaiki hingga ke peringkat sel.

Apa kata mereka tentang Set Detoks Shaklee..??


KURANGKAN INCH TUBUH DENGAN..???


Image result for CINCH SHAKE SHAKLEE

Image result for CINCH SHAKE SHAKLEE

Sekiranya anda berminat dengan produk ini, jangan malu jangan segan untuk hubungi saya :

Zarina Ismawi
Pengedar Sah Shaklee Malaysia
0198583575

KATAKAN TIDAK PADA SAIZ PINGGANG LEBAR!!!

Labels: , , , , ,