Petua Hilangkan Bengkak Susu Supaya Tak Sakit Lagi

/
0 Comments
Image result for mastitis

Mastitis atau dalam bahasa mudahnya merujuk kepada bengkak susu atau demam susu. Ianya sangat sinonim kepada ibu yang sedang menyusukan anak. Ianya berpunca daripada berlakunya sumbatan pada saluran duktus susu akibat tidak dicuci. Adakalanya ia akan merebak kepada tisu breast yang berdekatan menyebabkan berlakunya inflamasi.

Ibu-ibu sering merasai sakit yang mencucuk, payudara terasa menegang, rasa nyeri yang menyakitkan bahkan sesetengah yang agak teruk sehingga kawasan areolar dan puting luka dan kemerah-merahan.


Image result for bengkak susu shakleePetua Hilangkan Bengkak Susu Supaya Tak Sakit Lagi - Petua yang boleh kita gunakan adalah dengan meletakkan tuala basah yang sudah direndam dengan air suam di sekitara kawasan payudara bagi membantu melancarkan pengeluaran air susu. 

Ibu-ibu juga boleh meningkatkan pengambilan air suam atau panas. 

Konsisten menyusukan bayi anda supaya air susu mengalir dan tidak menyumbat saluran yang sedia ada. Tingkatkan kekerapan penyusuan supaya payudara kita betul-betul kering dengan air susu. Lakukan urutan yang lembut dan loosekan sedikit bra anda supaya tidak terlalu ketat.

Sekiranya anda tidak mampu menahan sakit, silalah berjumpa doktor bertauliah  di kawasan yang terdekat dengan anda. Anda mungkin akan diberikan antibiotik.

Bengkak susu sekiranya tidak dirawat awal, ianya menyebabkan pengumpulan lemak di saluran payudara dan menyebabkan ianya tersumbat. Kalsifikasi mungkin akan terbentuk jika dibiar tanpa dicegah awal. Kalsifikasi adalah symptom awal menyumbang kepada kanser payudara.Image result for mastitis


Anda juga boleh berikhtiar dengan supplemen shaklee iaitu LECITHIN SHAKLEE.Image result for bengkak susu shaklee


Image result for bengkak susu shaklee

Image result for bengkak susu shaklee


Image result for bengkak susu shaklee


Ingin mendapatkan LECITHIN untuk menyelesaikan masalah anda..??

ORDER SEKARANG !!


ATAU ANDA BOLEH MENGHUBUNGI SAYA DI :

You may also like

No comments:

Powered by Blogger.