Osteoarthritis : Set Shaklee Untuk Warga Tua

Image result for osteoarthritis

Osteoathritis(OA) merupakan penyakit yang melibatkan  sendi terutamanya di bahagian lutut, pinggul, jari serta leher. Ianya penyakit yang lazim dihidapi oleh warga emas. Ianya berpunca daripada sendi yang telah haus akibat penggunaan menyebabkan rasa sakit semasa bergerak.

Dalam keadaan yang normal, rawan akan melindungi setiap penghujung tulang. Rawan bertindak sebagai span yang melicinkan dan memudahkan pergerakan tulang agar ianya tidak bersentuhan secara terus.

Image result for osteoarthritis

Bagi pesakit OA, rawan yang menyeliputi hujung tulang ini telah haus menyebabkan hujung tulang bersentuhan. Inilah yang akan menghasilkan rasa sakit kepada pesakit OA terutamanya semasa mereka melakukan pergerakan. Sekiranya tida dirawan, tulang anda mungkin akan terhakis dan membentuk spur.

Image result for calcaneal spur

Tumit pesakit OA akan terasa sakit apabila berjalan disebabkan kewujudan spur ini.

Punca OA secara umumnya masih kabur. Namun, berat badan berlebihan, faktor usia, injury  turut menyumbang kepada berlakunya OA.

Image result for osteoarthritis shaklee

Adakah anda memiliki masalah seperti ayah wanita dalam video di bawah..?
Jom tonton!Selain ubat hospital, adakah cara lain yang boleh digunakan untuk membantu mengurangkan dan mencegah masalah sendi..?


ADA.

Anda boleh melakukan tips di bawah bagi mengurangkan rasa sakit yang anda alami:


1. Lakukan aktiviti senaman ringan yang sesuai dengan kemampuan anda. Contohnya berjalan kaki. Lakukan aktiviti ini 3 kali sehari .

2. Urut. Lakukan urutan ringan di kawasan yang sakit. Tuam dengan air panas bagi melegakan kesakitan.

3. Banyakkan rehat.

4. Berjumpa doktor sekiranya anda sudah tidak mampu lagi menahan kesakitan. Osteoatrhitis yang teruk, selalunya doktor akan suggest untuk melakukan operation, TKR(Totak Knee Replacement)


Selain itu, anda boleh mengambil supplemen yang baik untuk masalah sendi anda seperti berikut:1. Vivix
Produk terbaik shaklee yang kaya dengan Resveratrol. Kandungan bahannya  terdiri dari Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry, dan Polygonum Cuspidatum bertindak sebagai anti-radang, anti inflamasi, anti oksidan dan banyak lagi. Elderberry sangat kaya dengan sebatian anthocyanin yang memberi kesan sebagai ant-radang. Ianya juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot,demam atau yang berkaitan dengan selsema. Polyganum Cuspidatum juga kaya dengan resveratrol yang mampu mengurangkan berat badan. 

Image result for set arthritis shaklee2. Collagen Powder
Diformulasikan dengan Saiz 1000 Dalton bagi memastikan penyerapan yang maksimum oleh tubuh. Mengandungi 4000 mg Kolagen RSS(Sisik Ikan Merah), sejenis kolagen tulen. Ramuannya termasuk ekstrak biji Camelia Japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B. Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengelak dari berlakunya kerapuhan tulang. Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran di sendi-sendi.

3. Omega guard
Minyak ikan terbaik di dunia. Diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Ianya membantu memelihara fungsi sendi. Paras asid lemak omega 3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ianya boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. 

4. Ostematrix
Kaya dengan sumber kalsium. 1 Tablet bersamaan 1 gelas susu kalsium tinggi. Kalsium membantu dalam pembinaan tulang yang kuat. Kalsium sama pentingnya dengan kolagen untuk tulang yang sihat. Kerapuhan tulang berlaku menyebabkan tulang akan terhakis. 


Image result for set arthritis shaklee


TESTIMONI PENGGUNA 1


Image result for SAKIT LUTUT TESTIMONI SHAKLEETESTIMONI 2

Image result for SAKIT LUTUT TESTIMONI SHAKLEE


TESTIMONI 3


Image result for SAKIT LUTUT TESTIMONI SHAKLEE

TESTIMONI 4

Image result for SAKIT LUTUT TESTIMONI SHAKLEE


JOM, DAPATKAN SET OSTEOARTHRITIS SEKARANG JUGA DARI SAYA. TINGGAL 1 KLIK SAHAJA LAGI.ATAU ANDA BOLEH MENGHUBUNGI SAYA TERUS DI:Saya bersedia membantu anda dan menjawab segala pertanyaan anda.

Labels: , , , , , ,