Cara Merawat Gout Dengan Cepat


Cara Merawat Gout- Gout adalah sejenis sakit sendi atau arthritis terjadi apabila bacaan asid urik terlebih dalam tubuh dan membentuk kristal yang berkumpul di bahagian sendi. Asid urik terhasil dari penguraian protein purin dalam makanan harian kita seperti kacang merah, daging merah, hati dan sebagainya. Dalam situasi yang normal, asid urik akan disaring di ginjal dan dikeluarkan melalui air kencing. Namun, apabila berlebihan, ianya akn berkumpul dan membentu kristal di bahagian sendi kita.
Inflamed toe joint in patient with gout
Gout menyerang di bahagian kakired, swollen index finger caused by acute gout
Gout menyerang di kawasan sendi tangan

Awalnya, ia hanya akan menyerang sendi di kawasan ibu kaki, namun sekiranya tidak dirawat, ianya akan menyerang bahgian sendi yang lain seperti sendi di pergelangan tangan, kaki dan lutut. Punca awalnya masih kurang jelas. Namun, beberapa kajian yang dilakukan ianya berpunca dari lebihan berat badan, pengambilan alkohol yang berlebihan serta disebabkan tekanan darah tinggi. Sekiranya tidak dicegah awal ianya akan membawa kepada kegagalan buah pinggang anda.
ray showing uric acid crystals in big toe joint
Imej X-ray menunjukkan penguumpulan kristal di kawasan sendi ibu jari kaki

Gejala awal penyakit Gout:


Tips Rawatan Gout:

1. Sekiranya anda merasai bahawa anda mengalami gejala-gejala awal Gout, silalah melakukan pemeriksaan yang lebih lanjut dengan berjumpa doktor yang bertauliah.

2. Mengambil ubat yang disarankan oleh doktor  secara konsisten.

3. Diet. Lebihan berat badan sebenarnya salah satu punca berlakunya penyakit Gout. Kawal aktiviti pemakanan seharian anda terutamanya melibatkan makanan yang tinggi asid urik.

4. Penggunaan ubat seperti aspirin, niasin serta diuretik drugs juga boleh meningkatkan baacn asid urik. Maklumkan kepada doktor yang merawat anda sekiranya anda mengambil ubat tersebut.


Adakah ada alternatif lain untuk mencegah penyakit gout saya dari berterusan serius..?

ADA.

Amalkan pengambilan supplemen seperti berikut.Image result for set gout shaklee


Image result for set gout shakleeSet Gout ShakleeTESTIMONI SET GOUT


Berminat mendapatkan Set Gout shaklee..?
Apa tunggu lagi..?
Hanya tinggal satu klik saja lagi!
atau anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang set gout. Hanya perlu klik butang di bawah untuk direct wassap saya.

>>>>Mesti Klik..!!! Penjimatan sehingga 15-20% dengan mendaftar sebagai member shaklee sekarang juga..!!Disclaimer:* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Labels: , , , , , , , , , , ,